Jumbo Ten Brink Food Herenhof start met boodschappeninitiatief

Jumbo Ten Brink Food Herenhof is begonnen met een initiatief om mensen samen te brengen voor het doen van boodschappen voor ouderen, risicogroepen en zorgmedewerkers. “Zij grijpen nu vaak mis bij het doen van online boodschappen, daar hopen wij bij te kunnen helpen.”

Geen speciaal boodschappenuurtje voor ouderen, maar een initiatief op Facebook om ouderen, risicogroepen en zorgmedewerkers te helpen met hun boodschappen. “Nu onze online distributiecentra overvraagd worden door aanvragen van bezorgmomenten, grijpen ouderen en mensen uit risicogroepen en vitale beroepen regelmatig online mis”, begint Edwin ten Brink, eigenaar van Jumbo Ten Brink Food Herenhof.

Facebookgroep

Daarbij is het voor Jumbo Ten Brink Food Herenhof lastig om maatregelen te nemen in de supermarkt zelf. Ten Brink legt uit: “We hebben simpelweg geen tijd om extra maatregelen te nemen naast het vullen van de winkel en het opletten in de winkel. Daar is het te druk voor. Daarom hebben we bedacht om een Facebookgroep op te richten.”

In de Facebookgroep kunnen mensen een bericht posten als zij beschikbaar zijn om boodschappen te doen, of juist iemand zoeken die de boodschappen voor hem of haar kan doen. Ook mensen in vitale beroepen (zorg, politie, etc.) die geen tijd hebben om boodschappen te doen kunnen in de Facebookgroep terecht. “Op deze manier willen wij mensen met elkaar in contact brengen zodat ouderen, risicogroepen en zorgmedewerkers geholpen kunnen worden.”

Er zijn inmiddels al veel mensen die aan hebben geboden om boodschappen te doen. Er wordt vooral gezocht naar mensen die deze hulp nodig hebben. Ben jij of ken jij iemand die wel wat hulp kan gebruiken bij het doen van boodschappen? Meld je dan aan bij de Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/151787269479757/?ref=share.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 17:15

Nieuw bestuur voor Stichting EDBA

Eind vorig jaar heeft de gemeenteraad besloten om EDBA en Alphen Marketing niet langer onder één paraplu te laten functioneren. De nieuwe bestuursleden van EDBA zijn Frank Ponsioen (voorzitter), Wilbert Lek (penningmeester) en Maria Molenaar (secretaris).

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Omwalling en poort

Rond het Alphense castellum lag vanaf het prille begin een omwalling. Deze werd snel aangelegd, zodat de legionairs binnen de muren aan de gebouwen in het fort konden werken. De omwalling bestond uit een houten bekisting gevuld met aarde en hierop een loopgang.

Advertorial Cultuur gisteren 10:12

ErfGoed van jou, ErfGoed voor jou

Kom geschiedenis ontdekken bij het Erfgoedcentrum Rijn en Venen. Erfgoedcentrum Rijn en Venen is een uniek samenwerkingsverband tussen het Gemeentearchief Alphen aan den Rijn en Bibliotheek Rijn en Venen.

Beleef Alphen 19 sep. 2020 15:42

Beleef Alphen: skiƫn bij Ski & Snowboard Xperience

Deze zomer gaat Lars (25) voor Alphens elke week op stap. ''Ik licht één activiteit uit en schrijf uitgebreid over wat ik gedaan heb. Om te ervaren wat er kan, wat er doen is, maar vooral om te ontdekken wat er te beleven is in Alphen. Ik maak stadswandelingen, bezoek het Archeon, hang in de touwen bij het klimpark en nog veel meer!” Deze week: skiën bij Ski & Snowboard Xperience.

Wonen en bouwen 19 sep. 2020 15:11

Het uitgestorven Rode Dorp in beeld

Leegstaande huizen, uitgestorven straten en ingegooide ramen. Een deel van het Rode Dorp ligt er verlaten bij door de sloop die in oktober van start gaat. Het doet sommigen zelfs denken aan een spookstad, zoals het Belgische plaatsje Doel. In deze fotoserie brengen we de situatie in beeld.