Kennismaking met... Helma van der Louw #2, CDA

De komende weken blikt CDA Alphen aan den Rijn met bekende en minder bekende CDA-politici terug en vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vandaag een interview met Helma van der Louw, nummer 2 op de CDA kieslijst.

Vertel iets over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je voor werk/studie, heb je een gezin?

"Mijn naam is Helma van der Louw, geboren Vergeer. Mijn wieg stond in Boskoop en hier woon ik nog steeds. Als kind groeide ik op met nog vijf broers en twee zussen. Na het behalen van mijn MULO diploma en Middenstandsdiploma op 15-jarige leeftijd begon ik aan mijn eerste baan bij de Boerenleenbank in Boskoop. Op latere leeftijd heb ik de studie weer opgepakt met moederhavo- modules VWO, Nima PR en Nima Marketing. Na deze studies en met twee jonge kinderen en een man als buschauffeur startte ik mijn loopbaan in de promotie en marketing van het Nederlandse boomkwekerijproduct in binnen- en buitenland en nog steeds houd ik mij hiermee bezig. Mijn zoon woont met gezin al twintig jaar in Brazilie en mijn dochter woont met haar gezin in Gouda. Helaas is mijn man in 2014 na een kort ziekbed overleden. Hoewel ik komend jaar van mijn pensioen mag gaan genieten, zal ik dat nog niet gaan doen. Mijn werk, mijn politieke ambities en het vrijwilligerswerk waar ik mij voor inzet, vind ik nog veel te leuk en geeft mij nog genoeg energie om hiermee door te gaan."

Wat zijn naast de politiek en je werk/studie dingen waar je je mee bezighoudt?

"Ik vind het belangrijk om mijn kennis, kunde en netwerk in te zetten daar waar nodig. Met mijn lidmaatschap van de Rotaryclub Boskoop kan ik mij in diverse functies nuttig maken. Het gaat dan meestal om projectmatige activiteiten, maar zeker ook om diverse bestuursfuncties. Verder sport ik graag, wandel en fiets ik veel, ga graag op reis en vermaak mijzelf met de vier kleinkinderen."

Hoe ben je in de politiek gerold?

"Ik ben heel onverwachts in de politiek gerold. Van huis uit wel altijd KVP/CDA opgevoed en in 2014 met de fusie van Boskoop met Alphen aan den Rijn gevraagd om in de politiek te komen en Boskoop te vertegenwoordigen. Dit heb ik gedaan omdat mijn agenda als zzp’er dit ook toeliet."

Waarom CDA?

"De basis is goed. Hier sta ik ook voor. Normen en waarden zijn voor mij een groot goed, waar ik zelf mee ben opgegroeid en ook mijn kinderen en kleinkinderen meegeef."

Waarvoor wil jij je aankomende vier jaar gaan inzetten?

"In 2014 was mijn motto: 'groot denken met behoud van de eigen identiteit' en dat vind ik nog steeds. Ik ben blij dat ik naast de gemeente overkoepelde onderwerpen mijn kennis en kunde ook kan inzetten voor het kernenbeleid met daarin een speciaal plekje voor Boskoop. Alphen aan den Rijn moet de plek zijn waar iedereen wordt gehoord en zich thuis voelt. Hier ga ik nog vier jaar aan werken."

Na afloop van je politieke carrière als raadslid, hoe zou jij herinnerd willen worden?

"Als iemand die goed benaderbaar was, luisterde en altijd antwoord gaf, ook al was het een nee! Ik voel mij het beste onder de inwoners."

De CDA-slogan voor deze campagne is ‘samen leven is samen doen’. Wat betekent dit voor jou?

"Samen zorgen voor een veilige en leefbare gemeente waar het goed werken, wonen en recreëren is. Samen gaan we het maken!"

Met wie zou jij iets samen willen doen en waarom?

"Ik zou graag nog eens een samen met mijn overleden man Peet een dag doorbrengen en weer eens lekker bijkletsen. Hij was mijn sparringpartner en hield mij bij de les en met beide voeten op de grond..."

Waar ben jij echt supergoed in?

"Omgaan met mensen, verbinden, praktische invulling geven en altijd zoeken naar oplossingen."

Wat is je favoriete punt uit het verkiezingsprogramma?

"In elk punt ziet wel iets in wat ik belangrijk vind en wat de komende vier jaar gaat spelen. Daar waar nodig zet ik mij hiervoor in."

Voor meer informatie over onder andere Helma van der Louw, maar ook de andere CDA-kandidaten en het verkiezingsprogramma, kan je de website van CDA Alphen aan den Rijn bezoeken.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek vandaag 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen vandaag 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”

Advertorial Overige vandaag 10:55

Senioren colleges in het buurthuis AquaRijn

De komende twee maanden organiseert Buurthuis AquaRijn voor het eerst senioren colleges in samenwerking met stichting Oud Geleerd Jong Gedaan. Op woensdag 18 mei van 19:30 tot 20:30 uur zal het eerste college plaatsvinden: De inzet van slimme technologie bij rampenbestrijding. Toegang is gratis.