Junis Kinderopvang
Advertorial Voor Kinderen

Junis Kinderopvang: spelen bij ZomerStart

PeuterStart Vivaldihof ging deze zomer twee weken eerder open voor een extra zomeraanbod voor peuters met een VVE-indicatie. Het zomeraanbod werd mogelijk gemaakt door de overheid, omdat de kinderen door de coronamaatregelen een paar maanden niet naar de peuteropvang konden.

Normaal gesproken is de locatie 6 weken gesloten in de zomer, alleen dit jaar ging de locatie twee weken eerder open. PeuterStart is een onderdeel van Junis Kinderopvang, gericht op peuteropvang met voorschoolse educatie. Bij voorschoolse educatie krijgen peuters in de peuteropvang of dagopvang een specifiek aanbod aan activiteiten gericht op (taal)ontwikkeling. Het doel: alle kinderen gelijke kansen geven in het onderwijs.

Ervaring

De eerste week was best even wennen voor de kinderen: zij speelden op een andere locatie en er waren andere pedagogisch medewerkers en kinderen. Gelukkig was er van alles te bekijken, te voelen en te ontdekken. De tweede week hebben de kinderen plezier gehad tijdens de workshop ‘Peutertalentjes in de natuur’ en peuterdans. Zowel binnen als buiten hebben de peuters volop gespeeld.

Openingstijden

Ook in de herfst- en kerstvakantie is PeuterStart Vivaldihof open voor peuters die in aanmerking komen voor extra ondersteuning in hun ontwikkeling. Meer weten of een keer komen kijken? Kijk op https://junis.nl/vivaldihof/ voor meer informatie of het aanvragen van een rondleiding.


Meer nieuws

Advertorial Bekende Alphenaren in de stoel bij Gilbert gisteren 15:46

Viviënne Winkelaar in de stoel bij Gilbert: highlights en ondernemen in coronatijd

Elke maand zit er bij kapper Gilbert van Coiffures Gilbert een bekende Alphenaar in de stoel. Tijdens het knippen vraagt hij hen het hemd van het lijf. Dit keer de Alphense onderneemster Viviënne Winkelaar, die Bij Hen, de Schaapskooi en Snackbar de Pieper runt.

Romeinen gisteren 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen 24 okt. 2020 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!