Jongeren Horizon maken terrasmeubels voor Parkvilla

Willem ging eerst op zoek naar sponsors voor het opknappen van het terras achter Parkvilla. Hij vond via gebiedsadviseur Roel de juiste ingang bij een bestratingsbedrijf dat het terras gratis wilde aanleggen. Na een positief krantenartikel hierover wilde een vloerenbedrijf gratis steigerhout leveren voor de nieuwe tuinmeubelen.

Directeur Willem van cultuurcentrum Parkvilla in Alphen aan den Rijn zocht naar manieren om het terras van zijn bedrijf op te knappen. Gebiedsadviseur Inge bracht hem in contact met werk-leerbedrijf Horizon, waarvan een aantal leerlingen naast Parkvilla wonen. Zij konden misschien wel iets voor hem betekenen.

Na overleg met de gebiedsadviseurs besloot Willem contact met de stichting te zoeken. Zij zetten hun leerlingen aan het werk om van het geleverde steigerhout nieuwe meubels te maken. Het ontwerp van de tuinmeubelen is gemaakt door één van de vele vrijwilligers van Parkvilla.

Samenwerking
Deze vorm van samenwerken had een aantal leuke resultaten. Behalve dat Parkvilla nieuwe tuinmeubels heeft, kregen de jongeren een leuke opdracht en konden ze meteen zien hoe de meubels gebruikt werden. De jongeren van Horizon en Parkvilla zoeken elkaar nog steeds op als ze elkaar nodig hebben.

Benieuwd naar andere initiatieven in de gemeente? Kijk op www.alphenaandenrijn.nl/doemee


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.