Josh Walet

Julianabrug open na voltooiing werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan

In de afgelopen weken hebben inwoners van Alphen aan den Rijn vaak moeten omrijden, maar daar is nu een einde aan gekomen. Na weken van werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan zijn deze afgerond. Dit betekent dat de Julianabrug nu weer volledig toegankelijk is voor verkeer.

Met het succesvol afronden van de werkzaamheden aan de Willem de Zwijgerlaan is de Julianabrug nu weer open voor alle weggebruikers. De Julianabrug is een essentiële verbinding in Alphen, vooral voor automobilisten.

Op 8 juli begonnen de werkzaamheden, de brug zelf werd echter niet aangepakt. Toch was de brug bijna anderhalve maand niet toegankelijk voor verkeer. De reden van de werkzaamheden is de Lijsterlaan die opnieuw wordt ingericht, om de weg voor fietsers veiliger te maken. Het kruispunt bij de Willem de Zwijgerlaan vormde de eerste fase van het proces.

Volgende stap

De volgende stap is het afsluiten van het gedeelte van de Willem de Zwijgerlaan tussen de Lijsterlaan en de Oranje Nassausingel. Vervolgens zal de Prins Bernhardlaan niet toegankelijk zijn voor autoverkeer. Het verkeer dat in tegenovergestelde richting rijdt kan echter wel gebruik blijven maken van de rijbaan.

In de laatste fase zal ook de Julianabrug opnieuw tijdelijk afgesloten zijn voor autoverkeer. Zo zal het weggedeelte tussen de Oranje Nassausingel en de Ambonstraat opnieuw niet begaanbaar zijn voor auto’s. Fietsers en voetgangers kunnen gedurende deze periode wel gebruik blijven maken van de brug.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Film gisteren 18:03

Bioscoopconcert André Rieu in Castellum!

Vanuit zijn pittoreske thuisstad Maastricht presenteert André Rieu een spectaculair concert die jij deze zomer op het witte doek bij Castellum kunt zien! Tijdens het bioscoopconcert wordt u betoverd met iconische filmmuziek, prachtige walsen, emotionele ballads en onverwachte nummers uit de hitlijsten. Mis het exclusieve bioscoopconcert ‘Power of Love’ niet!

Overige gisteren 16:51

Vuilcontainers bij appartementencomplex Castella buiten gebruik

De Tolstraat nabij het Rode Dorp zal tot 1 augustus afgesloten blijven vanwege renovatiewerkzaamheden aan het riool en straatwerk. Deze afsluiting heeft echter gevolgen voor de bewoners van het appartementencomplex Castella, waar de ondergrondse vuilcontainers voor 126 appartementen buiten gebruik zijn gesteld.

Bijeenkomst gisteren 15:29

Lotgenotenbijeenkomst voor mensen met alvleesklierkanker

Het Patiëntenplatform Living With Hope, het SamenhuiS en Scarabee, centra voor leven met en na kanker, nodigen getroffenen en hun naasten van harte uit voor een regionale lotgenotenbijeenkomst op donderdag 30 mei aanstaande.

Advertorial Evenement gisteren 14:08

Canondagen 2024 in Museumpark Archeon

Het laatste weekend van mei staat de Canon van Nederland centraal in Museumpark Archeon, want het zijn de Nationale Canondagen. Loop mee in de processie van Willibrordus en volg speciale rondleidingen over Trijntje in de prehistorie, de Romeinse Limes, de Karolingische periode en een speciale lezing over de ‘Zwarte dood’.

Overige gisteren 12:36

Alphense Sylvie van Klaveren beklimt Mont Ventoux voor onderzoek naar MS

Maandag, 20 mei, heeft Sylvie van Klaveren uit Alphen aan den Rijn, samen met haar naasten, de Mont Ventoux beklommen om geld in te zamelen voor onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). In een indrukwekkende tijd van vier uur en 45 minuten legden zij de eenentwintig kilometer lange tocht naar de top van de 'kale berg' af.

Advertorial Evenement gisteren 11:05

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer 2024 is begonnen

Het aftellen is begonnen! Over anderhalve week staan er weer duizenden bezoekers te zingen en te dansen op het evenemententerrein langs de Zegerplas. Het driedaagse festival trapt op vrijdag 31 mei af met Snelle, Krezip, Shake the Lake en Afrojack.