Advertorial Politiek plein

Kennismaking met... Helma van der Louw #2, CDA

De komende weken blikt CDA Alphen aan den Rijn met bekende en minder bekende CDA-politici terug en vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vandaag een interview met Helma van der Louw, nummer 2 op de CDA kieslijst.

Vertel iets over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je voor werk/studie, heb je een gezin?

"Mijn naam is Helma van der Louw, geboren Vergeer. Mijn wieg stond in Boskoop en hier woon ik nog steeds. Als kind groeide ik op met nog vijf broers en twee zussen. Na het behalen van mijn MULO diploma en Middenstandsdiploma op 15-jarige leeftijd begon ik aan mijn eerste baan bij de Boerenleenbank in Boskoop. Op latere leeftijd heb ik de studie weer opgepakt met moederhavo- modules VWO, Nima PR en Nima Marketing. Na deze studies en met twee jonge kinderen en een man als buschauffeur startte ik mijn loopbaan in de promotie en marketing van het Nederlandse boomkwekerijproduct in binnen- en buitenland en nog steeds houd ik mij hiermee bezig. Mijn zoon woont met gezin al twintig jaar in Brazilie en mijn dochter woont met haar gezin in Gouda. Helaas is mijn man in 2014 na een kort ziekbed overleden. Hoewel ik komend jaar van mijn pensioen mag gaan genieten, zal ik dat nog niet gaan doen. Mijn werk, mijn politieke ambities en het vrijwilligerswerk waar ik mij voor inzet, vind ik nog veel te leuk en geeft mij nog genoeg energie om hiermee door te gaan."

Wat zijn naast de politiek en je werk/studie dingen waar je je mee bezighoudt?

"Ik vind het belangrijk om mijn kennis, kunde en netwerk in te zetten daar waar nodig. Met mijn lidmaatschap van de Rotaryclub Boskoop kan ik mij in diverse functies nuttig maken. Het gaat dan meestal om projectmatige activiteiten, maar zeker ook om diverse bestuursfuncties. Verder sport ik graag, wandel en fiets ik veel, ga graag op reis en vermaak mijzelf met de vier kleinkinderen."

Hoe ben je in de politiek gerold?

"Ik ben heel onverwachts in de politiek gerold. Van huis uit wel altijd KVP/CDA opgevoed en in 2014 met de fusie van Boskoop met Alphen aan den Rijn gevraagd om in de politiek te komen en Boskoop te vertegenwoordigen. Dit heb ik gedaan omdat mijn agenda als zzp’er dit ook toeliet."

Waarom CDA?

"De basis is goed. Hier sta ik ook voor. Normen en waarden zijn voor mij een groot goed, waar ik zelf mee ben opgegroeid en ook mijn kinderen en kleinkinderen meegeef."

Waarvoor wil jij je aankomende vier jaar gaan inzetten?

"In 2014 was mijn motto: 'groot denken met behoud van de eigen identiteit' en dat vind ik nog steeds. Ik ben blij dat ik naast de gemeente overkoepelde onderwerpen mijn kennis en kunde ook kan inzetten voor het kernenbeleid met daarin een speciaal plekje voor Boskoop. Alphen aan den Rijn moet de plek zijn waar iedereen wordt gehoord en zich thuis voelt. Hier ga ik nog vier jaar aan werken."

Na afloop van je politieke carrière als raadslid, hoe zou jij herinnerd willen worden?

"Als iemand die goed benaderbaar was, luisterde en altijd antwoord gaf, ook al was het een nee! Ik voel mij het beste onder de inwoners."

De CDA-slogan voor deze campagne is ‘samen leven is samen doen’. Wat betekent dit voor jou?

"Samen zorgen voor een veilige en leefbare gemeente waar het goed werken, wonen en recreëren is. Samen gaan we het maken!"

Met wie zou jij iets samen willen doen en waarom?

"Ik zou graag nog eens een samen met mijn overleden man Peet een dag doorbrengen en weer eens lekker bijkletsen. Hij was mijn sparringpartner en hield mij bij de les en met beide voeten op de grond..."

Waar ben jij echt supergoed in?

"Omgaan met mensen, verbinden, praktische invulling geven en altijd zoeken naar oplossingen."

Wat is je favoriete punt uit het verkiezingsprogramma?

"In elk punt ziet wel iets in wat ik belangrijk vind en wat de komende vier jaar gaat spelen. Daar waar nodig zet ik mij hiervoor in."

Voor meer informatie over onder andere Helma van der Louw, maar ook de andere CDA-kandidaten en het verkiezingsprogramma, kan je de website van CDA Alphen aan den Rijn bezoeken.


Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.