Stichting Vrienden van de Adventskerk

Kerken in Alphen aan den Rijn openen hun deuren op Nationale Orgeldag

Op zaterdag 11 september is het niet alleen Open Monumentendag, maar ook al voor de twintigste keer Nationale Orgeldag. In de gemeente Alphen aan den Rijn openen ook veel kerken hun deuren.

Dat de twee themadagen samenvallen is op zich niet zo verwonderlijk. Veel orgels staan namelijk in kerkelijke monumenten die met Open Monumentendag hun deuren voor het publiek geopend hebben. Benieuwd welke kerken in onze gemeente hun deuren openstellen? Hieronder vind je alle kerken die speciale orgel-activiteiten gepland hebben en ook hun orgels laten klinken, mét veelal de mogelijkheid om ook zelf eens zo’n majestueus kerkorgel te bespelen.

In Alphen openen drie kerken hun deuren: de Adventskerk, Julianastraat 69 (alleen voor het gratis OMD-Slotconcert om 16:00 uur); Bonifaciuskerk, Paradijslaan 6; en de Oudshoornsekerk, Oudshoornseweg 90. In Aarlanderveen is de Hervormde kerk, Dorpsstraat 38 geopend. In Benthuizen is de Hervormde kerk, Dorpsstraat 48 geopend. In Boskoop is de H. Joannes de Doperkerk, Van Neslaan 50 geopend. In Hazerswoude-Dorp is de Hervormde kerk, Dorpsstraat 64 geopend. In Hazerswoude-Rijndijk is de Scheepjeskerk, Rijndijk 106 geopend. In Koudekerk zijn de Brugkerk, Dorpsstraat 53 en de Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 15 geopend. 

Traditiegetrouw vindt om 16:00 uur het gratis OMD-slotconcert plaats in de Alphense Adventskerk op het Steinmeyer-orgel uit 1922 door stadsorganist Simon Stelling. In Boskoop is ook het 'Vara' theaterorgel (Standaart, 1932) te horen en is te zien waarop Cor Steijn vroeger veel speelde in het televisieprogramma met Dorus. Dit orgel bevindt zich in het Floragebouw, Parklaan 4. De demonstraties vinden plaats tussen 10:00 en 12:00 uur.

Meer info? Zie het gratis OMD-programmaboekje (op alle verspreidingsadressen in de regio) of www.openmonumentendagalphenaandenrijn.nl en www.nationaleorgeldag.nl


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek plein vandaag 12:26

Nominatie Groen Lintje van start!

Ben je een inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn? Ben of ken je iemand die zich inzet voor een duurzame en groene wereld? Geef jezelf of die ander dan op voor het Groene Lintje 2022!

Advertorial Natuur en recreatie vandaag 11:39

Verre reizen, honderden euro’s voordeliger

Na bijna twee jaar kunnen we eindelijk weer eens gaan nadenken over de volgende verre reis die al een tijdje op het verlanglijstje staat. Zo’n reis plannen willen we natuurlijk zo voordelig mogelijk. Door direct bij de verre reizen specialist te boeken, scheelt dit tot honderden euro’s.

Overige vandaag 10:07

Uitbreiding van de Ontmoetingswinkel Leger des Heils Alphen aan den Rijn

De kledingwinkel van het Leger des Heils gaat uitbreiden en van naam veranderen. Dankzij nieuwe enthousiaste vrijwilligers gaan ze vanaf februari naast de woensdagochtend ook op de donderdagochtend open. Zo gaat de kledingwinkel een Ontmoetingswinkel worden voor iedereen.