Jongerencentrum MAX kandidaat Eurovisie 2020

Direct na de winst van Duncan Laurence bij het Eurovisie Songfestival heeft jongerencentrum Max zich gemeld bij de Avro/Tros voor de organisatie in 2020.

"We hebben alles al in huis", aldus voorzitter Sander de Nie, die zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken wist te schuiven. "Ik heb direct gebeld met wethouder Maat van cultuur en van As van stadspromotie. Beiden waren razend enthousiast over de mogelijkheden om Alphen op de wereldkaart te zetten".

"Samen met de citymarketeer hebben we daarna gebeld met de EBU (European Broadcast Union) en ons voorstel neergelegd. De Avro was niet bereikbaar, waarschijnlijk hoorden ze de telefoon niet door de feestherrie. Op onze WhatsApp hebben ze echter nog niet negatief gereageerd, dus ook daar zijn de kansen groot".

De totale kosten van de organisatie zijn zo'n 26 miljoen. De helft wordt betaald door de EBU en de andere helft zal Max zelf bijeen moeten brengen met hulp van sponsors. Direct na het bekend worden van het nieuws zegde Van der Valk al toe de deelnemers te willen huisvesten. Slagerij de Ridder zorgt belangeloos de bitterballen in de Green Room en de Party regelaar stelt tenten en staantafels ter beschikking. Studio Alphen leent gratis haar camera's en andere apparatuur uit. De SP gaat de bezoekersaantallen en de kijkcijfers tellen. "Daar hebben ze bij de huisartsenpost veel ervaring mee opgedaan", zo meldde de Nie tijdens de inderhaast opgezette persconferentie.

Wethouder Maat gaf aan dat de gemeente zorgt voor containers voor het gescheiden verzamelen van afval. Volkszanger Marco den Hollander wil (met piraten ooglapje) de show tussen de optredens en de bekendmaking van de stemmen invullen tegen een gereduceerd tarief. Leerlingen van dansschool de Vos zullen hem omringen in gepast pikante jurkjes. Notaris Kroes gaat de stemmingen gratis controleren.

"Binnen een kwartier waren we dus al goed op weg. De rest verwachten we met een binnenkort te starten campangne zonder problemen bij elkaar te halen. De beveiliging vormt ook geen probleem, dat hebben we bij Max tijdens de groep 8 feesten wel aangetoond". 

De presentatie zal gedaan worden door de nieuwe stadsdichter Martijn Zohlandt en politica Wil Verschuur. Beiden hebben al ruime TV-ervaring met reclames voor brillen of met gastoptedens in het programma Kanniewaarzijn.

Desgevraagd gaf de directie van het Ashram college aan, de nieuwbouw op het terrein van Max nog even uit te willen stellen. "Soms gaat het algemeen belang boven het eigenbelang", zo gaf de, met dit Alphense succes dolgelukkige, directie aan. "Max gaf aan dat wij regelmatig in beeld gaan komen en dat ons dat de broodnodige leerlingen gaat opleveren".  

Duncan Laurence, de winnaar van het songfestival, kon onze redactie nog niet bereiken, maar gezien zijn Alphense roots verwacht iedereen dat ook hij de plannen zal steunen. 

Update: de gezamenlijke koffieshops in de Hooftstraat zorgen voor voldoende genotsmiddelen voor de artiesten en hun crew.

 

 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 17:03

IJssalon San Paolo gaat bijna open!

Het is bijna zo ver: vanaf zondag 1 maart kun je eindelijk weer ijsjes halen bij San Paolo op het Thorbeckeplein! En dat is niet alles.

Overige gisteren 16:25

Project Stichting Tsjernobyl gecanceld door coronavirus

Van 2 maart tot en met 23 april zou een groep van 23 kinderen voor het project van Stichting Tsjernobyl Alphen naar Alphen komen, maar dit gaat niet door. De Wit-Russische overheid heeft groepen verboden om naar het buitenland te reizen in verband met het coronavirus.

Overige gisteren 15:30

Bloemen en brieven ter nagedachtenis aan slachtoffer steekpartij

In de nacht van zaterdag op zondag vond er een steekincident plaats in een woning aan de Robijnstraat in Alphen. Hierbij is een 16-jarige jongen uit Amsterdam overleden. Ter nagedachtenis aan het slachtoffer zijn er bloemen en brieven neergelegd op het Topaasplantsoen.

Overige gisteren 14:48

Krijgt Alphen een locatie voor Real Life Gaming?

Sinds 2018 bieden Sebastiaan Thie en Roy van Ommen Real Life Gaming (RLG) aan. Hun doel is om de nieuwe generatie kinderen uit te dagen door sport en gamen met elkaar te combineren. Thie en Van Ommen hebben de gemeente Alphen aan den Rijn nu ook benaderd voor een locatie in Alphen.

Overige gisteren 13:44

SAVA organiseert Internationale Vrouwendag

Op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Dit is een dag die vrouwen over de hele wereld, in elke cultuur op haar eigen manier, vieren. Het is een dag waarop verbinding, samenwerking en solidariteit centraal staan. Ook in Nederland is worden activiteiten en evenementen georganiseerd voor Internationale Vrouwendag. Het thema van dit jaar is Vrijheid, wat betekent vrijheid voor jou?