Dierenambulance

Kerk en Zanen in rep en roer door loslopende pauw

Van een zwaan tot aan een pauw, de dierenambulance krijgt overal mee te maken. Zo ook afgelopen zaterdag 12 november. Die dag kreeg de dierenambulance een melding van een rondlopende pauw.

Het bleef echter niet bij één melding. “We kregen vanaf zaterdag meldingen over een pauw die in Kerk en Zanen zou rondlopen/vliegen. Hij vloog van dak naar dak en probeer die dan maar te vangen”, vertelt de dierenambulance. Zelfs de brandweer kon ze niet uit de brand helpen.

“Dus het was afwachten en hopen op een goed moment”, aldus de dierenambulance. Ook hadden zij de kinderboerderij en het Archeon gebeld, maar zij misten geen pauw. “Ook Avifauna is compleet, dus het is een raadsel waar deze mooierd vandaan komt.”

Op 16 november kreeg de dierenambulance een telefoontje dat de pauw in een afgesloten tuin geland was en daar niet uit kwam. “Je snapt het al: voor ons de perfecte kans om hem op te gaan halen”, zo laat de dierenambulance weten. Het dier zit nu veilig in de opvang te wachten op zijn eigenaar en heeft inmiddels een naam gekregen: Pauwlo.

“Dus bent of ken je de eigenaar van Pauwlo? Neem dan contact met ons op via 0172 – 616251”, aldus de dierenambulance.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Werken gisteren 16:51

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 13

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Blog Satire Politiek gisteren 15:13

Dom? Je kan nog altijd raadslid worden

Gemeentepolitiek is vaak saai. Van de meeste punten op de raadsagenda staat van te voren al vast wat de uitkomst van een stemming zal zijn.

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 15:03

WIJdezorg behaalt zilver met Milieuthermometer Zorg

WIJdezorg, een organisatie met zeven zorglocaties in het Groene Hart, heeft zich gecertificeerd voor niveau zilver van de Milieuthermometer Zorg. Op 28 maart 2023 nam bestuurder Marian van Roosmalen een van de certificaten in ontvangst.

Overige gisteren 11:23

Alphense Danjil te zien in ‘Better than Ever’ op RTL4

Op donderdag 6 april is de Alphense Danjil Tuhumena te zien op RTL4 tijdens het programma ‘Better than Ever’. Hij zal tijdens dit programma samen met vier andere zangers/zangeressen, Waylon en Martijn Krabbé terugkijken op de afgelopen elf jaar.

Advertorial Horeca gisteren 09:32

Vier Pasen met een heerlijk McDonald’s Paasontbijt

McDonald’s Alphen Drive viert Pasen samen met jou! Het is niet alleen bijna Pasen, maar het is ook bijna de eerste editie van het McDonald’s Paasontbijt, op eerste en tweede paasdag. Klinkt leuk, maar hoe ziet zoiets eruit?