Kaju Putih is boos over gebroken belofte gemeente

Het verenigingsgebouw van Kaju Putih is nu echt op. De vereniging vindt het tijd dat de gemeente de reeds lang geleden gemaakte belofte nakomt, namelijk een stenen gebouw voor Kaju Putih.

In het vervallen gebouw, dat op dit moment door de vloer op zijn plek wordt gehouden, heeft zich het 10-koppige comité van Kaju Putih verzameld om de huidige stand van zaken te bespreken. "Het begon allemaal 2 weken geleden", verklaart een van de leden van het comité. "In overleg met het bestuur van Kaju Putih hebben we toen besloten om, gezien de huidige staat van het gebouw, de gemeente eindelijk eens aan de afspraak te houden over een stenen verenigingsgebouw." Deze toezegging is toentertijd gedaan door wethouder Michel du Chatinier. Deze belofte is al meerdere malen gedaan, te weten in 2012, 2013 en 2014, maar de inlossing van deze belofte blijft tot op heden uit.

Het gebouw heeft een sterke sociaal maatschappelijke functie binnen de Molukse gemeenschap, maar heeft last van grondwater dat hoger komt dan de vloer, scheuren en verzakte delen van de vloer. Om deze redenen zijn de activiteiten in het gebouw per direct stopgezet.

Het comité is boos dat de gemeente de toezegging voor het gebouw ontkent. Hun doel is om een bevestiging van de gemeente te krijgen dat het gebouw is beloofd. En rest de grote vraag, wanneer gaat de gemeente de gemaakte belofte inlossen? "De tijden veranderen, maar de behoefte die er toen was aan een nieuw gebouw is er nog steeds. En dat zal ook niet veranderen", aldus het comité.

Kaju Putih is een handtekeningenactie gestart en heeft inmiddels (online en op papier) al meer dan 300 handtekeningen weten te verzamelen. Deze komen van mensen uit de wijk, maar ook van sympathisanten uit heel Alphen aan den Rijn.

Kaju Putih heeft van toenmalig wethouder Michel du Chatinier een spiegel gekregen om in het nieuwe gebouw op te hangen en uit te kijken naar de toekomst. "Het beeld dat de spiegel op dit moment weergeeft, is er helaas niet één om vrolijk van te worden", stelt het comité van Kaju Putih.

 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Milieu en duurzaamheid vandaag 16:37

VegaBoerderij op 3 september met kraam in het Irenebos bij het IVN

Tijdens de Natuurmarkt op 3 september in het Irenebos is ook de VegaBoerderij Groene Hart aanwezig. De Alphense actieve deelnemers Gerard Harmes en Herman Teunissen willen bezoekers graag enthousiast maken voor dit initiatief.

Sport vandaag 15:09

Diede de Groot bij tennisvereniging Nieuwe Sloot op 20 augustus

Aanstaande zaterdag 20 augustus 'Diede Dag’, een eendaags-roller/loper toernooi plaats. De dag duurt van 10:00 tot 16:30 uur en is mogelijk gemaakt door een donatie van de Gemeente Alphen aan den Rijn, Stichting Rolstoeltennis Zuid-Holland en Tennisvereniging Nieuwe Sloot.

Evenementen vandaag 13:44

Jaarmarkt 2022: dit is er op 21 september te beleven in Alphen aan den Rijn

De Alphense Jaarmarkt vindt traditiegetrouw plaats op de derde woensdag in september. Door het centrum van Alphen staan honderden kramen opgesteld. Met een diversiteit van vele soorten en maten kramen, standwerkers, foodtrucks en activiteiten is het één van de feestelijkste dagen van het jaar in Alphen.