Josh Walet

Julianabrug aankomende zomer anderhalve maand dicht voor autoverkeer

Vanaf aankomende maandag zal de Lijsterlaan afgesloten zijn. Dit omdat aan die weg een herinrichting zal plaatsvinden. Ook de Koningin Julianabrug zal enige tijd afgesloten worden voor autoverkeer.

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken door bijvoorbeeld het verbreden van de fietsstroken. Er worden verder werkzaamheden uitgevoerd aan het riool, de hemelwaterafvoer en het asfalteren van de weg. Ook worden een aantal parkeerplekken verbreed en enkele bomen in het gebied vervangen.

Er zal in zeven verschillende fases gewerkt worden. Dat is te zien op de onderstaande afbeelding.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Julianabrug.png
De data zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de voortgang van het werk.

Koningin Julianabrug

Tussen 8 juli en 20 augustus zal aan het kruispunt van de Willem de Zwijgerlaan (de weg over de brug) met de Lijsterlaan en de Van Eijckstraat worden gewerkt. Hierdoor is het nodig om het verkeer te stremmen waardoor het autoverkeer over de Koningin Julianabrug niet mogelijk is. De brug kan voor langzaam verkeer altijd gebruikt worden.

“Daarna volgen ook nog periodes tot eind december 2023 dat er wordt gewerkt aan het kruispunt, maar waarbij het autoverkeer niet meer volledig wordt gestremd. Er zal wel hinder zijn omdat in verschillende periodes maar één rijstrook beschikbaar is en een tijdelijke verkeersregeling wordt toegepast”, aldus een woordvoerder van de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.