Kampioenschap lonkt voor AZC

Afgelopen weekend was alweer de derde en voorlaatste ronde van de Verenigingscompetitie in de B-klasse van Regio West.

En zoals vorige week al vermeld is het ontzettend spannend in de strijd om de titel. Voorafgaand aan het weekend stond AZC met een marge van 6 seconden voor op de sterke nummer 2 uit Capelle aan den IJssel, ACZ. Zaterdag moest de club uit Capelle al zwemmen en die stelden niet teleur.

Toen de resultaten van die dag online binnenstroomden werden er bij de Alphenaren van AZC de nodige wenkbrauwen gefronst omdat er door de nummer 2 enorm hard was gezwommen en er oprecht twijfel was of ze hier wel een antwoord op hadden.

Hoofdtrainer Mark van der Schrier wist dat zondag echt alles uit de kast gehaald zou moeten worden op de wedstrijd die in Leidschendam werd gehouden, om in ieder geval bij te blijven en vooral niet te ver achter te raken.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden dan ook alle zwemmers in het bad bij elkaar geroepen door hem om iedereen op scherp te zetten en te benadrukken dat ze met z’n allen alles moesten geven om kans op het felbegeerde kampioenschap niet uit zicht te verliezen. “Veilige overnames in de estafettes en geen onnodige fouten want als dat gebeurd zijn we met z’n allen de sigaar” klonk het in de toespraak. “Jullie zullen onder je beste tijden moeten zwemmen om de concurrentie voor te blijven dus doe je best en geniet ervan.”

Geen simpele opgave maar met gezonde spanning ging iedereen zich verder voorbereiden voor de spannende middag.

De tijden van de concurrentie op de diverse nummers waren genoteerd zodat de trainers en begeleiding van AZC de hele middag direct konden vergelijken hoe ze het deden in verhouding tot de ijzersterke Capellenaren een dag eerder.

Hier een paar seconden gewonnen, daar weer wat verloren, het bleef de hele middag heel erg close.

Toch leek het er in de loop van de middag steeds meer op dat de zwemmers van AZC dusdanig in vorm en scherp waren dat de gevreesde achterstand uitbleef.

Aan het einde van de middag werd er druk gerekend en moest er nog tandenknarsend gewacht worden op de laatste officiële tijden vanuit het Juryhok.

Toen ook die bekend waren werd er toch echt 2 keer gekeken naar de uitslag. Het was AZC gelukt om de Club uit Capelle in deze ronde met 0,35 seconden! voor te blijven.

“Dit scenario verzin je niet en lijkt haast onmogelijk” aldus een dolblij AZC dat hiermee de voorsprong wist uit te bouwen naar een kleine 7 seconden en tevens koploper blijft in de competitie. “We zijn ontzettend trots op onze zwemmers die deze middag alles met elkaar en vooral voor elkaar hebben gedaan om dit mogelijk te maken”

De laatste allesbepalende ronde om het kampioenschap wordt op 23 April in eigen huis Aquarijn gezwommen door AZC en ook dat belooft weer een enerverende middag te worden terwijl er stiekem al een beetje wordt nagedacht over de festiviteiten als alles ook die dag volgens plan verloopt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Kinderen vandaag 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek vandaag 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden vandaag 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.

Blog Sport vandaag 10:42

Sportieve treurnis bij Alphense topclubs

Het gaat belabberd met de Alphense clubs in de vierde divisie Alphense Boys is na de 5-1 nederlaag tegen HBC alleen in theorie ook volgend seizoen nog actief in de landelijke competitie. Acht punten inhalen om voor de nacompetitie in aanmerking te komen gaat natuurlijk niet meer lukken en dan heeftde club ook nog eens het allerslechtste doelsaldo in de vierde divisie A.

Advertorial Voorstelling vandaag 09:34

Hans Klok speelt zijn nieuwe show als eerste in Alphen

Hans Klok heeft woensdagavond bij RTL 4 talkshow BEAU bekendgemaakt dat hij met zijn magische voorstelling Face the Future door Nederland gaat toeren. Vanaf 3 augustus reist de snelste illusionist ter wereld langs de grootste theaters en zal hij het publiek verbluffen met nog nooit eerder vertoonde illusies die voor het publiek onbegrijpelijk zijn, geïnspireerd op Artificial Intelligence en Virtual Reality. De allereerste shows zijn zaterdag 3 en zondag 4 augustus 2024 te zien in Castellum. Kaarten zijn vanaf nu te koop!