Archieffoto

Kabinet schrapt centrale eindexamens

De centrale eindexamens die in mei gepland stonden, gaan niet door in verband met het coronavirus. Dit heeft het ministerie van Onderwijs op dinsdag 24 maart laten weten.

Het kabinet heeft op maandagavond 23 maart de maatregelen aangescherpt om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Bijeenkomsten in elke vorm zijn tot 1 juni verboden. Het kabinet heeft daartoe besloten dat de centrale eindexamens geen doorgang kunnen vinden.

De schoolexamens worden leidend en scholen krijgen meer ruimte om deze examens af te nemen, namelijk tot juni. Er zal een uniforme zak-en-slaag-regeling komen, waarbij gezakte leerlingen ook mogelijkheden krijgen om te herkansen. Hier moet later nog meer verduidelijking over komen. Voor vmbo-leerlingen wil de minister hulp bieden bij de overgang naar het mbo.

De middelbare scholen in Alphen beraden zich op dit moment op dit besluit en komen later met een toelichting.

Bron: NU.nl


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.