Dierenambulance

Kerk en Zanen in rep en roer door loslopende pauw

Van een zwaan tot aan een pauw, de dierenambulance krijgt overal mee te maken. Zo ook afgelopen zaterdag 12 november. Die dag kreeg de dierenambulance een melding van een rondlopende pauw.

Het bleef echter niet bij één melding. “We kregen vanaf zaterdag meldingen over een pauw die in Kerk en Zanen zou rondlopen/vliegen. Hij vloog van dak naar dak en probeer die dan maar te vangen”, vertelt de dierenambulance. Zelfs de brandweer kon ze niet uit de brand helpen.

“Dus het was afwachten en hopen op een goed moment”, aldus de dierenambulance. Ook hadden zij de kinderboerderij en het Archeon gebeld, maar zij misten geen pauw. “Ook Avifauna is compleet, dus het is een raadsel waar deze mooierd vandaan komt.”

Op 16 november kreeg de dierenambulance een telefoontje dat de pauw in een afgesloten tuin geland was en daar niet uit kwam. “Je snapt het al: voor ons de perfecte kans om hem op te gaan halen”, zo laat de dierenambulance weten. Het dier zit nu veilig in de opvang te wachten op zijn eigenaar en heeft inmiddels een naam gekregen: Pauwlo.

“Dus bent of ken je de eigenaar van Pauwlo? Neem dan contact met ons op via 0172 – 616251”, aldus de dierenambulance.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Maatschappelijk vandaag 16:47

Vrijwilliger Janny (71): “Voor mijn vrijwilligerswerk ga ik door het vuur”

Al zeven jaar is de 71-jarige Janny werkzaam als vrijwilliger bij Rietveld Alphen aan den Rijn. Rietveld is een zorglocatie van ActiVite, speciaal voor mensen met dementie. En hoewel omgaan met dementie niet altijd even makkelijk is, maken de blije reacties en dankbaarheid van de bewoners dat Janny dit toch al jaren met veel plezier doet.

Politiek plein vandaag 15:31

Raad stemt tegen meer sociale woningbouw

De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn besprak op de raadsvergadering eind november diverse beleidsstukken over woningbouw. GroenLinks pleitte samen met andere linkse partijen voor meer sociale huur- en koopwoningen, maar helaas stemde de meerderheid van de raad hier tegen.

Politie en handhaving vandaag 14:16

Man niet meer welkom thuis, politie biedt hulp aan

Op zaterdagochtend 26 november gedroeg een man, die al een tijdje niet meer welkom was thuis, zich ‘hinderlijk’ rond de Stortemelk. De politie kwam daarvoor ter plaatse.

Advertorial Onderwijs en opvang vandaag 13:28

Bijdragen aan een gezonde generatie én direct aan de slag

Bewegen voor kinderen is belangrijk en dat vindt Junis Kinderopvang ook. Om dit nog meer kracht bij te zetten start de organisatie in februari 2023 een nieuwe BBL niveau 3 opleiding: Sport en Bewegen. Je wordt binnen 1,5 jaar opgeleid tot Sport- en Bewegingsleider binnen de BSO en ontvangt direct een contract voor minimaal 24 uur.

Sport vandaag 11:42

Donderdag 8 december: De Alphense Bruggenrun

Donderdagavond 8 december vindt de 11e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen met twee afstanden en kent de hoogste brugdichtheid van Nederland: 10 km (33 bruggen) en 5 km (19 bruggen).