Sport

Junior de Blois en Thijs Hartveld districtskampioen

Na het behalen van het Zuid-Hollands kampioenschap een week eerder behaalden Junior de Blois en Thijs Hartveld van STC De Rijnstreek afgelopen vrijdag ook het districtskampioenschap inline skaten. 

Naast Junior de Blois werden er nog meer Alphense skaters districtskampioen. Lieke van Ooij, Tygo Blom en Thijs Hartveld wisten ook het kampioenschap op hun naam te schrijven. Sanne Keijzer werd door een ongelukkige val tweede. Fleur Hartveld werd ook tweede en Elin Lamain derde.

Het districtskampioenschap inline skaten werd afgelopen vrijdag gereden in Lisserbroek. Over een individuele tijdrit, een inline serie en een marathon moesten de deelnemers van de wedstrijd zich meten.

Op de eerste afstand werd Junior nipt tweede. Een verschil van één tiende. Op de inline series wist hij te overtuigen en zorgde hij voor een overduidelijke eerste plaats. Samen met trainingsmaatje Stan uit Koudekerk aan den Rijn stippelde hij daarna de marathon uit. Als Stan en Junior eerste en tweede zouden worden zouden ze niet alleen de concurrentie uitschakelen maar zorgde ze er bovendien voor dat Stan een zilveren medaille won. En zo geschiedde. Dankzij goed wisselen en daarnaast geholpen door clubgenoot Lieke wisten ze bij de Marathon de directe concurrentie achter zich te laten. Stan werd op de marathon eerste, Junior tweede. Het gevolg was dat Junior het districtskampioenschap op zijn naam wist te schrijven.

Alles bij elkaar weer een prachtig resultaat voor de skaters van STC De Rijnstreek.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

MINERVA Calimeroland
Blog Opinie gisteren 19:57

MINERVA Calimeroland

Het is inmiddels meer dan 5 jaar later. Je zou zeggen dat het oude zeer dan wel een keer voltooid verleden tijd is. Maar nee, in de kleine dorpjes die met de grote boze stad tot één gemeente Alphen aan den Rijn zijn gefuseerd, is het nog altijd kommer en kwel.