Joost en Wayan openen bijna de deuren van Eetcafé NUSA
Met veel zin en trots zullen Joost en Wayan van Vliet op 1 januari 2021 de deuren openen van Eetcafé NUSA. Het restaurant ligt naast de Swaenswijkbrug, waar voorheen Il Delicato was gevestigd.
Hun goede naam hebben ze al in Gouda opgebouwd, maar nu is het tijd voor een extra uitdaging. Vanaf 1 januari 2021 kunnen we dan ook in Alphen genieten van de Indonesische rijsttafels van NUSA. Het wordt een restaurant waar je terecht kunt voor rijsttafels voor meerdere personen, met keuze uit maar liefst 16 topgerechten. Ook aan Alphenaren die geen vlees of vis eten is gedacht, want een aantal gerechten op de kaart zijn ook geschikt voor vegetariërs.
Langs de Oude Rijn
De naam van het restaurant heeft alles te maken met Nusa Penida, een eiland voor de kust van Bali waar Wayan vandaan komt. Een plek aan het water past hier dan ook perfect bij. “Ons restaurant ligt aan de Oude Rijn, naast de Swaenswijkbrug waar vroeger Il Delicato gevestigd was. Met een groot, prachtig teakhouten terras aan het water als de zon gaat schijnen is het voor ons de perfecte plek”, vertelt Joost van Vliet.
Verse producten
Bij de gerechten van NUSA ligt de nadruk op koken met verse producten. “Wayan kookt alles vers in eigen keuken, met de nadruk op gezond en voedzaam eten en volgens traditionele recepten. De rijke kruidenmixen geven een enorme smaakexplosie in het eten. We koken zonder MSG, vetsin of asinomoto (smaakversterkers).
Bezorgen en afhalen
Vanwege de coronamaatregelen is het vanaf 1 januari nog niet mogelijk om in het restaurant te genieten van de gerechten van NUSA, maar bezorgen en afhalen kan wel. “De reden dat we in deze tijd begonnen zijn is dat we het volste vertrouwen hebben dat NUSA een echte aanvulling is voor de horeca in Alphen”, zegt Joost. “Uiteraard hopen we dat de landelijke maatregelen zo snel mogelijk versoepeld worden, zodat we heel Alphen kunnen laten zien wat voor mooie zaak we hebben. Hopelijk zien we veel Alphenaren binnenkort terug bij NUSA!”