Karin Langeveld Bubberman via Allemaal Alphenaren

Kapotte kabouters op een hoop gegooid in het Kabouterbos, Alphenaren reageren verontwaardigd

Het Kabouterbos dat in april werd geopend in het Zegerslootgebied, is bij veel Alphenaren een plek waar zij graag met de kids komen. De verontwaardiging is dan ook groot nu blijkt dat veel kabouters vernield zijn.

Wie met zijn kids een wandeling wil maken die tot de verbeelding spreekt, hoeft sinds zaterdag 17 april niet helemaal meer naar Kaatsheuvel te reizen. In ons eigen Alphen is toen namelijk een heus Kabouterbos geopend in het Prinses Irenebos. Sinds de opening weten veel Alphenaren de plek te vinden, vooral ouders en grootouders vinden het een leuke plek om met de kids heen te gaan.

Het bos is vernoemd naar de vele kabouters die er staan. Deze kabouters zijn verzameld door een advertentie in de krant, vanuit alle hoeken van het land werden kabouters aangeboden. Gerda Bonninga, coördinator IVN-jeugdgroep, heeft toen zelf een rondje door Nederland gedaan om de kabouters op te halen.

Vernielde kabouters

Maar veel van die leuke kabouters staan niet meer op hun plek. Woensdagochtend plaatste Karin een foto in de Facebookgroep Allemaal Alphenaren van haar kleinzoon met naast hem een hoop kabouters, waarvan er veel kapot zijn. “Toch wel jammer dat er veel vernield is en alles is weggehaald/bij elkaar gegooid in het Kabouterbos. Kleinzoon is druk bezig met nieuw plekje te zoeken”, schreef ze.

Alphenaren reageren verontwaardigd en boos. “Nou, wat is dit nou toch weer. Blijf er gewoon vandaan als je het niet leuk vindt. De kindjes vinden het geweldig dus blijf met je handen er vanaf. Voor degene die dit hebben gedaan, ga een baan zoeken in plaats van je te vervelen en dit soort dingen te gaan doen... walgelijk die lui!”, zegt Jolanda.

Ze is lang niet de enige die zo reageert. “Ik kan er met m'n pet niet bij dat iemand dit vernield, zo sneu”, zegt Mariska. Daarnaast zijn “Schandalig” en “Triest” andere veelgehoorde reacties. Marianne: “Jemig waarom? Kabouters op een ander plekje neerzetten dat snap ik. Doen kleine kids, gaan er mee lopen en de kabouter verhuizen, maar alles vernielen? Wat voor plezier kun je daar nu uit halen? Het was zo leuk.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.

Verkeer en vervoer gisteren 13:08

Europese Flitsmarathon: intensieve controles voor verkeersveiligheid

Van maandag 15 tot en met zondag 21 april houdt de Europese politieorganisatie Roadpol de zogenoemde 'flitsmarathon'. Er wordt die week in verschillende Europese landen, waaronder ook in Nederland, zowel overdag als 's nachts intensiever op snelheid gecontroleerd.