Advertorial Politiek plein

Kennismaking met… Jeroen van Gool #1, CDA

De komende weken blikt CDA Alphen aan den Rijn met bekende en minder bekende CDA-politici terug en vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vandaag een interview met Jeroen van Gool, nummer 1 op de CDA kieslijst.

Vertel iets over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je voor werk/studie, heb je een gezin?

"Ik ben Jeroen van Gool en ben in 1979 geboren in Den Haag. Op mijn 8e ben ik met mijn ouders meeverhuisd naar Hazerswoude-dorp. Tijdens mijn studie Bestuurskunde ben ik opnieuw in Den Haag gaan wonen. Toen ik mijn vrouw leerde kennen ben ik met haar in Boskoop gaan wonen en zijn wij daar getrouwd. Inmiddels wonen wij sinds 2008 in Hazerswoude met onze zoon en dochter. Wij wonen met veel plezier in deze gemeente en zijn nauw betrokken bij de sport en hobby’s van de kinderen en de kerk. Ik reis voor mijn werk vanuit Den Haag door het hele land als directeur van de Wethoudersvereniging. Vanuit die rol hoop ik bij te dragen aan een goed lokaal bestuur."

Wat zijn naast de politiek en je werk/studie dingen waar je je mee bezighoudt?

"Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vrouw en kinderen. Verder lees graag ik een boek en luister ik naar muziek. Mijn muzieksmaak is erg breed, van metal tot blues en van klassiek tot punkrock. Verder probeer ik een paar keer per week door onze mooie polders, het Bentwoud of rond de Zegerplas hard te lopen of te wandelen. In de zomer vaar ik graag door het Rietveld of over de Rijn en de andere Alphense wateren. En met vrienden drink ik graag een wijntje of een schotse Whisky, meeste in combinatie met wat lekkers te eten dat een van ons dan gemaakt heeft."

Hoe ben je in de politiek gerold?

"Dat is een lang verhaal, maar ik probeer het kort uit te leggen. Voor mijn werk spreek ik met veel wethouders. Met een van hen raakte ik aan de praat over de verdeeldheid in de samenleving. Ik vertelde dat het in ons land erg goed gaat, maar dat wij dat zelf niet lijken te zien. En dat er steeds meer polarisatie is. Ik vertelde dat ik mij daar niet bij wilde neerleggen. Zo ontstond het idee om politiek actief te worden."

Waarom CDA?

"De wethouder die ik sprak, stuurde mij een dag later een artikeltje dat in lijn lag met wat in de dag ervoor aangaf. Het bleek afkomstig uit het CDA verkiezingsprogramma. En zo ben ik lid geworden van het CDA. Om de brede middenpartij die het is. Een partij die verbindt en ziet dat mensen het beste tot hun recht komen in relatie met andere mensen."

Waarvoor wil jij je aankomende vier jaar gaan inzetten?

"Ik wil mij blijven inzetten voor een betrouwbare overheid. Een gemeente die de inwoners serieus neemt en een gemeente die door haar inwoners serieus genomen kan worden. Dit door in gesprek met de samenleving, waar ik zelf deel van uitmaak, te blijven. Wij mogen trots zijn op onze gemeente en al het moois dat er gebeurd door samenwerking tussen inwoners, ondernemers en de gemeente. Die samenwerking wil ik voortzetten. Met in het bijzonder aandacht voor voldoende woningbouw voor starters, alleenstaanden, gezinnen en ouderen. Maar ook oog voor werkgelegenheid en bereikbaarheid. Kortom ik wil mij inzetten voor onze mooie groene plattelandsgemeente."

Na afloop van je politieke carrière als raadslid, hoe zou jij herinnerd willen worden?

"Als een raadslid die oog heeft gehad voor de belangen van een ieder. Recht door zee gericht en op samenwerking."

De CDA-slogan voor deze campagne is ‘samen leven is samen doen’. Wat betekent dit voor jou?

"Ik geloof oprecht dat mensen door samen te werken tot meer in staat zijn. Niet alleen denken en handelen uit het eigen belang, maar vanuit het algemeen belang. In samenwerking streef ik altijd naar een toegevoegde waarde voor alle betrokkenen. Iedereen heeft talenten en kwaliteiten. In de samenleving, in de gemeente, in de gemeenteraad en in de fractie. Door samen te werken is het resultaat groter dan de som der delen."

Met wie zou jij iets samen willen doen en waarom?

"Ik zou heel graag samen met iemand als Boyan Slat samenwerken. Hij is van zijn idee en zijn droom van een plastic-vrije oceaan in de praktijk aan het brengen. Geïnspireerd door dit voorbeeld en werkwijze zou ik met een groep inwoners, ondernemers, agrariërs en boomkwekers willen samenwerken. Dit alles met als doet toe te werken naar een nog mooiere gemeente, die toonaangevend is op wonen werken en recreëren in het Groene Hart."

Waar ben jij echt supergoed in?

"Ik vind dit altijd een lastige vraag. Het is heel Hollands om bescheiden te zeggen dat anderen dat maar moeten vertellen, maar ik wil een poging doen. Ik denk dat ik er goed in ben om mij te verplaatsen in anderen. Na te denken over wat voor een ander van belang is en daar ook naar weet te handelen. De ander groter te maken en te ondersteunen. Dienstbaarheid is een woord dat bij mij past."

Wat is je favoriete punt uit het verkiezingsprogramma?

"Voor het CDA staan de inwoners centraal. Samen leven we in Alphen aan den Rijn. Wij geloven in mensen die verantwoordelijkheid nemen. Voor hun eigen leven en hun naasten. Wij polariseren niet, wij verbinden. Wij geloven in de positieve kracht van mensen. Omdat dit uitgangspunt voor alle andere inhoudelijke ambities is. Wij vervullen het ambt van het raadslidmaatschap niet voor onszelf, maar voor onze inwoners. En dat naar eer en geweten."

Voor meer informatie over onder andere Jeroen van Gool, maar ook de andere CDA-kandidaten en het verkiezingsprogramma, kan je de website van CDA Alphen aan den Rijn bezoeken.


Meer nieuws

Advertorial Muziek/Concert vandaag 09:36

Duik in het muzikale leven van Fernando Lameirinhas

Fernando Lameirinhas, een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland, komt terug met een gloednieuw concert: Koffer! De altijd nog jeugdige maestro pakt tijdens de voorstelling zijn koffer uit en neemt je mee in zijn muzikale leven.

Advertorial Horeca gisteren 17:24

Kamer van Admiraal: een geslaagde opening in de nieuwe zaak!

Vorige week was het een avond om te onthouden in Alphen aan den Rijn, toen de Kamer van Admiraal haar deuren opende voor het publiek. Met een top sfeer en een overvloed aan activiteiten, markeerde de opening een nieuwe mijlpaal in de lokale uitgaansscene.

Politiek plein gisteren 16:42

Krachtenbundeling tussen Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen

In een tijd van toenemende versnippering en politieke zelfgerichtheid slaan Nieuw Elan en Lokaal Belang Alphen (LBA) verrassend de handen ineen. Ze starten met samenwerken en hebben zelfs plannen om later dit jaar te fuseren tot één krachtige lokale partij.

Advertorial Overige gisteren 13:42

Neem jij het roer over van AlphensBootverhuur.nl?

AlphensBootverhuur.nl is een bloeiend bedrijf in de bootverhuur gevestigd in Alphen aan den Rijn en klaar om overgenomen te worden. Deze kans biedt een compleet pakket, inclusief de goed ontwikkelde website, twee boten met trailer, een uitgebreid klantenbestand en een efficiënt boekingssysteem. 

Evenementen gisteren 12:18

Shirma Rouse komt zingen op Haaspop!

Haaspop, een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt tijdens het paasweekend, staat bekend om zijn eclectische mix van muzikale genres, van rock tot dance en nu ook gospel. Op eerste paasdag, te midden van de bruisende festiviteiten, zal de getalenteerde Shirma Rouse, ook wel bekend als de Queen of Soul, haar opwachting maken met het ZO! Gospel Choir uit Amsterdam Zuid-Oost.