Josh Walet

Jongeren gooien stenen naar auto's en voorbijgangers

De politie kreeg afgelopen weekend een melding binnen van een groep jongeren die overlast veroozaakte in het centrum. Zij zouden voorbijgangers en auto's hebben bekogeld met stenen.

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt dit jaar. Begin maart werden er vier jongeren opgepakt omdat zij ruiten hadden ingegooid bij appartementen aan de Lijsterlaan en Fazantstraat. De politie sluit niet uit dat het om dezelfde jongeren gaat, gezien de meldingen en signalementen. De politie gaat de identiteit van de jongens vaststellen en onderzoeken wat er mogelijk is via strafrecht.

Heb je schade door de stenengooiende jongeren? Doe dan aangifte bij de politie. "Uiteraard helpen de camerabeelden in het centrum daarbij", meldt de politie.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.