Advertorial Politiek plein

Kennismaking met... Floris Out #4, CDA

De komende weken blikt CDA Alphen aan den Rijn met bekende en minder bekende CDA-politici terug en vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vandaag een interview met Floris Out, nummer 4 op de CDA kieslijst.

Vertel iets over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je voor werk/studie, heb je een gezin?

"Iets meer dan 24 jaar geleden ben ik geboren, thuis in het rietveld. Tijdens deze 24 jaar ben ik opgegroeid in een liefdevol en actief gezin met christelijke normen en waarden. Er was altijd iemand thuis, mijn moeder werkte in het familiebedrijf en het kantoor was in huis dus mijn ouders hebben het thuis werken bijna uitgevonden. Ik werk al sinds mijn 12e in de boomkwekerij van mijn vader. Het is begonnen met vuilrapen en potten verplaatsen, maar inmiddels geef ik op de zaterdagen en in de vakanties leiding aan de scholieren die bij ons werken. Ik ben dus opgegroeid in het groen en het Boskoopse. In de drukke periodes breng ik ook weleens planten rond in Boskoop, dus je hebt me misschien wel eens zien rijden."

Hij vervolgt: "Tijdens mijn studie in de tuinbouw heb ik stagegelopen op verschillende boomkwekerijen en handelsbedrijven. Ook heb ik een half jaar onderzoek gedaan naar plantenversterkers in Canada. Na mijn eerste studie wilde ik me nog meer verdiepen in bedrijfsvoering en ik had behoefte aan meer uitdaging. Dus ben ik begonnen aan mijn Master in Management aan Nyenrode Business Universiteit. Ik heb recentelijk mijn diploma in ontvangst mogen nemen."

Wat zijn naast de politiek en je werk/studie dingen waar je je mee bezighoudt?

"Naast politiek werk en studie heb ik altijd gesport. Eerst op de atletiekvereniging in Boskoop maar nu ben ik aan het roeien bij de roeivereniging in Alphen. Verder heb ik eens per maand een spelletjesavond met mijn vrienden. Ik heb een gevarieerde vriendengroep. We zijn allemaal druk bezet, dus deze vaste avond helpt ons om in contact te blijven. En sinds de coronacrisis ben ik ook mijn jarenlange droom om piano te kunnen spelen gaan achtervolgen."

Hoe ben je in de politiek gerold?

"Politiek heeft me altijd geïnteresseerd, maar ik vond het altijd fijner om aan de zijlijn te staan en toe te kijken. In de winter van 2019 nodigde mijn buurman Rens van Nierop mij uit voor een bijeenkomst van het CDA. Op deze bijeenkomst heb ik veel leuke mensen ontmoet en konden we van gedachten wisselen met elkaar. Dat beviel me wel, dus toen ik later gevraagd werd voor Jong Alphen (een club jongeren die affiniteit hebben met politiek interessant) zei ik volmondig ja. In het voorjaar van 2021 werd ik benaderd door een oud-raadslid met de vraag of ik het niet zag zitten om raadslid te worden bij het CDA en dat wil ik zeker wel! Ik heb van mijn vader geleerd: “Kijk eerst naar jezelf voordat je commentaar hebt op anderen”. En dat is wat ik wil doen. Niet langer aan de zijlijn staan en roepen dat het anders moet, maar zelf actief onderdeel zijn van de mogelijkheden tot verbetering die ik zie."

Waarom CDA?

"Dit is eigenlijk een hele makkelijke vraag. Voor mij zijn twee dingen belangrijk: ten eerste dat we de aarde goed achterlaten voor de generaties na ons. We hebben haar geërfd van onze ouders maar we hebben haar in bruikleen van onze kinderen. Dat is rentmeesterschap en rentmeesterschap staat centraal bij het CDA. Het is één van de pijlers waar het CDA op gebouwd is. Ten tweede: het CDA is de partij van de norm en waarden en de middenpolitiek. Binnen het CDA is er ruimte voor verschillende meningen, maar wat CDA’ers verbindt zijn de normen en waarden. Alle beslissingen die wij nemen, willen we nemen aan de hand van onze normen en waarden. Dat is gewoon iets wat heel goed bij mij past. Politiek is heel veranderlijk en ik kan nu wel een politicus kiezen die precies doet wat ik wil, maar over een jaar zijn de problemen weer heel anders en dan heb ik liever een politicus met goede normen en waarden die deze als uitgangspunt neemt om de gemeente te besturen."

Waarvoor wil jij je aankomende vier jaar gaan inzetten?

"De komende vier jaar wil ik me inzetten voor het behoud van deze leefbare gemeente en dat deze in de toekomst net zo’n fijne plek is om in op te groeien als ik heb mogen meemaken. Ook wil ik me inzetten voor de Greenport en agrariërs in onze gemeente. Ik vind dat deze bedrijven hier thuishoren en onderdeel zijn van het DNA van de gemeente Alphen aan de Rijn. Het is te makkelijk om te zeggen: 'ga maar ergens anders jullie bedrijf voortzetten'. En als laatste wil ik me graag inzetten voor het creëren van betaalbare woonruimte."

Na afloop van je politieke carrière als raadslid, hoe zou jij herinnerd willen worden?

"Een doorzetter die zich hard maakt voor waar hij in gelooft."

De CDA-slogan voor deze campagne is ‘samen leven is samen doen’. Wat betekent dit voor jou?

"‘Samen doen’ betekent samen de verantwoordelijkheid nemen voor een leefbaar Alphen en niet naar een ander wijzen als iets niet lukt. Samen naar een duurzamer Alphen aan den Rijn!"

Met wie zou jij iets samen willen doen en waarom?

"Ik kan veel dingen bedenken die ik zou willen doen, maar veel van deze dingen ga ik al doen. Ik ben erg dankbaar voor de tijd die ik met mijn geliefden mag doorbrengen. De activiteiten die ik nog in het verschiet heb staan, zijn allemaal activiteiten met geliefden van me: een reis naar Wenen met de nachttrein, een reis naar het Noorderlicht en een vakantie in Noorwegen, een gala van school en een paar leuke gesprekken met vrienden."

Waar ben jij echt supergoed in?

"Ik ben een strategisch denker en houd ervan om in grote lijnen te denken, en verder kan ik goed met mensen omgaan in veel verschillende situaties."

Wat is je favoriete punt uit het verkiezingsprogramma?

"Verduurzaming van de gemeente Alphen aan den Rijn. Het is gewoon zo belangrijk dat we dit serieus nemen en er wat mee gaan doen en niet alleen praten. En iedereen moet er wat aan gaan doen. Maar het begint bij de gemeente die doelen stelt en zegt waar we heen moeten."

Voor meer informatie over onder andere Floris Out, maar ook de andere CDA-kandidaten en het verkiezingsprogramma, kan je de website van CDA Alphen aan den Rijn bezoeken.


Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige gisteren 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek gisteren 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten gisteren 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.