Junis Kinderopvang herhaalt unieke opleiding voor mensen met verouderde diploma’s

Wegens het succes van de verkorte opleiding ‘Pedagogische kwaliteit in de praktijk’ start Junis Kinderopvang per 1 april een nieuwe ronde van dit unieke opleidingstraject. Met dit diploma kunnen mensen weer aan het werk in de kinderopvang. Sinds 2018 is dat niet altijd mogelijk door verouderde diploma’s. Met de aanvullende scholing kunnen deelnemers weer snel aan de slag. Het opleidingstraject wordt volledig bekostigd door Junis Kinderopvang.

Verkorte opleiding ‘Pedagogische kwaliteit in de praktijk’

Ook in deze nieuwe ronde volgen de deelnemers de opleiding ‘Pedagogische kwaliteit in de praktijk’. De klassikale lessen zijn gericht op de pedagogiek van kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast werken deelnemers gedurende het opleidingstraject van drie maanden bij Junis Kinderopvang als pedagogisch medewerker op de groepen. Ze ontvangen salaris voor het werk en Junis bekostigt bovendien de volledige opleiding, inclusief de tijd die aan de opleiding wordt besteed. Na het behalen van de opleiding kwalificeren deelnemers zich volledig voor het werken als pedagogisch medewerker voor zowel de buitenschoolse opvang (BSO) als het kinderdagverblijf.

Wegens succes herhaald

Sylvia van Bergen, HR-adviseur bij Junis, is trots op het unieke opleidingsaanbod voor deze doelgroep. “Zeker gezien het succes van de eerste ronde van deze opleiding, de vragen die we regelmatig krijgen over dit opleidingstraject en het personeelstekort in onze sector. Met het doorlopen van deze unieke verkorte opleiding helpen we bij de ontwikkeling van mensen die wel willen, maar niet mogen werken in de kinderopvang omdat hun diploma tegenwoordig niet meer kwalificeert."

Junis probeert creatief en innovatief om te gaan met de arbeidskrapte die de hele branche ervaart. Van Bergen: “Dit aanvullende traject voor mensen met een verouderd diploma is echt uniek. Binnen de kinderopvangsector waren wij de eerste organisatie die de opleiding konden aanbieden. Geweldig om dan in april met een tweede ronde te starten.”

Meer informatie

De opleiding is speciaal voor mensen met een verouderd diploma in de richting kinderopvang, ouderenzorg, zorg voor mensen met een beperking, cultuur of onderwijs. Een totaaloverzicht van de diploma’s die in aanmerking komen voor dit opleidingstraject is te vinden op de nieuwe 'Werken bij Junis’ website.

In de regio van Alphen aan den Rijn en Zoetermeer is Junis Kinderopvang de enige die dit opleidingstraject op deze manier aanbiedt. Geïnteresseerden kunnen hun gegevens achterlaten bij de betreffende vacature op www.werkenbijjunis.nl. Tijdens een persoonlijk gesprek krijgen potentiële deelnemers verdere uitleg over het opleidingstraject en is er gelegenheid om vragen te stellen.

Vragen over deze unieke opleiding kunnen ook gestuurd worden naar sollicitatie@junis.nl.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 16:49

Plan voor bescherming van cultuurhistorie valt goed

De plannen van wethouder Erik van Zuylen voor beleid rond cultuurhistorie vallen goed bij de Alphense politiek. De beheersverordening en het bestemmingsplan cultuur gaan beide als hamerstuk naar de gemeenteraad die dit beleid zal goedkeuren. Bij de plannen gaat het vooral om bescherming van historisch erfgoed.

Advertorial Kinderen vandaag 15:33

Theater Castellum geeft Mad Science V.I.Pakketje weg

Op zondag 6 februari gaat het er knallend aan toe in Castellum met de voorstelling Mad Science (5+). Het theater mag twee V.I.Pakketjes vol met proefjes en experimenten weggeven. 

Wonen en bouwen vandaag 12:10

Nieuwbouw Scala College officieel begonnen: eerste paal is de grond in

De eerste paal voor de nieuwbouw van het Scala College aan de Henry Dunantweg is de grond in. De realisatie van de nieuwbouw voor het Scala College is daarmee gestart. De bouw is in handen van Du Prie bouw & ontwikkeling. De oplevering wordt verwacht in juni 2023.