Jongens beroven vrouw (72) op straat met boksbeugel

Zaterdagmiddag reed een vrouw (72) op haar scootmobiel richting het centrum van Alphen toen zij door twee jongens op een scooter werd beroofd. Hierbij gebruikten zij een boksbeugel. 

Het incident gebeurde rond 13:30 uur. De twee jongens kwamen op een scooter achter de vrouw rijden. Zij kwamen vanuit het BP tankstation aan de Burgemeester Bruins Slotsingel. De jongens bleven op de Halverwege achter haar rijden in de richting van de Oude Rijn. Op een rustig moment sloegen ze toe. Dit bleek bij de Oudshoornse kerk te zijn, waar ze de vrouw klemreden. 

De vrouw kreeg een boksbeugel tegen haar gezicht geduwd, zo beschrijft de dochter van de vrouw op Facebook. De jongens wilden goud en geld. "Ze antwoordde dat haar enige goud een trouwring was, die ze niet meer af kon krijgen en pakte haar portemonnee. De twintig euro die daarin zat, werd snel gepakt en ze reden weg richting centrum met de opmerking dat ze nu weer geld hadden om benzine voor de scooter te kopen. Ze lieten mijn moeder in complete verbijstering en angst achter." 

Naar de daders van deze laffe daad wordt gezocht. De politie is daarvoor ingeschakeld. Zij zullen de camerabeelden uit de omgeving nagaan, zo laat de dochter van de beroofde vrouw weten. De twee jongens worden 16 a 17 jaar oud geschat. Zij reden op een lichtblauwe, metallic scooter en droegen beiden een hoodie, waarvan eentje zwart was. Tips zijn welkom en kunnen gemeld worden bij de politie via 0900-8844. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 19:59

MINERVA Terrasdomper

We hebben het allemaal moeilijk met dat hele jaar corona. Ondernemers hebben het echter nog een graadje moeilijker en dan vooral ondernemers die zich bezighouden met kunst, cultuur, evenementen en horeca. Er is gewoon amper perspectief.

Sport vandaag 18:43

SERA en Alphens.nl sponsoren Fort Alpha

Bij het outdoor sportpark Fort Alpha kun je naar hartenlust sporten in de buitenlucht. SERA en Alphens.nl sponsoren naast de benummering van alle obstakels ook beide een obstacle. Hiermee hopen we dat Ricardo kan blijven uitbreiden en individuen en groepen kan blijven motiveren om te sporten.

Gemeente vandaag 16:22

Gemeente vraagt inwoners naar hun visie op toekomstbestendig begraven

De huidige begraafplaatsverordening moet worden geoptimaliseerd, dit met het oog op toekomstbestendig begraven. Dit voorjaar wordt hier een beleidsvisie voor gemaakt. Om dit samen te stellen vraagt de gemeente naar de visie van inwoners op toekomstbestendig begraven.

Cultuur vandaag 14:57

De grote Alphense roman van schrijver Erik Jan Harmens

Schrijver Erik Jan Harmens brengt dit najaar een roman uit met de plek waar hij opgroeide als speelveld, Alphen aan den Rijn. Het boek genaamd Rigolettohof is een ode aan zijn familie én aan Alphen.