Alphens EV

Kermis mag ook tijdens Koningsdag op huidige locatie

Na deze week draait de Alphense kermis in ieder geval nog een keer op haar huidige locatie tijdens Koningsdag 2020. Daarna zal de kermis moeten verhuizen.

De kermis draait traditioneel in het Alphense Stadshart tijdens de Alphense Dagen en op Koningsdag. Door alle nieuwbouw aan de Lage Zijde moet de kermis van locatie veranderen. Maar nog niet tijdens de Alphense Dagen en ook tijdens Koningsdag 2020 staat de kermis in de Thorbeckestraat.

Als alle nieuwbouw gereed is, is er geen plaats meer voor de kermis in het centrumgebied. Er wordt al een tijd naarstig gezocht naar een nieuwe geschikte locatie. Die is nog niet gevonden. Daarom is nog niet bekend waar de kermis tijdens de volgende Alphense Dagen staat.
Er is een kleine kans dat dat toch op de huidige locatie is, als bouw van De Kroon nog niet is begonnen. Het plan is om in oktober 2020 te starten, maar daar gaan wel voorbereidende werkzaamheden aan vooraf.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten gisteren 17:16

Gevluchte bestuurder blijkt 27-jarige man uit Boskoop

In de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 januari reed een bestuurder van een personenauto tegen een boom aan, waarna de bestuurder op de vlucht sloeg. Uit onderzoek van de politie blijkt dat de eigenaar van de auto een 27-jarige man uit Boskoop is.

Rechtszaak gisteren 16:32

Verdachte in verkrachtingszaak blijft voorlopig vastzitten

Op 30 september 2019 verkrachtte een 26-jarige verdachte een vrouw in Kerk en Zanen. Volgens de verdachte ging het niet om een verkrachting, de vrouw zou zelf van harde seks houden. Het Openbaar Ministerie (OM) en de Haagse rechtbank geloofden het verhaal van de verdachte niet.

Blog Opinie gisteren 15:53

Geen tegenstand voor slordig spelend ARC

ARC moest zaterdag in principe een makkie hebben aan het bezoekende Achilles’29. De opponent uit Groesbeek met louter onuitspreekbare namen pakte dit seizoen immers slechts een punt. Ondanks het feit dat de thuisclub slordig en in een veel te laag tempo speelde, werd het ook een simpele overwinning.

Overige gisteren 15:17

Muse: een nieuw gedicht van de Alphense stadsdichter

Afgelopen weekend vond het Open Podium Alphen (OPA) plaats bij Soos aan den Rijn. De avond stond in het teken van Poetry meets Blues. De Alphense stadsdichter Lisa Veldkamp heeft hierover een gedicht gemaakt.

Advertorial Overige gisteren 14:46

Steun Melissa voor Kika

Op 1 maart 2020 loopt Melissa Mulder opnieuw de marathon van Tokyo om geld in te zamelen voor Kika. Ook in 2020 sponsoren All4finance en All4houses haar op weg naar succes.

Calamiteiten gisteren 14:11

Politie treft nepwapen en vuurwerk aan bij groepje jongens

Op zondag 19 januari reageerde de politie op een melding van een groepje jeugd dat met een luchtdrukwapen aan het schieten zou zijn. Op de Hoflaan in Alphen heeft de politie drie jongens staande gehouden.