Parkvilla
Advertorial Evenementen

Jongeren opgelet: bedenk jouw ideale vrijdagavond

Een bruisende vrijdagavond voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Een avond waarover zij zeggen: ‘daar wil ik bij zijn’. Dit is het uitgangspunt voor drie partners: Parkvilla, Jeugdtheaterhuis en Nieuwe Muziekschool Alphen. Een avond die door jongeren geheel zelf wordt bedacht en waar ze zelf kunnen aangeven wat ze graag willen. 

Dit zijn avonden met bijvoorbeeld films, shows in het theater of creatieve skills. Op vrijdag 24 maart om 19.30 uur vindt de aftrap bij Parkvilla plaats met een brainstorm 3.0.

"Natuurlijk kunnen we projecten starten en jongeren dit aanbieden, maar dat is nu net wat we niet willen. We willen jongeren het zelf laten bedenken. Wij geven de tools, maar zij vullen het in. Zo wordt de vrijdagavond een avond vol cultuur en activiteiten die aansluiten bij hun interesses. Een plek waar jongeren hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen", aldus Arjenne Bouwknegt van Parkvilla.

Inspiratieboost

"Natuurlijk starten we niet met een saai brainstormrondje op 24 maart. We toveren een hele verdieping van Parkvilla om in een visueel spektakel met muziek om de juiste inspiratieboost te creëren en nodigen iedereen uit om actief bezig te zijn. Met verschillende inspiratierondes op een speelse manier komen we -of ik kan beter zeggen zij- vast tot mooie ideeën. Om te beginnen moet er een naam worden bedacht en een logo. Wij zijn dus op zoek naar enthousiaste jongeren die actief willen meedenken. Je hoeft je niet van te voren aan te melden, zo aanschuiven mag ook."

Voor meer informatie en (eventueel) opgeven, neem contact op via info@parkvilla.nl.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.