Julianabrug wordt maandag ieder half uur getest

De Koningin Julianabrug in Alphen aan den Rijn wordt maandag elk half uur even geopend. Het systeem van de oeververbinding wordt dan getest om de oorzaak van de recente problemen te achterhalen, zo meldt de gemeente.

De gemeente waarschuwt dat het wegverkeer hinder kan ondervinden van de test, die alleen buiten de spitstijden wordt uitgevoerd.

Na de veelvoud aan storingen de afgelopen periode heeft de gemeente bij de aannemer geëist dat er iedere dag een monteur aanwezig bij de brug, tot deze twee weken achter elkaar storingsvrij is geweest. Dit omdat de brug na de verrichte werkzaamheden -die het probleem zouden moeten verhelpen- toch weer storingen bleek te vertonen.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 15:40

Politie houdt meerdere personen aan in het verkeer

De politie was in de nacht van vrijdag op zaterdag druk met verschillende zaken in het verkeer. Er werden meerdere personen aangehouden, waaronder voor rijden onder invloed.

Sport gisteren 14:43

Daan Spruit rijdt sterk op NK Pure Sprint

Met stormachtige wind en zo nu en dan fikse buien werd voor het eerst na 49 jaar weer een NK langebaan schaatsen georganiseerd op de nostalgische Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. Alphenaar Daan Spruit wist goede resultaten neer te zetten.

Advertorial Cultuur gisteren 13:37

De Holland-Amerika lijn van Ocobar in Parkvilla

De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika lijn teweeg heeft gebracht. Met songs en verhalen van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Shocking Blue en Golden Earring. Een heerlijk muzikaal avondje uit op vrijdag 6 maart in Parkvilla.

Sport gisteren 12:55

Goud voor Femke Pluim op NK Indooratletiek

Femke Pluim, actief bij AAV’36, heeft afgelopen weekend de Nederlandse titel op het onderdeel polsstokhoogspringen heroverd. Dit deed ze in een seizoensbeste hoogte van 4.45 meter.