Gemeente Alphen aan den Rijn

Kans op verkeershinder door start vervangen verkeersregelinstallaties

Meer dan 20 jaar hebben de verkeersregelinstallaties op de Prins Bernhardlaan – Willem de Zwijgerlaan en Willem de Zwijgerlaan – Ambonstraat in Alphen hun werk gedaan, maar nu zijn ze toch echt toe aan vervanging. De werkzaamheden hiervoor zijn vandaag van start gegaan.

De werkzaamheden om de verkeersregelinstallaties te vervangen duren ongeveer drie weken. Gedurende deze tijd zijn de verkeersregelinstallaties buiten werking. Het verkeer op het kruispunt Prins Bernhardlaan – Willem de Zwijgerlaan wordt daarom geregeld door verkeersregelaars. Alle verkeersbewegingen blijven mogelijk, maar doordat er geregeld een rijstrook wordt afgesloten, kan er hinder voor het verkeer ontstaan.

Fietsers kunnen gedurende deze drie weken de Willem de Zwijgerlaan niet oversteken ter hoogte van de Ambonstraat Zij worden omgeleid via de fietstunnel Javastraat. Het autoverkeer vanuit de Ambonstraat mag tijdelijk niet linksaf slaan. Alle andere verkeersbewegingen blijven wel mogelijk. “Die hinder is helaas niet te voorkomen, maar we proberen die zo veel mogelijk te beperken”, aldus de gemeente.

Toe aan vervanging

Na 20 jaar zijn de verkeersregelinstallaties toe aan vervanging. “De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van de apparatuur die de verkeerslichten aanstuurt, de masten, de verkeerslichten en de lussen in het wegdek. Voor fietsers worden er wachttijdvoorspellers geplaatst en elke voetgangersoversteek wordt voorzien van rateltikkers.” De afstelling van de verkeerslichten wijzigt ook. “Dit zal met name merkbaar zijn op het kruispunt Willem de Zwijgerlaan – Ambonstraat. Overstekende fietsers hoeven straks in veel gevallen minder lang te wachten.”

De planning is dat beide verkeersregelinstallaties op vrijdag 28 augustus weer in bedrijf zijn.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.