Advertorial Politiek plein

Kennismaking met... Winfried Ponsioen #3, CDA

De komende weken blikt CDA Alphen aan den Rijn met bekende en minder bekende CDA-politici terug en vooruit naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Vandaag een interview met Winfried Ponsioen, nummer 3 op de CDA kieslijst.

Vertel iets over jezelf: waar kom je vandaan, wat doe je voor werk/studie, heb je een gezin?

"Na mijn studie heb ik vier jaar in Monaco gewerkt in de offshore industrie, van 1988 tot 2016 heb ik een installatiebedrijf gehad, in 2016 ben ik gestopt met werken. Ik ben getrouwd met Koos de Koeijer en wij hebben drie kinderen: Luc, 31 jaar en civiel ingenieur, Coen, 28 jaar en werktuigkundig ingenieur en Divia, 25 jaar bedrijfskunde Erasmus."

Wat zijn naast de politiek en je werk/studie dingen waar je je mee bezighoudt?

"Na mijn werkzame leven heb ik mij op drie zaken gestort: 1. Oude monumentale panden nieuw leven in blazen door er appartementen in de maken voor de kleine portemonnaies, 2. Bestuurlijk en vrijwilligerswerk doen en 3. Adviezen geven voor energiezuinige installaties huizen en bedrijfspanden. Een groot gedeelte van mijn tijd houd ik mij met deze zaken bezig, daarnaast sport ik regelmatig, één à twee keer in de week op de racefiets en twee à drie keer in de week speel ik golf."

Hoe ben je in de politiek gerold?

"Politiek heb ik altijd afgehouden, te druk. Nu ik wat meer tijd heb en er voor gevraagd werd heb ik het gewoon gedaan."

Waarom CDA?

"Het CDA als middenpartij spreekt mij aan. Niet zo zeer de C, maar wel het omkijken naar elkaar en het ouderwetse woord naastenliefde."

Waarvoor wil jij je aankomende vier jaar gaan inzetten?

"Ik wil mij graag inzetten om het wonen voor jonge mensen weer mogelijk te maken. Tevens zou ik graag zien dat er in het gemeentelijk apparaat wat meer ondernemersgeest gaat komen. Dit zal zaken transparanter maken en zal men mogelijk sneller tot beslissingen komen. Daarnaast wil ik mij inzetten om Theater Castellum weer van de Alphenaren te laten zijn."

Na afloop van je politieke carrière als raadslid, hoe zou jij herinnerd willen worden?

"Als herinnering: Hij heeft er niet voor niets gezeten, er zijn weer dingen tot stand gekomen."

De CDA-slogan voor deze campagne is ‘samen leven is samen doen’. Wat betekent dit voor jou?

"Samen doen: zaken gezamenlijk beet pakken, zaken doen dus echt realiseren en dit alle dan met elkaar doen. De slogan heeft veel in zich. Samen de woonsituatie oplossen."

Met wie zou jij iets samen willen doen en waarom?

"Samen met mijn vrouw hebben wij een goede doelen stichting, ik zou dit ook graag met onze kinderen willen doen. Gezamenlijk bijdragen geven aan projecten."

Waar ben jij echt supergoed in?

"Ik ben goed in het realiseren van zaken. Veel mensen maken plannen, ik voer ze uit."

Wat is je favoriete punt uit het verkiezingsprogramma?

"Woningen realiseren. Met name jonge mensen kunnen niet aan een woning komen en trekken daarom weg, dit moet opgelost worden."

Voor meer informatie over onder andere Winfried Ponsioen, maar ook de andere CDA-kandidaten en het verkiezingsprogramma, kan je de website van CDA Alphen aan den Rijn bezoeken.


Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.