Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Met zo’n 250 wijnen op de kaart is Wijnbar&Zo dé ideale plek om van mooie, smaakvolle wijnen te genieten. Uiteraard onder het genot van heerlijke fingerfood. En de ambiance? Die is gezellig en informeel. “Wijn drinken wordt al snel gezien als iets voor pretentieuzere mensen, maar dat taboe willen wij doorbreken. Wij willen een zo breed mogelijk publiek laten ontdekken hoe leuk het is om nieuwe wijnen te proeven. De informele sfeer helpt daarbij”, vertelt Julia.

En dat werkt. Want bij Wijnbar&Zo komen allerlei verschillende gasten. “De gasten die bij ons komen willen een gezellige avond hebben. De leeftijd varieert heel erg, net als de samenstelling van het gezelschap. De oudere generaties zitten er de hele middag of avond, het jongere publiek combineert een bezoek aan Wijnbar&Zo doorgaans met het uitgaansleven. Die variatie in gasten komt omdat we een uitgebreid assortiment aan wijnen in allerlei verschillende prijsklassen hebben.”

Passie voor wijn

Voor Julia is dit haar eerste baan in de horeca. “Ik heb een paar jaar in de supermarkt gewerkt, maar daar was ik helemaal klaar mee. Wat ik zocht was extra uitdaging, en die vond ik bij Wijnbar&Zo”, glundert ze. “Het concept sprak me heel erg aan. Het is namelijk niet een echt restaurant, dus je hebt niet te maken met stapels afwas en etensresten. En gasten zijn ook serieus geïnteresseerd in wat je ze over de wijnen kunt vertellen. Dat is fantastisch.”

Vooral de high wines vindt ze geweldig om te verzorgen. “Gasten krijgen dan vier gerechten met vier bijpassende wijnen. Dat is super leuk om te doen, want mensen willen alles weten over de wijn-spijs verhoudingen”, vertelt Julia. Om dit nog beter te begeleiden volgt ze ook wijncursussen. “Zo heb ik een wijncursus gevolgd die tien weken duurde. Dat was geweldig om te doen. Ik heb van wijn echt een hele nieuwe passie kunnen maken. En ik krijg de ruimte om mij daarin verder te ontwikkelen.”

Hard werken, maar altijd gezellig

Ook Wijnbar&Zo blijft horeca en dat betekent hard werken, maar volgens Julia krijg je er veel gezelligheid voor terug. “Niet alleen in het contact met gasten, maar zeker ook met personeel onderling. Het grootste compliment wat we krijgen is dat het personeel er goed bij staat. Dat komt omdat we allemaal een goed gevoel hebben bij wat we doen. Dat maakt het verschil voor de sfeer in het team én voor de gasten. En collega’s die jaren geleden bij ons gewerkt hebben komen nog regelmatig terug om een wijntje te drinken. Als dat niets zegt over hoe groot het hart voor de zaak is, dan weet ik het ook niet meer!”

Julia zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Wijnbar&Zo. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-julia.png


Meer nieuws

Weer in Alphen gisteren 14:12

Komend weekend veel vallende sterren te zien

Je hebt er vast wel eens van gehoord, vallende sterren! Kleine lichtflitsjes die met hoge snelheid door de lucht, de ene feller en groter dan de ander. Deze vallende sterren worden veroorzaakt door stofdeeltjes uit de ruimte die met hoge snelheid de dampkring van onze Aarde binnendringen, en vervolgens opbranden. Met als gevolg, een lichtflits! 

Advertorial Overige gisteren 11:08

Bramsoosboot wegens succes herhaald

Genieten op het water met een overheerlijk frietje? Dat kan! Brugwachtertje aan den Rijn en Overbuurman Bram Ladage varen opnieuw met de BramSoosboot.