Ten Brink Food Herenhof

Jumbo Ten Brink Food Herenhof bestaat vijf jaar

Dag Ten Brink Food. Hallo Jumbo Ten Brink Food! Op woensdag 24 juni was het precies vijf jaar geleden dat Ten Brink Food in de Herenhof overging van C1000 naar Jumbo. Samen met eigenaar Edwin ten Brink blikken we terug op de afgelopen vijf jaar, en kijken we vooruit naar de toekomst.

Ten Brink Food bestaat al zo’n 70 jaar, maar vijf jaar geleden ging de supermarkt over naar een andere winkelformule. In juni 2015 sloten ze tweeënhalve week de deuren om te verbouwen, daarna opende de supermarkt op feestelijke wijze de vernieuwde winkel met een nieuwe tegelvloer, nieuwe koelingen, nieuwe stellingen en een nieuwe inrichting. De formule van C1000 maakte plaats voor Jumbo, iets waar Edwin ten Brink tot op de dag van vandaag blij mee is.

De klant staat centraal

“Met de nieuwe formule kwam er meer aandacht voor de klant en meer ruimte voor ondernemerschap”, vertelt hij. En dit zorgde voor veel positieve reacties van klanten. “Dat komt door het verschil in formule. Bij C1000 ging het om een high-low formule, waarbij de prijzen hoog lagen en er veel met aanbiedingen werd gewerkt. Dit was heel anders bij Jumbo, daar werken ze met de laagste prijs garantie en dat is veel consumentvriendelijker.”

En nog steeds bevalt de overstap Ten Brink goed. “De focus is heel anders. Met deze formule staat de klant centraal en dat bevalt ons heel goed. We hebben uit kunnen breiden naar zo’n 32.000 producten en dat is echt behoorlijk voor een supermarkt. Hiermee bieden we onze klanten veel opties en daar zijn veel klanten erg enthousiast over.”

Drie generaties en de toekomst

Op een jubileumdag komen er veel mooie herinneringen naar boven. Maar de mooiste herinnering aan de afgelopen jaren die Ten Brink heeft, is dat oprichter Lammert ten Brink de overgang van C1000 naar Jumbo nog mee mocht maken. “Het is prachtig dat we dat moment met drie generaties hebben mogen beleven. Daarom is de foto van ons drieën ons ook enorm dierbaar. We zijn enorm dankbaar voor de mooie winkel en alle fijne klanten die ons dit hebben gebracht.”

Niet alleen naar de afgelopen jaren kijkt Ten Brink met een positief gevoel terug, ook naar de toekomst kijkt hij vol vertrouwen. “Met het oog op de afgelopen maanden is het natuurlijk het belangrijkste dat we allemaal gezond blijven. De coronacrisis mag dan wel voor een hogere omzet dan normaal hebben gezorgd, maar we hopen wel dat alles snel weer terug kan naar normaal. Dat is voor de klanten ook alleen maar fijner.”

Ten Brink vervolgt: “We hopen de komende jaren uit te kunnen groeien naar vier winkels in de regio. Daarnaast zullen we het ondernemerschap in de toekomst aan de kinderen overdragen. Ze zijn al betrokken bij het bedrijf, allemaal op verschillende manieren, maar dat zal in de toekomst alleen maar meer worden. Dat is een mooi vooruitzicht.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Cultuur vandaag 09:05

Wat is er dit weekend te doen in Alphen?

De septemberhitte van de afgelopen paar dagen is weer voorbij, de temperatuur zet dit weekend een daling in. Het blijft zo rond de 23 graden, daarbij schijnt de zon het hele weekend en blijft het droog. Met dit vooruitzicht een ideaal weekend om lekker op pad te gaan. Maar wat is er allemaal te doen dit weekend in Alphen?

Blog Opinie gisteren 19:51

MINERVA Stadsrechten

Alphen aan den Rijn is een echte stad. En nee, deze stad heeft geen stadsrechten. Net als Almere, Lelystad en Zoetermeer die niet hebben. Dat komt omdat stadsrechten een middeleeuws fenomeen zijn. De laatste keer dat stadsrechten zijn verleend, was in 1586. In 1848 zijn stadsrechten afgeschaft en uit de grondwet verdwenen.

Advertorial Horeca gisteren 16:52

1 + 1 gratis friet bij Frites Café Amai!

Bij Frites Café Amai in de Hooftstraat kun je zoal terecht voor een verrukkelijke zak Vlaamse frites met mayonaise, diverse snacks, een hotdog of een heerlijke huisgemaakte Amai hamburger met alles erop en eraan. Loopt het water bij jou al in de mond? Dan hebben wij goed nieuws! Bij één zak friet, krijg je de tweede gratis!