Junis Kinderopvang
Advertorial Kinderen

Junis Kinderopvang start unieke opleiding voor mensen met verouderde diploma’s

Per 1 juli 2018 kwalificeerden verschillende opleidingsachtergronden niet meer voor een baan in de kinderopvang. De verouderde diploma’s kwalificeren uitsluitend nog in combinatie met aanvullende scholing. Junis ziet mensen met deze diploma’s graag (weer) aan de slag gaan in de kinderopvang. Daarom start de organisatie op 22 november met een uniek opleidingstraject dat zij ook volledig bekostigt. 

Deelnemers gaan aan de slag met de opleiding: pedagogische kwaliteit in de praktijk. Ze volgen klassikale lessen gericht op de pedagogiek van kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast werken deelnemers gedurende het opleidingstraject van drie maanden bij Junis als pedagogisch medewerker op de groepen. Ze ontvangen salaris voor het werk en Junis bekostigt bovendien de volledige opleiding, inclusief de tijd die aan de opleiding wordt besteed. Na het behalen van de opleiding kwalificeren deelnemers zich volledig voor het werken als pedagogisch medewerker voor zowel de buitenschoolse opvang (BSO) als het kinderdagverblijf.

Voortrekkersrol voor Junis

Sylvia van Bergen, HR-adviseur bij Junis, is trots op het unieke opleidingsaanbod voor deze doelgroep. “Iedereen in de kinderopvangbranche zit te springen om personeel. Het is zonde om te zien dat er veel mensen rondlopen die de kinderopvang wel in willen, maar niet meer kunnen door een diploma dat tegenwoordig niet meer kwalificeert.” Junis probeert creatief en innovatief om te gaan met de arbeidskrapte die de hele branche ervaart. Van Bergen: “Dit aanvullende traject voor mensen met een verouderd diploma is echt uniek, we hebben dit nog nooit eerder gezien. Ik vind het ontzettend mooi dat wij deze mogelijkheid bieden, zodat arbeidskrachten die net als wij een passie hebben voor het werken met kinderen ook weer in de kinderopvangbranche terecht kunnen.”

De opleiding is speciaal voor mensen met een verouderd diploma in de richting kinderopvang, ouderenzorg, zorg voor mensen met een beperking, cultuur of onderwijs. Een totaaloverzicht van de diploma’s die in aanmerking komen voor dit opleidingstraject is te vinden in de vacature van Junis: www.junis.nl/unieke-opleiding. De vacature is dus voor de unieke opleiding van ongeveer drie maanden, om vervolgens bij Junis te blijven werken op de bso of het kinderdagverblijf.

Meer informatie

Junis Kinderopvang is de enige organisatie die dit opleidingstraject op deze manier aanbiedt. Mede daarom vinden er twee vrijblijvende online informatiebijeenkomsten plaats. Op donderdag 24 september om 10:00 uur en op maandag 27 september om 20:00 uur. Opgeven voor de bijeenkomst kan via sollicitatie@junis.nl. Aanmelden voor de opleiding kan nog maar tot 1 oktober.


Meer nieuws

Politiek vandaag 18:32

Alphen werkt mee aan landelijk onderzoek naar winkelgedrag

De gemeente Alphen aan den Rijn doet mee aan een grootschalig landelijk onderzoek naar winkelcentra in de maand oktober. Dit gebeurt door straatenquêtes in het Stadshart en door het invullen van vragenlijsten. "We willen graag meer objectieve inzichten in het gebruik van winkelcentra", geeft wethouder Gerard van As als reden.

Overige vandaag 17:04

Kom shoppen op de kinderkledingbeurs 29 september

Vrijdagavond 29 september is er weer een kinderkledingbeurs aan het Lauraplein in Alphen aan den Rijn. Leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Overige vandaag 14:34

De Sportvrouw en Alphen Vitaal bundelen hun krachten

Al twaalf jaar lang is De Sportvrouw een bekende naam in de gemeente Alphen aan den Rijn. Met een gevarieerd en toegankelijk aanbod voor vrouwen zorgt deze stichting voor sport- en beweegactiviteiten op maat. Hun voornaamste doel is om meer vrouwen aan het sporten te krijgen, zodat ze actief en gezond blijven. Dit streven heeft de afgelopen jaren zijn vruchten afgeworpen. Om deze missie voort te zetten, slaat De Sportvrouw de handen ineen met Alphen Vitaal.

Advertorial Evenementen vandaag 14:11

Hobby Game Shop in Alphen: Side7 opent eerste fysieke deuren

Tien jaar geleden begon Side7 als een online winkel, maar op 30 september openen ze met trots hun allereerste fysieke winkel in Alphen aan den Rijn. Deze stap markeerde een enerverende evolutie voor het bedrijf, dat zich richt op de wereld van anime, spellen en collectibles.

Advertorial Theater vandaag 13:11

Royal Opera House nieuw seizoen 23 / 24 met buffet

Parkvilla brengt vanaf 15 oktober de eerste voorstelling van het Royal Opera House op het filmdoek. Opnames van live opera en ballet voorstellingen vanuit het wereldberoemde Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Voor het eerst biedt Parkvilla na afloop van alle voorstellingen optioneel een steeds wisselend buffet aan.

Wonen en bouwen vandaag 11:52

Nieuwbouwproject ‘Noorderlicht’ zorgt voor dubbele reacties

In 2024 wil Woonforte beginnen met het bouwen van nieuwe woningen in het stationsgebied, tussen het spoor en de Zuidpoolsingel. Het project heet 'Noorderlicht' en is een groot nieuwbouwproject van Woonforte. Bewoners hieromheen zijn niet te spreken over de plannen.