Advertorial Politiek plein

Kennismaking met... Helma van der Louw #2, CDA

De komende weken blikt CDA Alphen aan den Rijn met bekende en minder bekende CDA-politici terug en vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vandaag een interview met Helma van der Louw, nummer 2 op de CDA kieslijst.

Vertel iets over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je voor werk/studie, heb je een gezin?

"Mijn naam is Helma van der Louw, geboren Vergeer. Mijn wieg stond in Boskoop en hier woon ik nog steeds. Als kind groeide ik op met nog vijf broers en twee zussen. Na het behalen van mijn MULO diploma en Middenstandsdiploma op 15-jarige leeftijd begon ik aan mijn eerste baan bij de Boerenleenbank in Boskoop. Op latere leeftijd heb ik de studie weer opgepakt met moederhavo- modules VWO, Nima PR en Nima Marketing. Na deze studies en met twee jonge kinderen en een man als buschauffeur startte ik mijn loopbaan in de promotie en marketing van het Nederlandse boomkwekerijproduct in binnen- en buitenland en nog steeds houd ik mij hiermee bezig. Mijn zoon woont met gezin al twintig jaar in Brazilie en mijn dochter woont met haar gezin in Gouda. Helaas is mijn man in 2014 na een kort ziekbed overleden. Hoewel ik komend jaar van mijn pensioen mag gaan genieten, zal ik dat nog niet gaan doen. Mijn werk, mijn politieke ambities en het vrijwilligerswerk waar ik mij voor inzet, vind ik nog veel te leuk en geeft mij nog genoeg energie om hiermee door te gaan."

Wat zijn naast de politiek en je werk/studie dingen waar je je mee bezighoudt?

"Ik vind het belangrijk om mijn kennis, kunde en netwerk in te zetten daar waar nodig. Met mijn lidmaatschap van de Rotaryclub Boskoop kan ik mij in diverse functies nuttig maken. Het gaat dan meestal om projectmatige activiteiten, maar zeker ook om diverse bestuursfuncties. Verder sport ik graag, wandel en fiets ik veel, ga graag op reis en vermaak mijzelf met de vier kleinkinderen."

Hoe ben je in de politiek gerold?

"Ik ben heel onverwachts in de politiek gerold. Van huis uit wel altijd KVP/CDA opgevoed en in 2014 met de fusie van Boskoop met Alphen aan den Rijn gevraagd om in de politiek te komen en Boskoop te vertegenwoordigen. Dit heb ik gedaan omdat mijn agenda als zzp’er dit ook toeliet."

Waarom CDA?

"De basis is goed. Hier sta ik ook voor. Normen en waarden zijn voor mij een groot goed, waar ik zelf mee ben opgegroeid en ook mijn kinderen en kleinkinderen meegeef."

Waarvoor wil jij je aankomende vier jaar gaan inzetten?

"In 2014 was mijn motto: 'groot denken met behoud van de eigen identiteit' en dat vind ik nog steeds. Ik ben blij dat ik naast de gemeente overkoepelde onderwerpen mijn kennis en kunde ook kan inzetten voor het kernenbeleid met daarin een speciaal plekje voor Boskoop. Alphen aan den Rijn moet de plek zijn waar iedereen wordt gehoord en zich thuis voelt. Hier ga ik nog vier jaar aan werken."

Na afloop van je politieke carrière als raadslid, hoe zou jij herinnerd willen worden?

"Als iemand die goed benaderbaar was, luisterde en altijd antwoord gaf, ook al was het een nee! Ik voel mij het beste onder de inwoners."

De CDA-slogan voor deze campagne is ‘samen leven is samen doen’. Wat betekent dit voor jou?

"Samen zorgen voor een veilige en leefbare gemeente waar het goed werken, wonen en recreëren is. Samen gaan we het maken!"

Met wie zou jij iets samen willen doen en waarom?

"Ik zou graag nog eens een samen met mijn overleden man Peet een dag doorbrengen en weer eens lekker bijkletsen. Hij was mijn sparringpartner en hield mij bij de les en met beide voeten op de grond..."

Waar ben jij echt supergoed in?

"Omgaan met mensen, verbinden, praktische invulling geven en altijd zoeken naar oplossingen."

Wat is je favoriete punt uit het verkiezingsprogramma?

"In elk punt ziet wel iets in wat ik belangrijk vind en wat de komende vier jaar gaat spelen. Daar waar nodig zet ik mij hiervoor in."

Voor meer informatie over onder andere Helma van der Louw, maar ook de andere CDA-kandidaten en het verkiezingsprogramma, kan je de website van CDA Alphen aan den Rijn bezoeken.


Meer nieuws

Feestdagen vandaag 10:01

Bekijk hier alle activiteiten voor Koningsdag 2024!

Dit weekend viert heel Nederland de verjaardag van de koning, en ook in Alphen aan den Rijn belooft het een feestelijke dag te worden! Benieuwd naar wat jij kunt doen zaterdag? Lees snel verder!

Advertorial Evenementen vandaag 09:07

Word vriend van het Bevrijdingsfestival

Het is bijna zover. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met het gratis Bevrijdingsfestival in het centrum van Alphen. Vind jij het belangrijk om elk jaar stil te blijven staan bij onze vrijheid? En houd je ook van een feestje? Word dan Vriend van het Bevrijdingsfestival en doneer eenmalig een bedrag naar keuze.

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!