Josh Walet

Julianabrug aankomende zomer anderhalve maand dicht voor autoverkeer

Vanaf aankomende maandag zal de Lijsterlaan afgesloten zijn. Dit omdat aan die weg een herinrichting zal plaatsvinden. Ook de Koningin Julianabrug zal enige tijd afgesloten worden voor autoverkeer.

De Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn wordt opnieuw ingericht om de weg voor fietsers veiliger te maken door bijvoorbeeld het verbreden van de fietsstroken. Er worden verder werkzaamheden uitgevoerd aan het riool, de hemelwaterafvoer en het asfalteren van de weg. Ook worden een aantal parkeerplekken verbreed en enkele bomen in het gebied vervangen.

Er zal in zeven verschillende fases gewerkt worden. Dat is te zien op de onderstaande afbeelding.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Julianabrug.png
De data zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de voortgang van het werk.

Koningin Julianabrug

Tussen 8 juli en 20 augustus zal aan het kruispunt van de Willem de Zwijgerlaan (de weg over de brug) met de Lijsterlaan en de Van Eijckstraat worden gewerkt. Hierdoor is het nodig om het verkeer te stremmen waardoor het autoverkeer over de Koningin Julianabrug niet mogelijk is. De brug kan voor langzaam verkeer altijd gebruikt worden.

“Daarna volgen ook nog periodes tot eind december 2023 dat er wordt gewerkt aan het kruispunt, maar waarbij het autoverkeer niet meer volledig wordt gestremd. Er zal wel hinder zijn omdat in verschillende periodes maar één rijstrook beschikbaar is en een tijdelijke verkeersregeling wordt toegepast”, aldus een woordvoerder van de gemeente.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politie en handhaving vandaag 10:27

Politie zoekt mannen die motoren uit parkeergarage stalen

In de nacht van 7 op 8 oktober zijn twee motoren uit de parkeergarage van een appartementencomplex in Alphen aan den Rijn gestolen. De politie toonde beelden van de verdachten in het opsporingsprogramma Team West.

Advertorial Theater vandaag 09:21

Speel mee in een professionele theaterproductie

Bos Theaterproducties, producent van de succesvolle Herman Groen-voorstellingen, is op zoek naar amateurs (m/v/x) die mee willen spelen in de gloednieuwe komedie Rust en Vreugd. Een ontroerende, herkenbare en vooral tenenkrommend grappige muzikale voorstelling. Voor iedereen die het leven vol wil aangrijpen!

Politiek gisteren 19:22

Alleen opvang voor Oekraïense vluchtelingen aan Steekterweg

Naar aanleiding van onrust tijdens een bewonersavond over opvang van Oekraïense vluchtelingen aan de Steekterweg zijn er behoorlijk wat indianenverhalen in omloop. Wethouders Schotanus en Van As en burgemeester Spies nemen de moeite om rustig uit te leggen hoe het écht zit.

Advertorial Evenementen gisteren 18:07

Zaterdag 22 juli Sama Sama Summer Party

Op veler verzoek wordt alsnog een Sama Sama Party georganiseerd! Zoals aangekondigd wordt dit jaar geen groot Sama Sama Festival georganiseerd. Naar aanleiding van vele verzoeken heeft het bestuur echter besloten toch een Sama Sama Summer Party te lanceren.

Maatschappelijk gisteren 17:00

Voorzitter Alphense Voedselbank fietst 825 kilometer voor sponsorgeld

Het nieuwe pand van de Voedselbank is al even in gebruik genomen en werd afgelopen weekend geopend. De afgelopen maanden heeft het team vrijwilligers gemerkt dat het toch erg warm wordt in de uitdeelruimte. Voorzitter Dirk van Kampen zal daarom ruim 800 kilometer fietsen om sponsorgeld op te halen.