Junis Kinderopvang
Advertorial Onderwijs en opvang

Junis Kinderopvang neemt na 25 jaar afscheid van directeur-bestuurder

Directeur-bestuurder Marie-Louise van Mourik neemt na 25 jaar afscheid van Junis Kinderopvang. In die tijd is de organisatie een steeds grotere rol gaan spelen in de kinderopvang en de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar.

Junis is een professionele organisatie, in de breedste zin van het woord. Mede daarom is dit een mooi moment voor Marie-Louise om na 25 jaar haar carrière een andere wending te geven: “Ik laat een zelfbewuste, ondernemende organisatie achter, die iedere keer in staat is gebleken om mee te bewegen met wat de maatschappij van haar vraagt.”

In al die jaren heeft de organisatie een stevig netwerk opgebouwd met samenwerkingspartners in het basisonderwijs, met opleidingsinstituten en zorgpartners. Samen zetten zij zich in voor de toekomst van kinderen in de regio.

Op vrijdag 22 april vond in het teken van het afscheid van Marie-Louise een symposium plaats met het thema ‘Kindontwikkeling en Leiderschap’. Tijdens deze middag is de unieke visie van Marie-Louise nog eens in een warm licht gezet. Sprekers Micha de Winter (Emeritus Hoogleraar Opvoedingsvraagstukken) en Freek Landmeter (Leadership Consultant) gaven theoretische verdieping aan de visie van Marie-Louise. De bezoekers zijn aan het denken gezet over hoe ze de verbinding met zichzelf en met de ander kunnen zoeken. Dat is de sleutel tot wat de kinderopvangorganisatie wil bereiken, namelijk continu uitstekend pedagogisch handelen.


Meer nieuws

Politiek vandaag 13:38

Opkoopbescherming is juridische uitdaging voor gemeente

De Alphense gemeenteraad heeft eerder besloten een tijdelijke regeling  opkoopbescherming voor woningen in te voeren. Naar nu blijkt zitten hier haken en ogen aan. Er is namelijk twijfel over het nut van een opkoopbescherming.

Politiek vandaag 12:31

Alpherium stapelt containers definitief vier hoog

Het Alpherium, de Alphense overslagterminal, zal definitief containers vier hoog plaatsen. Er loopt al geruime tijd een proef waarvan de resultaten voldoen. De gemeenteraad gaat akkoord, maar heeft wel een verzoek neergelegd voor een ruimere groenvoorziening rond het complex.

Gezondheid en welzijn vandaag 10:19

Hecht GGD Hollands Midden ‘on tour’: HPV-prikbus bij treinstation Alphen aan den Rijn

Hecht GGD Hollands Midden gaat komende week op pad met een speciale HPV-prikbus. Van 5 tot en met 9 juni staat de duidelijk herkenbare blauwpaarse bus afwisselend bij treinstations Alphen aan den Rijn en Gouda. Dit in het kader van de ‘Mis ‘m niet’-campagne waarvoor staatssecretaris Van Ooijen op 31 mei het startschot gaf.