Josh Walet

Kabinet kondigt landelijk vuurwerkverbod aan, toch vuurwerk afsteken kost je € 100

Het is definitief: om de druk te verlichten voor zorg- en hulpverleners komt er dit jaar eenmalig een landelijk vuurwerkverbod. Ter compensatie voor de vuurwerkexploitanten maakt het kabinet zo’n 40 miljoen euro vrij.

Deze 40 miljoen is bedoeld om personeelskosten, het gebrek aan omzet en extra kosten zoals transport te vergoeden. De vuurwerkexploitanten begrijpen dat de zorgverleners onder druk staan in de decembermaand, maar vinden het niet eerlijk.

Volgens de vuurwerkexploitanten is het niet nodig om vuurwerk te verbieden. ‘’De meeste ongelukken die gebeuren zijn ongelukken als er alcohol in het spel is’’, zo stelden de Alphense vuurwerkexploitanten eerder. Daarnaast denken zij dat mensen toch wel vuurwerk gaan halen in buurlanden zoals Duitsland en België. ‘’Van dit illegale vuurwerk wordt juist misbruik gemaakt.”

Het vuurwerk dat het hele jaar door verkocht mag worden, zoals sterretjes, knalerwtjes en trektouwtjes, wat beter bekend staat als kindervuurwerk, mogen nog wel worden afgestoken. Wie toch ander vuurwerk afsteekt tijdens de jaarwisseling, krijgt een boete van € 100 en een strafblad.

Op de foto: een bord dat vorig jaar werd neergezet in Alphen, toen er voor het eerst vuurwerkvrije zones werden ingesteld


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige vandaag 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie vandaag 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 vandaag 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek vandaag 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.