Pixabay
Advertorial Cultuur

Jongeren gezocht die podcast willen maken over ‘Vrijheid, toen en nu’

In het kader van Theater na de Dam en 75 jaar bevrijding gaan theatermakers Iselin van Duuren en Manouk Martens, in samenwerking met Theater Castellum, met een aantal jongeren in de leeftijd van 12 tot 20 jaar een podcast maken over ‘Vrijheid, toen en nu’.

Wat is vrijheid? En wanneer voel je je in je vrijheid beperkt? Hoe zit het met jouw vrijheid nu je thuis moet blijven, niet meer naar school mag en niet meer met je vrienden af kunt afspreken? Vind jij deze tijd eng of vooral vervelend? Wil je jouw verhaal delen, geef je dan nu op door een mail te sturen naar adejeu@theatercastellum.nl.

4 mei

75 jaar geleden werd ons land bevrijd na vijf jaar oorlog. Hoe hebben mensen toen de beperkingen in hun vrijheid en de bevrijding beleefd? In digitale bijeenkomsten en middels brieven schrijven wil Theater Castellum met jullie in gesprek over al deze vragen: “Samen denken, onderzoeken, filosoferen, maken en schrijven we materiaal voor de podcast én nemen jullie dit materiaal zelf op.” Iselin en Manouk zullen vervolgens alles bij elkaar brengen tot één podcast die op 4 mei wordt gelanceerd. Het project wordt mogelijk gemaakt door Theater na de Dam, Castellum en wordt financieel ondersteund door het Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn. 

Praktisch

De online samenkomsten zijn op 3 april, 10 april, 17 april en 24 april om 19:30 uur. Tussendoor houd je intensief contact met elkaar. Op 4 mei, Bevrijdingsdag, zal de podcast live gaan. Om mee te kunnen doen heb je een telefoon en/of computer nodig waarmee je de vrijdagavonden bij kunt wonen en je stem op kunt nemen. 

75 jaar vrijheid.png


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.