Kabinet adviseert dringend om in publieke binnenruimtes mondkapjes te dragen

Het kabinet gaat overstag en brengt nu een dringend advies uit om per direct over te gaan tot het dragen van niet-medische mondkapjes in publieke binnenruimtes. Denk hierbij aan winkels, restaurants en bij contactberoepen als de kapper. 

Het dragen van een mondmasker zal worden toegevoegd aan de bekende basisregels: afstand houden, handen wassen en thuis blijven bij klachten. Het is volgens de premier niet de bedoeling dat de afstandsregel niet meer in acht wordt genomen. 

Het daadwerkelijk advies wordt nog uitgewerkt, maar vooruitlopend hierop is het dringende advies om per direct over te gaan tot het dragen van niet-medische mondkapjes in alle publieke binnenruimtes. 

Onder publieke binnenruimtes wordt verstaan:

  • Winkels, musea, gemeentehuizen, stations, vliegvelden, parkeergarages, benzinestations etc.
  • Restaurants, cafés, theaters en concertzalen, met uitzondering van mensen op een zitplaats.
  • Bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.

Dit advies gaat vooralsnog niet gelden in het primair of voorgezet onderwijs. Uiterlijk aanstaande vrijdag 2 oktober om 18:00 uur wordt het daadwerkelijke advies in meer detail bekendgemaakt. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).