De Buurtcamping

Kamperen zonder ver te reizen: Buurtcamping staat aankomend weekend in Weteringpark!

Sinds 2013 brengt De Buurtcamping buurtbewoners door heel Nederland samen, en dit jaar is het Weteringpark in Alphen aan den Rijn aan de beurt. Dit weekend wordt het park omgetoverd tot een levendige camping waar buurtbewoners elkaar kunnen leren kennen tijdens een ontspannen vakantie.

Wat is De Buurtcamping?

De Buurtcamping transformeert het Weteringpark drie dagen lang tot een echte camping, waar iedereen uit de buurt welkom is. Het doel is om een inclusieve ontmoetingsplek te creëren waar iedereen gelijk is. Op de camping ben je veel buiten en deel je alledaagse activiteiten zoals afwassen en tandenpoetsen. Dit maakt het makkelijk om in contact te komen met je buren en nieuwe sociale contacten op te doen.

Een derde van de kampeerplekken is gereserveerd voor minima, zodat ook zij kunnen genieten van deze bijzondere ervaring. Diederik de Jong, Campingbeheerder van Alphen aan den Rijn, vertelt: “Het is altijd verrassend om te horen waarom iemand een weekendje komt kamperen. Meestal is dit om meer sociale contacten te willen maken. Met de buurtcamping is de eerste stap hiervoor makkelijk gezet en is het bovendien gezellig samen te zijn met je buurt.”

Doe mee of kom gezellig langs!

Het lokale team in Alphen aan den Rijn zoekt enthousiaste buurtbewoners die willen helpen of willen kamperen in hun eigen buurt. Ook als je niet wilt kamperen, ben je van harte welkom om de sfeer te komen proeven en deel te nemen aan de activiteiten.

Wil je een kampeerplek reserveren? Bezoek dan deze website


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Algemeen gisteren 18:12

De hele zomervakantie de beste kinderfilms bij Castellum!

Vier je zomervakantie met Tante Rita! De familie Dubbel doet mee aan een chocoladewedstrijd, maar door problemen in de chocolaterie moeten ze verhuizen naar een camping. Wanneer de kakkineuze Ria Bakzeil hoort van hun deelname, gebeuren er vreemde dingen en lijkt het alsof de familie gesaboteerd wordt.

Algemeen gisteren 14:02

Veiligheidsdag 2024: Kom naar Fort Alpha voor een spannende uitdaging

Op zaterdag 31 augustus 2024 staat Alphen aan den Rijn in het teken van de jaarlijkse Veiligheidsdag. Dit evenement vindt o.a. plaats bij Fort Alpha en biedt tussen 11:00 en 14:00 uur tal van activiteiten voor jong en oud. Een van de hoogtepunten is de uitdagende stormbaan, waar deelnemers de kans krijgen om de snelste tijd neer te zetten en een bijzondere prijs te winnen.

Algemeen gisteren 12:03

Jeugdleden Castellum doen verdienstelijk mee aan NK Beachvolleybal

In het weekend van 6 en 7 juli vond het NK Jeugd Beachvolleybal plaats bij Irene Beach in Bilthoven en Zomerkade in Huizen. In totaal streden 136 teams in diverse leeftijdscategorieën om de felbegeerde titel: Nederlands Kampioen! Daarbij waren ook 3 jeugdleden van Castellum aanwezig die verdienstelijk meestreden om de medailles.

Algemeen 23 jul. 2024 13:36

Natuurmomenten doet oproep voor betere waterkwaliteit

In Nederland is de waterkwaliteit een toenemend probleem, en ook in Alphen aan den Rijn hebben wij te maken met de gevolgen van slechte waterkwaliteit. Natuurmonumenten roept inwoners daarom op om de petitie voor schoon water te tekenen.