Junior de Blois en Thijs Hartveld districtskampioen

Na het behalen van het Zuid-Hollands kampioenschap een week eerder behaalden Junior de Blois en Thijs Hartveld van STC De Rijnstreek afgelopen vrijdag ook het districtskampioenschap inline skaten. 

Naast Junior de Blois werden er nog meer Alphense skaters districtskampioen. Lieke van Ooij, Tygo Blom en Thijs Hartveld wisten ook het kampioenschap op hun naam te schrijven. Sanne Keijzer werd door een ongelukkige val tweede. Fleur Hartveld werd ook tweede en Elin Lamain derde.

Het districtskampioenschap inline skaten werd afgelopen vrijdag gereden in Lisserbroek. Over een individuele tijdrit, een inline serie en een marathon moesten de deelnemers van de wedstrijd zich meten.

Op de eerste afstand werd Junior nipt tweede. Een verschil van één tiende. Op de inline series wist hij te overtuigen en zorgde hij voor een overduidelijke eerste plaats. Samen met trainingsmaatje Stan uit Koudekerk aan den Rijn stippelde hij daarna de marathon uit. Als Stan en Junior eerste en tweede zouden worden zouden ze niet alleen de concurrentie uitschakelen maar zorgde ze er bovendien voor dat Stan een zilveren medaille won. En zo geschiedde. Dankzij goed wisselen en daarnaast geholpen door clubgenoot Lieke wisten ze bij de Marathon de directe concurrentie achter zich te laten. Stan werd op de marathon eerste, Junior tweede. Het gevolg was dat Junior het districtskampioenschap op zijn naam wist te schrijven.

Alles bij elkaar weer een prachtig resultaat voor de skaters van STC De Rijnstreek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige vandaag 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport vandaag 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen vandaag 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie vandaag 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Politiek vandaag 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.