Junis Kinderopvang
Advertorial Kinderen

Junis Kinderopvang start unieke opleiding voor mensen met verouderde diploma’s

Per 1 juli 2018 kwalificeerden verschillende opleidingsachtergronden niet meer voor een baan in de kinderopvang. De verouderde diploma’s kwalificeren uitsluitend nog in combinatie met aanvullende scholing. Junis ziet mensen met deze diploma’s graag (weer) aan de slag gaan in de kinderopvang. Daarom start de organisatie op 22 november met een uniek opleidingstraject dat zij ook volledig bekostigt. 

Deelnemers gaan aan de slag met de opleiding: pedagogische kwaliteit in de praktijk. Ze volgen klassikale lessen gericht op de pedagogiek van kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast werken deelnemers gedurende het opleidingstraject van drie maanden bij Junis als pedagogisch medewerker op de groepen. Ze ontvangen salaris voor het werk en Junis bekostigt bovendien de volledige opleiding, inclusief de tijd die aan de opleiding wordt besteed. Na het behalen van de opleiding kwalificeren deelnemers zich volledig voor het werken als pedagogisch medewerker voor zowel de buitenschoolse opvang (BSO) als het kinderdagverblijf.

Voortrekkersrol voor Junis

Sylvia van Bergen, HR-adviseur bij Junis, is trots op het unieke opleidingsaanbod voor deze doelgroep. “Iedereen in de kinderopvangbranche zit te springen om personeel. Het is zonde om te zien dat er veel mensen rondlopen die de kinderopvang wel in willen, maar niet meer kunnen door een diploma dat tegenwoordig niet meer kwalificeert.” Junis probeert creatief en innovatief om te gaan met de arbeidskrapte die de hele branche ervaart. Van Bergen: “Dit aanvullende traject voor mensen met een verouderd diploma is echt uniek, we hebben dit nog nooit eerder gezien. Ik vind het ontzettend mooi dat wij deze mogelijkheid bieden, zodat arbeidskrachten die net als wij een passie hebben voor het werken met kinderen ook weer in de kinderopvangbranche terecht kunnen.”

De opleiding is speciaal voor mensen met een verouderd diploma in de richting kinderopvang, ouderenzorg, zorg voor mensen met een beperking, cultuur of onderwijs. Een totaaloverzicht van de diploma’s die in aanmerking komen voor dit opleidingstraject is te vinden in de vacature van Junis: www.junis.nl/unieke-opleiding. De vacature is dus voor de unieke opleiding van ongeveer drie maanden, om vervolgens bij Junis te blijven werken op de bso of het kinderdagverblijf.

Meer informatie

Junis Kinderopvang is de enige organisatie die dit opleidingstraject op deze manier aanbiedt. Mede daarom vinden er twee vrijblijvende online informatiebijeenkomsten plaats. Op donderdag 24 september om 10:00 uur en op maandag 27 september om 20:00 uur. Opgeven voor de bijeenkomst kan via sollicitatie@junis.nl. Aanmelden voor de opleiding kan nog maar tot 1 oktober.


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 15:21

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

Gemeente gisteren 14:09

Bladkorven terug in de Alphense straten

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, wat voor het nodige ongemak kan zorgen. Vanaf half oktober plaatst de gemeente daarom weer bladkorven in de straten in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Werken gisteren 12:42

De nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Limesjaar 2022 gisteren 11:56

ROMEINEN Reiswagen

Toen het Romeinse leger eenmaal langs de grensrivier ingeburgerd was, werd al snel duidelijk dat de Romeinse manier van leven ook in de grensstreken gewoon werd voortgezet. En dus werd langs de grens een Romeinse weg aangelegd, die gebruikt werd door het leger en de inwoners.

Advertorial Overige gisteren 10:35

Nieuwe reeks seniorencolleges met Open Maakplaats

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges over Slimme Computers, speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. 

Nationale Sportweek 2022 gisteren 09:10

Nationale Sportweek: terugblik vrijdag en vooruitblik laatste weekend

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait. Benieuwd wat er vrijdag allemaal te beleven was? Bekijk hier de foto's! We blikken ook gelijk vooruit op het laatste weekend.