Josh Walet

Jeugd gooit ruiten in van schuurtjes bij leegstaande woningen Rode Dorp

Het Rode Dorp in Alphen aan den Rijn wordt flink onderhanden genomen. Meerdere woningen staan leeg in afwachting om gesloopt te worden. “De jeugd vond dit zo interessant dat ze wilde helpen met slopen, vermoeden we”, aldus de politie.

Onder meer in de Jan Nieuwenhuijzenstraat staan woningen leeg. Dit was voor de jeugd blijkbaar erg aantrekkelijk, want zij hebben een aantal ruiten ingegooid van de schuurtjes die bij de leegstaande woningen horen. “Dit zorgde voor overlast in de wijk”, laat de politie weten.

Buurtbewoners schakelden de politie in. Agenten hebben vervolgens wat speurwerk verricht, waarbij ze drie jongeren op het spoor kwamen die mogelijk wat met de vernielingen te maken hadden. Zij zijn gecontroleerd door de politie. Voor de jongeren uit de wijk heeft de politie nog een boodschap: “Helpen bij het slopen is niet nodig.”

Foto ter illustratie


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!

Advertorial Theater gisteren 16:57

Een laatste staande ovatie voor Van de Veerdonk!

Het is jammer maar waar. Mark van de Veerdonk, de virtuoze cabaretier uit Brabant, maakt zich klaar om zijn carrière in de schijnwerpers af te sluiten. Na bijna 40 jaar op de planken, waarin hij het publiek trakteerde op 17 briljante cabaretprogramma's, vindt hij het tijd voor een nieuwe uitdaging. "Herenkapper in Boekel, astronaut, filemelder op Schiermonnikoog. Ik zie wel," grapt hij.

Rechtszaak gisteren 15:40

Man krijgt werkstraf voor smokkelen hasj in Alphense gevangenis

Een 21-jarige man uit Schiedam is door de rechter in Den Haag veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur voor het binnensmokkelen van hasj in de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. De veroordeling volgde op een incident tijdens het bezoekuur, waarbij de man iets aan een gedetineerde overhandigde. Een oplettende bewaker merkte het verdachte gedrag op, wat leidde tot de ontdekking van het smokkelwaar.

Maatschappelijk gisteren 11:49

Praxis Alphen aan den Rijn schenkt hout voor Stadstuin De Schittering

Op 10 maart werd Stichting Help Anders aangenaam verrast door een gulle donatie van hout door Praxis Alphen aan den Rijn. Het ging om kromme delen die niet meer verkocht konden worden, maar die nu zijn omgetoverd tot een prachtige bank voor stadstuin De Schittering, gelegen in de Edelstenenbuurt.