Junis Kinderopvang
Advertorial Kinderen

Junis Kinderopvang start unieke opleiding voor mensen met verouderde diploma’s

Per 1 juli 2018 kwalificeerden verschillende opleidingsachtergronden niet meer voor een baan in de kinderopvang. De verouderde diploma’s kwalificeren uitsluitend nog in combinatie met aanvullende scholing. Junis ziet mensen met deze diploma’s graag (weer) aan de slag gaan in de kinderopvang. Daarom start de organisatie op 22 november met een uniek opleidingstraject dat zij ook volledig bekostigt. 

Deelnemers gaan aan de slag met de opleiding: pedagogische kwaliteit in de praktijk. Ze volgen klassikale lessen gericht op de pedagogiek van kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast werken deelnemers gedurende het opleidingstraject van drie maanden bij Junis als pedagogisch medewerker op de groepen. Ze ontvangen salaris voor het werk en Junis bekostigt bovendien de volledige opleiding, inclusief de tijd die aan de opleiding wordt besteed. Na het behalen van de opleiding kwalificeren deelnemers zich volledig voor het werken als pedagogisch medewerker voor zowel de buitenschoolse opvang (BSO) als het kinderdagverblijf.

Voortrekkersrol voor Junis

Sylvia van Bergen, HR-adviseur bij Junis, is trots op het unieke opleidingsaanbod voor deze doelgroep. “Iedereen in de kinderopvangbranche zit te springen om personeel. Het is zonde om te zien dat er veel mensen rondlopen die de kinderopvang wel in willen, maar niet meer kunnen door een diploma dat tegenwoordig niet meer kwalificeert.” Junis probeert creatief en innovatief om te gaan met de arbeidskrapte die de hele branche ervaart. Van Bergen: “Dit aanvullende traject voor mensen met een verouderd diploma is echt uniek, we hebben dit nog nooit eerder gezien. Ik vind het ontzettend mooi dat wij deze mogelijkheid bieden, zodat arbeidskrachten die net als wij een passie hebben voor het werken met kinderen ook weer in de kinderopvangbranche terecht kunnen.”

De opleiding is speciaal voor mensen met een verouderd diploma in de richting kinderopvang, ouderenzorg, zorg voor mensen met een beperking, cultuur of onderwijs. Een totaaloverzicht van de diploma’s die in aanmerking komen voor dit opleidingstraject is te vinden in de vacature van Junis: www.junis.nl/unieke-opleiding. De vacature is dus voor de unieke opleiding van ongeveer drie maanden, om vervolgens bij Junis te blijven werken op de bso of het kinderdagverblijf.

Meer informatie

Junis Kinderopvang is de enige organisatie die dit opleidingstraject op deze manier aanbiedt. Mede daarom vinden er twee vrijblijvende online informatiebijeenkomsten plaats. Op donderdag 24 september om 10:00 uur en op maandag 27 september om 20:00 uur. Opgeven voor de bijeenkomst kan via sollicitatie@junis.nl. Aanmelden voor de opleiding kan nog maar tot 1 oktober.


Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 16:54

Get that glow! Een nieuw seizoen staat voor de deur

De herfst is de perfecte periode om dode huidcellen te verwijderen door middel van een (fruitzuur)peeling. The Center of Beauty heeft daarvoor de juiste behandeling!

Advertorial Winkels gisteren 14:37

Opening Woninginrichting-aanhuis.nl

“Op zaterdag 23 oktober om 10.00 uur gaat onze winkel voor het eerst open”, zegt Bryan Hoogervorst, aan tafel gezeten op een plek, midden in de winkel, waar het op dit moment nog niet erg op een winkel lijkt...