Junis Kinderopvang
Advertorial Werken

Junis Kinderopvang zoekt nieuw lid bij de Raad van Toezicht

Vrije vogels, veilig nest. Als maatschappelijke onderneming biedt Junis kinderen een veilige omgeving waar ze vrijuit kunnen groeien en met elkaar de wereld verkennen. Uiteraard zijn ouders, scholen en gemeenten hier nauw bij betrokken. Want ze doen het allemaal samen. Maar wel, zoals ze bij Junis zeggen: op je eigen wijs. Dat geldt voor de kinderen, voor de collega’s en ook voor de Raad van Toezicht, die nu op zoek is naar een nieuw lid. Wie komt per 1 juni 2023 de organisatie verder vooruit helpen?

Maatschappelijk relevant, financieel gezond

Dagelijks zetten de 1.200 collega’s zich in voor zo’n 10.000 kinderen van 0 tot 13 jaar. Zoals ze dat bij Junis Kinderopvang al meer dan 50 jaar doen. Met 90 opvanglocaties en 70 gastouderplekken in de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Zoetermeer is Junis niet weg te denken uit de regio. Ze maken een gezonde groei door en ook de financiële positie is solide. De prognose voor de jaaromzet 2023 is circa € 52.000.000.

Veranderende wereld, stabiele basis

In afwachting van de politieke besluitvorming bereidt Junis zich voor op de transitie naar een nieuw stelsel. Wat betekent dit in praktisch, organisatorisch en strategisch opzicht? Vanuit de stabiele basis zullen ze energiek en adequaat op alle veranderingen inspelen. En waar mogelijk anticiperen. Want alleen dan kunnen zij als toonaangevende organisatie in de kinderopvang trouw blijven aan hun missie en pedagogische visie. Ook voor het nieuwe RvT-lid ligt hier een mooie taak.

Welke rol vervult de Raad van Toezicht?

De RvT vormt een hecht team, dat een wezenlijke bijdrage levert aan de toekomst van Junis. De vijf leden zijn allen lid van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Kinderopvang. Ze staan het bestuur gevraagd en ongevraagd met advies ter zijde en zien er op toe dat de strategische koers in goede samenspraak wordt bepaald en gevolgd. De raad komt gemiddeld vijf keer per jaar bijeen. De honorering voor dit jaar bedraagt € 10.880.

Reacties welkom vóór 5 mei

De functie staat open per 1 juni 2023. Heb je interesse? Kijk op Lid bij de Raad van Toezicht - Junis Kinderopvang of stuur je CV met motivatie vóór 5 mei a.s. naar de HR-manager Silvia Nat, bereikbaar via Silvia.Nat@Junis.nl. Bij haar kun je ook terecht als je vragen hebt. De selectiegesprekken staan in principe gepland voor woensdagmiddag 24 mei op het kantoor van Junis, Zuidpoolsingel 6 in Alphen aan den Rijn. “We zien je reactie graag tegemoet”, aldus Junis Kinderopvang.


Meer nieuws

Werken vandaag 11:56

Vacatureoverzicht week 16: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.

Advertorial Werken vandaag 09:29

Heftruck certificaat halen via Apics Flexjobs

Ontdek de sleutel tot een bloeiende carrière in de logistiek! Het behalen van een heftruck certificaat opent niet alleen deuren naar talloze mogelijkheden, maar verhoogt ook de veiligheid op de werkvloer aanzienlijk.

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.