Advertorial Algemeen

Jongeren bekladden muur parkeergarage Castellum

Enkele jongeren hebben afgelopen maandag een aantal muren beklad in parkeergarage Castellum. De jongeren hebben met graffiti een aantal muren ontsierd, maar waren zich waarschijnlijk niet bewust van de bewakingscamera's in de parkeervoorziening in het centrum van Alphen aan den Rijn.

"De jongens zijn gisteren een minuut of tien bezig geweest", vertelt Ronald de Jong, parkeercoördinator van de gemeente. "Hun acties zijn vastgelegd door de bewakingscamera's en ook zijn de jongeren zelf goed vastgelegd toen zij de parkeergarage in liepen." 

Het aanbrengen van graffiti op niet aangewezen plekken is strafbaar. "We gaan dan ook aangifte doen", aldus De Jong. "Als ze nou nog iets moois hadden achtergelaten dan zouden we het misschien behouden, maar dit is gewoon geklieder." De gemeente heeft de graffiti laten overschilderen en is van plan om de kosten op de jongeren te verhalen.

De Jong benadrukt dat de jongeren ook welkom zijn om zichzelf te melden. "Dan kunnen we het onderling oplossen."


Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Feestmaand

Het is net Sinterklaas geweest en de Kerstman is zich al aan het voorbereiden. Op het dorp zie je feestelijke etalages, in het winkelcentrum kerstbomen, in de supermarkt kerstbroden, op tv kerstfilms en op facebook kerstfoto’s en kerstverhalen.

Politiek gisteren 14:38

Miljoenenprojecten woningen en wegen

Elk jaar wordt een 'lijst' gemaakt met welke grote projecten op stapel staan in gemeente Alphen aan den Rijn. Het gaat daarbij om woningbouw, bijvoorbeeld het masterplan voor de Gnephoek, en om infrastructuur, bijvoorbeeld de aanleg van de Bodegravenboog en doorfietsroutes. De lijst het MIPWI en wordt regelmatig bijgesteld.