Kampioenschap lonkt voor AZC

Afgelopen weekend was alweer de derde en voorlaatste ronde van de Verenigingscompetitie in de B-klasse van Regio West.

En zoals vorige week al vermeld is het ontzettend spannend in de strijd om de titel. Voorafgaand aan het weekend stond AZC met een marge van 6 seconden voor op de sterke nummer 2 uit Capelle aan den IJssel, ACZ. Zaterdag moest de club uit Capelle al zwemmen en die stelden niet teleur.

Toen de resultaten van die dag online binnenstroomden werden er bij de Alphenaren van AZC de nodige wenkbrauwen gefronst omdat er door de nummer 2 enorm hard was gezwommen en er oprecht twijfel was of ze hier wel een antwoord op hadden.

Hoofdtrainer Mark van der Schrier wist dat zondag echt alles uit de kast gehaald zou moeten worden op de wedstrijd die in Leidschendam werd gehouden, om in ieder geval bij te blijven en vooral niet te ver achter te raken.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden dan ook alle zwemmers in het bad bij elkaar geroepen door hem om iedereen op scherp te zetten en te benadrukken dat ze met z’n allen alles moesten geven om kans op het felbegeerde kampioenschap niet uit zicht te verliezen. “Veilige overnames in de estafettes en geen onnodige fouten want als dat gebeurd zijn we met z’n allen de sigaar” klonk het in de toespraak. “Jullie zullen onder je beste tijden moeten zwemmen om de concurrentie voor te blijven dus doe je best en geniet ervan.”

Geen simpele opgave maar met gezonde spanning ging iedereen zich verder voorbereiden voor de spannende middag.

De tijden van de concurrentie op de diverse nummers waren genoteerd zodat de trainers en begeleiding van AZC de hele middag direct konden vergelijken hoe ze het deden in verhouding tot de ijzersterke Capellenaren een dag eerder.

Hier een paar seconden gewonnen, daar weer wat verloren, het bleef de hele middag heel erg close.

Toch leek het er in de loop van de middag steeds meer op dat de zwemmers van AZC dusdanig in vorm en scherp waren dat de gevreesde achterstand uitbleef.

Aan het einde van de middag werd er druk gerekend en moest er nog tandenknarsend gewacht worden op de laatste officiële tijden vanuit het Juryhok.

Toen ook die bekend waren werd er toch echt 2 keer gekeken naar de uitslag. Het was AZC gelukt om de Club uit Capelle in deze ronde met 0,35 seconden! voor te blijven.

“Dit scenario verzin je niet en lijkt haast onmogelijk” aldus een dolblij AZC dat hiermee de voorsprong wist uit te bouwen naar een kleine 7 seconden en tevens koploper blijft in de competitie. “We zijn ontzettend trots op onze zwemmers die deze middag alles met elkaar en vooral voor elkaar hebben gedaan om dit mogelijk te maken”

De laatste allesbepalende ronde om het kampioenschap wordt op 23 April in eigen huis Aquarijn gezwommen door AZC en ook dat belooft weer een enerverende middag te worden terwijl er stiekem al een beetje wordt nagedacht over de festiviteiten als alles ook die dag volgens plan verloopt.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Te zien op televisie/online vandaag 17:03

Alphens gezin te zien in nieuw programma over Scandinavische wildernis

Vanaf maandag 27 maart zijn Vincent, Pauline en Jesper Ellerbrak te zien in het programma ‘Het Hoge Noorden’ van Omroep MAX. In dit programma trekt presentatrice Dionne Stax door Scandinavië om landgenoten op te zoeken. Jesper Ellerbrak vertelt over het nieuwe programma.

Werkzaamheden vandaag 15:58

Werkzaamheden aan de Lijsterlaan zijn begonnen

De werkzaamheden aan de Lijsterlaan in Alphen aan den Rijn zijn maandag 27 maart begonnen. De weg wordt opnieuw ingericht om het voor fietsers veiliger te maken. Tot en met 19 mei zal de Lijsterlaan afgesloten zijn.

Advertorial Evenementen vandaag 13:47

Paasweekend in Museumpark Archeon

Tijdens het paasweekend van 7 tot en met 10 april 2023 trekken de minderbroeders door het middeleeuwse stadje met een paasprocessie. De zeelui van Allemansend bezetten de rest van het park met een kampement en demonstraties. Kinderen kunnen paasbroodjes bakken en paasvlechten. Als afsluiting van de dag vindt de spannende gladiatorenshow plaats.