Jongeren Horizon maken terrasmeubels voor Parkvilla

Willem ging eerst op zoek naar sponsors voor het opknappen van het terras achter Parkvilla. Hij vond via gebiedsadviseur Roel de juiste ingang bij een bestratingsbedrijf dat het terras gratis wilde aanleggen. Na een positief krantenartikel hierover wilde een vloerenbedrijf gratis steigerhout leveren voor de nieuwe tuinmeubelen.

Directeur Willem van cultuurcentrum Parkvilla in Alphen aan den Rijn zocht naar manieren om het terras van zijn bedrijf op te knappen. Gebiedsadviseur Inge bracht hem in contact met werk-leerbedrijf Horizon, waarvan een aantal leerlingen naast Parkvilla wonen. Zij konden misschien wel iets voor hem betekenen.

Na overleg met de gebiedsadviseurs besloot Willem contact met de stichting te zoeken. Zij zetten hun leerlingen aan het werk om van het geleverde steigerhout nieuwe meubels te maken. Het ontwerp van de tuinmeubelen is gemaakt door één van de vele vrijwilligers van Parkvilla.

Samenwerking
Deze vorm van samenwerken had een aantal leuke resultaten. Behalve dat Parkvilla nieuwe tuinmeubels heeft, kregen de jongeren een leuke opdracht en konden ze meteen zien hoe de meubels gebruikt werden. De jongeren van Horizon en Parkvilla zoeken elkaar nog steeds op als ze elkaar nodig hebben.

Benieuwd naar andere initiatieven in de gemeente? Kijk op www.alphenaandenrijn.nl/doemee


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:42

Sander deelt het geheim achter het succes met zijn website debaardman.nl

Vandaag hebben we het genoegen om te praten met een ware specialist op het gebied van baarden en gezichtsverzorging. Sander Beukelaar (inmiddels bekend als De Baardman) is geboren en getogen in ons eigen Alphen aan den Rijn en helpt niet alleen mannen met hun baarden in topconditie te houden, maar biedt ook een uniek inkijkje in de wereld van gezichtsverzorging. 

Advertorial Evenement vandaag 16:51

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Overige vandaag 15:38

Alphens.nl geeft gastles over journalistiek op basisschool Het Vianova

Afgelopen dinsdag was het zover: het team van Alphens.nl gaf een gastles bij basisschool Het Vianova in het kader van hun project ‘Hoe het nieuws wordt gemaakt’. We waren ontzettend enthousiast om de leerlingen van vier groep 7-klassen mee te nemen in de boeiende wereld van de journalistiek en onze passie voor nieuws met hen te delen.

Overige vandaag 14:14

Heropening SamenHuis: Een nieuw begin na verbouwing 

Na een periode van verbouwing en vernieuwing is het met trots dat het bestuur en coördinatoren van SamenHuis aankondigen dat de deuren opnieuw worden geopend om gasten te verwelkomen. "We zijn verheugd om onze gasten weer te kunnen ontvangen in onze vernieuwde ruimtes", aldus het bestuur.

Advertorial Politiek plein vandaag 13:33

Politiek inloopspreekuur in Hazerswoude-Rijndijk

Maandagavond 3 juni houdt de fractie van GroenLinks van 19:30 tot 20:15 uur inloopspreekuur in Buurthuis De Som, aan de Joseph Haydenlaan 5 in Hazerswoude-Rijndijk. De gemeenteraadsleden zitten hier klaar voor al je vragen of aandachtspunten. Kom dus langs, ze horen graag wat jij belangrijk vindt!

Politie en handhaving vandaag 12:30

Kordate actie van 7-jarig meisje redt haar vader

Zondag 26 mei omstreeks 09:30 uur ontving de politie een melding van een onwelwording in een woning. Een 7-jarig meisje zag dat haar vader onwel werd en twijfelde geen moment. Ze belde direct haar moeder, die vervolgens de hulpdiensten inschakelde.