Eco Coiffures

Kan dit Covid-19 knipscherm kappers perspectief bieden?

Meer dan ooit is dit de tijd voor ondernemers om ‘out of the box’ te denken. Ook de kappersbranche staat onder druk en denkt daarom vooral in oplossingen. Renate van Eco Coiffures is enthousiast over een coronaproof knipscherm van BarberSolutions uit Woerden. Is dit de oplossing voor de kappersbranche?

Nu kapsalons voor de tweede keer een lange periode hun deuren gesloten moeten houden, staat bij veel kappers het water tot aan hun lippen. “Dat dit noodzakelijk is om met elkaar het coronavirus te bestrijden staat niet ter discussie, dat snappen wij maar al te goed”, zegt Renate van Eco Coiffures. Wat er bij hen vooral inhakt is het gebrek aan perspectief. “Helaas kan niemand ons vertellen hoe lang dit nog gaat duren. De verwachting dat de deuren van de kapsalons gelijk na 9 februari weer open mogen blijft erg onzeker.”

Daarom wordt er vooral gedacht in oplossingen. BarberSolutions uit Woerden kwam met de creatieve oplossing van een coronaproof knipscherm. Renate kreeg de gelegenheid om het knipscherm uit te testen op haar zoon. “Ondanks deze hele bizarre situatie waarin wij nu met zijn allen zitten, was deze test een positieve ervaring. Natuurlijk wil ik als kapster ook zo snel mogelijk weer op de normale manier aan het werk, waarbij ik mijn klanten kan helpen op een relaxte en ontspannen manier.”

Tijdelijke oplossing

Ze vervolgt: “Want wat nou als de huidige situatie nog maanden gaat duren? Stilzitten en afwachten is écht geen optie voor mij. Vandaar dat dit covid-19 knipscherm zowel voor kappers als hun klanten wellicht een tijdelijke oplossing kan bieden. Zo kunnen wij kappers mogelijk toch weer iets doen in onze business!”

Tekst loopt door onder de foto

knipscherm kappers perspectief bieden.jpg

Hoe werkt dat knipscherm dan precies? Er wordt een transparant en soepel scherm geplaatst bij de kappersstoel. Hier zit een gat in waar de klant zijn of haar haren doorheen kan doen. De band rust op het voorhoofd van de klant, zodat er voldoende ruimte is om de haren te knippen. Daarnaast kan door de transparantie van het scherm gewoon interactie plaats blijven vinden tussen kapper en klant. 

Renate kan zich voorstellen dat niet alle klanten hierop zitten te wachten. “Uiteraard snap ik ook dat klanten zo’n scherm wellicht niet prettig zouden vinden tijdens hun behandeling.” Ze benadrukt dat het hier dan ook om een test gaat, en vooral geen verplichting. “Ik probeer juist te zoeken naar oplossingen voor mijn klanten om ze zo veilig en zo snel als mogelijk weer te kunnen gaan helpen. Mocht het veilig genoeg zijn om dat op de normale manier te kunnen doen, dan spring ik als eerste een gat in de lucht van geluk!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.