Josh Walet

Jolanda van Trigt met pensioen: Een feestelijke laatste schoolreis na 44,5 jaar onderwijs

Na 44,5 jaar stond juffrouw Jolanda van Trigt voor het laatst voor de klas van basisschool ‘Het Mozaïek’. Haar laatste werkdag op donderdag 11 juli werd een feestelijke verrassingsdag, passend bij haar lange en toegewijde carrière in het onderwijs.

Om 08:30 uur stopte een touringcar, begeleid door twee wijkagenten, op het Toussaintplein. Twee leerlingen, Fay en Siënna, belden met een brede glimlach aan bij huisnummer 16. "Juf, we komen u ophalen voor uw laatste schoolreisje naar het leukste attractiepark van Nederland: onze school", zeiden ze.

Een toer door Alphen aan den Rijn

In de versierde bus wachtten haar groep, collega's, familieleden en vrienden. Samen maakten ze een toer door Alphen aan den Rijn, langs de vier basisscholen waar Jolanda in de afgelopen 44,5 jaar met tomeloze passie en veel plezier gewerkt heeft. Tijdens haar carrière gaf ze les aan ruim 1.100 kinderen, altijd met een focus op structuur in vrijheid, goede groepsdynamiek en hoge resultaten.

Tijdens de busrit schalde een speciaal ingestudeerd pensioenlied over de speakers, dat vrolijk werd meegezongen door iedereen. Bij aankomst op school was er eerst gebak en koffie, waarna iedereen de klas in ging voor Jolanda’s allerlaatste lesactiviteiten. Jolanda genoot zichtbaar van de speciale, verrassende start van haar laatste werkdag. "Nu uitrusten en lekker samen met mijn man Toob Alers langer naar Italië. Grazie, partiamo sabato!", zei ze enthousiast.

We wensen Jolanda van Trigt een welverdiend pensioen!

Jolanda van Trigt pensioen


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.