Barbara Koppe

Kandidaat-raadsleden D66 Alphen aan den Rijn bekend

D66 heeft de samenstelling van het team waarmee ze de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 ingaan bekendgemaakt.

Lijsttrekker Gert van den Ham: “We hebben een prachtige lijst, waarop ervaring en frisse blikken afgewisseld worden! Ik ga vol vertrouwen met dit team de verkiezingen in. De komende vier jaar heeft duurzaamheid voor D66 écht prioriteit, we willen een woning voor iedereen, een aantrekkelijk ondernemersklimaat en uitstekende sociale voorzieningen: we laten niemand vallen. Daarnaast streven we naar een gemeente die er is voor haar inwoners, niet andersom, en waarin die inwoners kunnen genieten van een toegankelijk en breed cultuuraanbod. Met deze mensen op de lijst maken we ons daar hard voor!” 

Uiteenlopende expertises komen samen

Zowel Gert als Maurits maken deel uit van de huidige D66 fractie. Gert van den Ham (#1) maakt zich sterk voor een financieel gezonde gemeente, Maurits de Vries (#2) is scherp op het sociaal domein. Kirsti van Dam (#3) is een nieuwkomer, met een hart voor cultuur en onderwijs en ervaring in het regiobestuur van D66 Groene Hart. Pieter Jan Morssink (#4) is door de wol geverfd en heeft een passie voor duurzaamheid. Koen Verwoerd (#5) en Corian Messing (#6) staan al jaren de huidige fractie met raad en daad terzijde als commissielid.

Samenstelling van de lijst

Dit is de volledige lijst van D66 Alphen aan den Rijn:

 1. Gert van den Ham
 2. Maurits de Vries
 3. Kirsti van Dam
 4. Pieter Jan Morssink
 5. Koen Verwoerd
 6. Corian Messing
 7. Martin Hoekstra
 8. Diny Beverwijk
 9. Pim van Dam
 10. Tobias den Hollander
 11. Jos van Dam

Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 15:21

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

Gemeente gisteren 14:09

Bladkorven terug in de Alphense straten

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, wat voor het nodige ongemak kan zorgen. Vanaf half oktober plaatst de gemeente daarom weer bladkorven in de straten in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Werken gisteren 12:42

De nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Limesjaar 2022 gisteren 11:56

ROMEINEN Reiswagen

Toen het Romeinse leger eenmaal langs de grensrivier ingeburgerd was, werd al snel duidelijk dat de Romeinse manier van leven ook in de grensstreken gewoon werd voortgezet. En dus werd langs de grens een Romeinse weg aangelegd, die gebruikt werd door het leger en de inwoners.

Advertorial Overige gisteren 10:35

Nieuwe reeks seniorencolleges met Open Maakplaats

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges over Slimme Computers, speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. 

Nationale Sportweek 2022 gisteren 09:10

Nationale Sportweek: terugblik vrijdag en vooruitblik laatste weekend

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait. Benieuwd wat er vrijdag allemaal te beleven was? Bekijk hier de foto's! We blikken ook gelijk vooruit op het laatste weekend.