Junis Kinderopvang
Advertorial Onderwijs en opvang

Junis Kinderopvang neemt na 25 jaar afscheid van directeur-bestuurder

Directeur-bestuurder Marie-Louise van Mourik neemt na 25 jaar afscheid van Junis Kinderopvang. In die tijd is de organisatie een steeds grotere rol gaan spelen in de kinderopvang en de ontwikkeling van kinderen van 0 tot 13 jaar.

Junis is een professionele organisatie, in de breedste zin van het woord. Mede daarom is dit een mooi moment voor Marie-Louise om na 25 jaar haar carrière een andere wending te geven: “Ik laat een zelfbewuste, ondernemende organisatie achter, die iedere keer in staat is gebleken om mee te bewegen met wat de maatschappij van haar vraagt.”

In al die jaren heeft de organisatie een stevig netwerk opgebouwd met samenwerkingspartners in het basisonderwijs, met opleidingsinstituten en zorgpartners. Samen zetten zij zich in voor de toekomst van kinderen in de regio.

Op vrijdag 22 april vond in het teken van het afscheid van Marie-Louise een symposium plaats met het thema ‘Kindontwikkeling en Leiderschap’. Tijdens deze middag is de unieke visie van Marie-Louise nog eens in een warm licht gezet. Sprekers Micha de Winter (Emeritus Hoogleraar Opvoedingsvraagstukken) en Freek Landmeter (Leadership Consultant) gaven theoretische verdieping aan de visie van Marie-Louise. De bezoekers zijn aan het denken gezet over hoe ze de verbinding met zichzelf en met de ander kunnen zoeken. Dat is de sleutel tot wat de kinderopvangorganisatie wil bereiken, namelijk continu uitstekend pedagogisch handelen.


Meer nieuws

Wonen en bouwen gisteren 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement gisteren 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport gisteren 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten gisteren 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek gisteren 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement gisteren 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.