Advertorial Algemeen

Jongeren bekladden muur parkeergarage Castellum

Enkele jongeren hebben afgelopen maandag een aantal muren beklad in parkeergarage Castellum. De jongeren hebben met graffiti een aantal muren ontsierd, maar waren zich waarschijnlijk niet bewust van de bewakingscamera's in de parkeervoorziening in het centrum van Alphen aan den Rijn.

"De jongens zijn gisteren een minuut of tien bezig geweest", vertelt Ronald de Jong, parkeercoördinator van de gemeente. "Hun acties zijn vastgelegd door de bewakingscamera's en ook zijn de jongeren zelf goed vastgelegd toen zij de parkeergarage in liepen." 

Het aanbrengen van graffiti op niet aangewezen plekken is strafbaar. "We gaan dan ook aangifte doen", aldus De Jong. "Als ze nou nog iets moois hadden achtergelaten dan zouden we het misschien behouden, maar dit is gewoon geklieder." De gemeente heeft de graffiti laten overschilderen en is van plan om de kosten op de jongeren te verhalen.

De Jong benadrukt dat de jongeren ook welkom zijn om zichzelf te melden. "Dan kunnen we het onderling oplossen."


Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 16:29

Alphense Rietveldsluis weer open vanwege einde droogte

Afgelopen zomer was het heel droog in Nederland, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit zorgde voor watertekort waardoor er enkele maatregelen genomen werden door het Hoogheemraadschap van Rijnland. De laatste maatregelen worden nu opgeheven.

Verkeer en vervoer vandaag 15:42

Inchecken met je betaalpas? Bij Arriva kan dat sinds kort in Alphen aan den Rijn

Reizen in de bussen van Arriva in Alphen aan den Rijn is nu nog makkelijker. Reizigers kunnen behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 5 oktober ook in- en uitchecken met een betaalpas of creditcard - ook op een mobiel. In steeds meer provincies en regio’s is deze nieuwe betaalvorm in het OV beschikbaar.

Advertorial Handel en dienstverlening vandaag 14:59

Martens Riool Onderhoud is er √°ltijd voor jou

We hebben het allemaal wel eens gehad. Je komt thuis en je ontdekt dat je WC verstopt zit of dat er ineens kleine, hartvormige, zwarte vliegjes in je gang zitten. Wie kan je bellen om te helpen? Martens Riool en Onderhoud.

Kinderen vandaag 14:09

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga-groen! is begonnen

Van woensdag 5 oktober tot en met zondag 16 oktober is het Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek staat als altijd het kinderboek centraal. Door het hele land, en dus ook in Alphen aan den Rijn, worden activiteiten georganiseerd. Op scholen, bij bibliotheken, en in boekhandels.