Rode Dorp Alphen

Karel Doormanstraat woensdag afgesloten wegens bomenkap

Bomen zijn belangrijk. Toch zorgen ze soms voor overlast. Daarom zullen op woensdag 7 december vijf bomen gekapt worden in het 'Rooie' Dorp. De Karel Doormanstraat is die dag daarom afgesloten.

De organisatie van de werkzaamheden in het Rode Dorp laat weten dat ze bomen alleen kappen als dit echt nodig is. Tijdens de participatieavonden met bewoners kwam naar voren dat meerdere bomen zorgen voor overlast. “Verschillende bewoners vertelden ons dat ze overlast ervaren van bomen in hun straat, bijvoorbeeld door bladafval, plak op auto’s en schaduw op de woning. Zij zien de bomen hierdoor liever uit de straat verdwijnen”, aldus de organisatie.

De organisatie laat weten dat de bomen die worden gekapt gecompenseerd zullen worden op een andere plek in de straat of in de wijk. Dit omdat zij veel pluspunten zien aan het behouden van bomen. “Er zitten meer voordelen dan nadelen aan bomen, zeker als het gaat om leefklimaat. Bomen geven namelijk zuurstof, schaduw, ontspanning en nog veel meer!”

Werkzaamheden Karel Doormanstraat

Op 7 december zullen dan toch vijf bomen worden gekapt in de Karel Doormanstraat. De straat zal daarom van 07:00 tot 17:00 uur afgesloten zijn. Er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn om mensen goed te kunnen informeren en begeleiden. Ook zal de parkeerplaats tussen de Brittenruststraat en de Jan Nieuwenhuijzenstraat in gebruik genomen zijn vanwege de werkzaamheden.

“Na afloop van de bomenkap wordt dit gedeelte van de Karel Doormanstraat ingericht voor tijdelijk parkeren. Er worden tot de definitieve inrichting plaatsvindt, tussen de 15 en 20 extra parkeerplaatsen aangelegd”, zo laat de organisatie weten. Ook deze werkzaamheden zullen 7 december starten en naar verwachting zijn deze uiterlijk 22 december afgerond.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 13:46

Hoog laag bedden bij Dutch Dream Slaapcomfort

Wist je dat Dutch Dream ook hoog laag bedden in hun assortiment hebben? Deze bedden zijn naast elektrisch verstelbaar ook in hoogte verstelbaar. Ideaal voor meer gemak en comfort, voor zorgbehoevende mensen of voor iemand met bijvoorbeeld ademhalings-, maag- of slokdarmklachten. 

Sport gisteren 12:53

Succes op NK meerkamp voor Alphense sporters

In het weekend van 4 en 5 februari was in Apeldoorn het Omnisport geopend voor het Nederlandse Kampioenschap meerkamp. Hier zijn verschillende Alphense sporters naar huis gegaan met een prijs.