Josh Walet

Kermis in september gaat door, maar wat wordt de nieuwe locatie?

Een kermis bij de Thorbeckestraat en het Aarhofplein zit er dit jaar niet in. Daar wordt namelijk volop gebouwd. Maar waar wordt de kermis aankomende september dan gehouden? Het Burgemeester Visserpark is één van de locaties die potentie heeft. “Eind deze maand geven we er een klap op.”

Door de gemeente, de organisatie van de Jaarmarkt en de organisatie van de Alphense kermis wordt momenteel gewerkt aan een plan om de kermis in september mogelijk te maken. “We zijn volop met elkaar in gesprek”, zegt Tommy Boesveld, organisator van de Alphense kermis.

Eén van de punten die ter discussie staat is de locatie. Op de locatie waar de kermis de voorgaande jaren stond, worden nu namelijk nieuwe woningen gebouwd. “We hebben nog geen definitieve locatie”, aldus Boesveld. De geruchten gaan dat het Burgemeester Visserpark een van de beoogde locaties is. “Het enige wat ik kan zeggen is dat alle partijen het belangrijk vinden dat de verbinding met de Jaarmarkt behouden blijft. Een locatie ergens in het centrum van Alphen ligt daarmee voor de hand.” Ook de gemeente wil nog niks bevestigen over de locatie. “Hierover wordt eind deze maand een besluit genomen”, laat een woordvoerder van de gemeente desgevraagd weten.

Vrijwel zeker is in ieder geval dat er een kermis komt in september. Of dit ook daadwerkelijk samen gaat met de Alphense Jaarmarkt is nog wel de vraag. Als dit doorgaat, zal dit als vanouds zijn met honderden kramen. Doorgang is afhankelijk van de overheid, die nog een beslissing moet nemen over hoe evenementen de komende periode plaats mogen vinden. “Je zou dus eigenlijk kunnen zeggen dat de plannen nog in de kinderschoenen staan”, zegt Boesveld. “Er zijn nu nog wat vraagtekens, maar we zetten alles op alles om de kermis in september in ieder geval door te laten gaan.” 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 16:49

Live muziek met Rooftop Muziek bij wijnbar La Bodega ‘87

Het mag weer! De live muziekavonden bij wijnspeciaalzaak en wijnbar La Bodega ’87 zijn vanaf aanstaande zaterdag 25 september weer terug. “We hebben er ontzettend naar uitgekeken en trappen zaterdag af met het fantastische duo van Rooftop Music.”

Politie vandaag 16:10

Politie arresteert Alphenaar voor beschieten van woning in België

Dinsdagochtend heeft het arrestatieteam van de politie een Alphenaar aangehouden voor een schietincident in de regio Antwerpen dat op 7 augustus plaatsvond. “De man wordt ervan verdacht een woning te hebben beschoten waar op dat moment minderjarige personen aanwezig waren.”

Advertorial Sport vandaag 14:21

Een webshop ingericht voor jouw voetbalvereniging

Sinds kort is het mogelijk om bij Plutosport een clubwebshop in te richten voor jouw eigen club! En dat is niet alleen heel interessant voor de club, maar ook heel handig voor de leden.