Advertorial Politiek plein

Kennismaking met... Winfried Ponsioen #3, CDA

De komende weken blikt CDA Alphen aan den Rijn met bekende en minder bekende CDA-politici terug en vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vandaag een interview met Winfried Ponsioen, nummer 3 op de CDA kieslijst.

Vertel iets over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je voor werk/studie, heb je een gezin?

"Na mijn studie heb ik vier jaar in Monaco gewerkt in de offshore industrie, van 1988 tot 2016 heb ik een installatiebedrijf gehad, in 2016 ben ik gestopt met werken. Ik ben getrouwd met Koos de Koeijer en wij hebben drie kinderen: Luc, 31 jaar en civiel ingenieur, Coen, 28 jaar en werktuigkundig ingenieur en Divia, 25 jaar bedrijfskunde Erasmus."

Wat zijn naast de politiek en je werk/studie dingen waar je je mee bezighoudt?

"Na mijn werkzame leven heb ik mij op drie zaken gestort: 1. Oude monumentale panden nieuw leven in blazen door er appartementen in de maken voor de kleine portemonnaies, 2. Bestuurlijk en vrijwilligerswerk doen en 3. Adviezen geven voor energiezuinige installaties huizen en bedrijfspanden. Een groot gedeelte van mijn tijd houd ik mij met deze zaken bezig, daarnaast sport ik regelmatig, één à twee keer in de week op de racefiets en twee à drie keer in de week speel ik golf."

Hoe ben je in de politiek gerold?

"Politiek heb ik altijd afgehouden, te druk. Nu ik wat meer tijd heb en er voor gevraagd werd heb ik het gewoon gedaan."

Waarom CDA?

"Het CDA als middenpartij spreekt mij aan. Niet zo zeer de C, maar wel het omkijken naar elkaar en het ouderwetse woord naastenliefde."

Waarvoor wil jij je aankomende vier jaar gaan inzetten?

"Ik wil mij graag inzetten om het wonen voor jonge mensen weer mogelijk te maken. Tevens zou ik graag zien dat er in het gemeentelijk apparaat wat meer ondernemersgeest gaat komen. Dit zal zaken transparanter maken en zal men mogelijk sneller tot beslissingen komen. Daarnaast wil ik mij inzetten om Theater Castellum weer van de Alphenaren te laten zijn."

Na afloop van je politieke carrière als raadslid, hoe zou jij herinnerd willen worden?

"Als herinnering: Hij heeft er niet voor niets gezeten, er zijn weer dingen tot stand gekomen."

De CDA-slogan voor deze campagne is ‘samen leven is samen doen’. Wat betekent dit voor jou?

"Samen doen: zaken gezamenlijk beet pakken, zaken doen dus echt realiseren en dit alle dan met elkaar doen. De slogan heeft veel in zich. Samen de woonsituatie oplossen."

Met wie zou jij iets samen willen doen en waarom?

"Samen met mijn vrouw hebben wij een goede doelen stichting, ik zou dit ook graag met onze kinderen willen doen. Gezamenlijk bijdragen geven aan projecten."

Waar ben jij echt supergoed in?

"Ik ben goed in het realiseren van zaken. Veel mensen maken plannen, ik voer ze uit."

Wat is je favoriete punt uit het verkiezingsprogramma?

"Woningen realiseren. Met name jonge mensen kunnen niet aan een woning komen en trekken daarom weg, dit moet opgelost worden."

Voor meer informatie over onder andere Winfried Ponsioen, maar ook de andere CDA-kandidaten en het verkiezingsprogramma, kan je de website van CDA Alphen aan den Rijn bezoeken.


Meer nieuws

Overige vandaag 13:48

Nieuwe voorzitter Stichting Vrienden van de Adventskerk

Stichting Vrienden van de Adventskerk heeft met ingang van deze maand weer een nieuwe enthousiaste voorzitter. Dirk Dirkzwager heeft de voorzittershamer opgepakt en zal samen met de andere vijf bestuursleden verder werken aan het behoud en het in goede conditie houden van de meer dan honderdjarige Adventskerk.

Onderwijs vandaag 11:40

Eindexamenkandidaten horen vandaag of ze geslaagd zijn

Vandaag is een spannende dag voor ongeveer 191.000 middelbare scholieren in Nederland. Zij horen namelijk of ze geslaagd zijn voor hun eindexamen. Als dat het geval is, kunnen zij de vlag uithangen met hun schooltas eraan. Voor degenen die niet geslaagd zijn, volgt binnenkort een herkansing. Het definitieve aantal geslaagden wordt pas in het najaar bekendgemaakt.  

Advertorial Voorstelling vandaag 09:51

Castellum viert Keti Koti met de gedenkwaardige voorstelling 'Tula & Juliet'

Dit jaar organiseert de gemeente Alphen aan den Rijn een driedaags evenement ter gelegenheid van Keti Koti, de herdenking van het koloniale en slavernijverleden en de viering van de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij. Dit evenement staat tevens in het teken van de viering van vrijheid en gelijkwaardigheid. De eerste dag van dit driedaags evenement, maandag 1 juli, vindt plaats in Castellum met de voorstelling ‘Tula & Juliet, mijn overgrootmoeder de slavin’.

Calamiteiten gisteren 20:54

Twee gewonden na aanrijding tussen wielrenners

Dinsdagavond heeft een ongeluk plaatsgevonden op de Compierekade in Alphen aan den Rijn, waarbij wielrenners op elkaar zijn gebotst. Bij het ongeval raakten twee personen gewond.

Advertorial Eten en drinken gisteren 16:46

Ervaar de Aziatische keuken bij restaurant Yumei

Yu Mei is niet alleen de eigenaresse, maar ook de ziel van het restaurant. Haar passie voor koken komt voort uit haar jeugd in China, waar ze de kunst van het koken leerde van haar moeder. Met deze diepgewortelde kennis en liefde voor de Chinese keuken, brengt ze samen met haar kok elke dag authentieke gerechten naar haar klanten.