Josh Walet

Kermis in september gaat door, maar wat wordt de nieuwe locatie?

Een kermis bij de Thorbeckestraat en het Aarhofplein zit er dit jaar niet in. Daar wordt namelijk volop gebouwd. Maar waar wordt de kermis aankomende september dan gehouden? Het Burgemeester Visserpark is één van de locaties die potentie heeft. “Eind deze maand geven we er een klap op.”

Door de gemeente, de organisatie van de Jaarmarkt en de organisatie van de Alphense kermis wordt momenteel gewerkt aan een plan om de kermis in september mogelijk te maken. “We zijn volop met elkaar in gesprek”, zegt Tommy Boesveld, organisator van de Alphense kermis.

Eén van de punten die ter discussie staat is de locatie. Op de locatie waar de kermis de voorgaande jaren stond, worden nu namelijk nieuwe woningen gebouwd. “We hebben nog geen definitieve locatie”, aldus Boesveld. De geruchten gaan dat het Burgemeester Visserpark een van de beoogde locaties is. “Het enige wat ik kan zeggen is dat alle partijen het belangrijk vinden dat de verbinding met de Jaarmarkt behouden blijft. Een locatie ergens in het centrum van Alphen ligt daarmee voor de hand.” Ook de gemeente wil nog niks bevestigen over de locatie. “Hierover wordt eind deze maand een besluit genomen”, laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.”

Vrijwel zeker is in ieder geval dat er een kermis komt in september. Of dit ook daadwerkelijk samen gaat met de Alphense Jaarmarkt is nog wel de vraag. Als dit doorgaat, zal dit als vanouds zijn met honderden kramen. Doorgang is afhankelijk van de overheid, die nog een beslissing moet nemen over hoe evenementen de komende periode plaats mogen vinden. “Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat de plannen nog in de kinderschoenen staan”, zegt Boesveld. “Er zijn nu nog wat vraagtekens, maar we zetten alles op alles om de kermis in september in ieder geval door te laten gaan.” 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winacties tien jaar Alphens vandaag 09:53

WINNEN: een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje

Alphens.nl bestaat deze week 10 jaar en daarom pakken we uit met toffe winacties. Dit keer mogen wij een diner voor twee bij Proeflokaal Bregje weggeven. Dat wordt ongetwijfeld genieten!

Rechtszaak gisteren 18:29

Rechtbank oordeelt: celstraf voor complotdenker

Zaterdag protesteerde een groep mensen bij de Alphense gevangenis nog voor het vrijlaten van complotdenker Wouter Raatgever (53). Maar vrijlating zit er voorlopig nog niet in. De 53-jarige is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Politie gisteren 17:02

Man is rijbewijs kwijt nadat hij met slok te veel op ging rijden

In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juni heeft een Alphense bestuurder wel heel diep in het glaasje gekeken. De 20-jarige man blies als beginnend bestuurder maar liefst 560 UG/L. Dat is meer dan zes keer zoveel als de toegestane hoeveelheid.