Alphens EV

Kermis mag ook tijdens Koningsdag op huidige locatie

Na deze week draait de Alphense kermis in ieder geval nog een keer op haar huidige locatie tijdens Koningsdag 2020. Daarna zal de kermis moeten verhuizen.

De kermis draait traditioneel in het Alphense Stadshart tijdens de Alphense Dagen en op Koningsdag. Door alle nieuwbouw aan de Lage Zijde moet de kermis van locatie veranderen. Maar nog niet tijdens de Alphense Dagen en ook tijdens Koningsdag 2020 staat de kermis in de Thorbeckestraat.

Als alle nieuwbouw gereed is, is er geen plaats meer voor de kermis in het centrumgebied. Er wordt al een tijd naarstig gezocht naar een nieuwe geschikte locatie. Die is nog niet gevonden. Daarom is nog niet bekend waar de kermis tijdens de volgende Alphense Dagen staat.
Er is een kleine kans dat dat toch op de huidige locatie is, als bouw van De Kroon nog niet is begonnen. Het plan is om in oktober 2020 te starten, maar daar gaan wel voorbereidende werkzaamheden aan vooraf.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:34

Minister Van Rijn brengt een bezoek aan Apotheek Ridderveld

Op woensdag 8 april heeft minister Van Rijn (medische zorg) Apotheek Ridderveld in Alphen bezocht. Hij sprak met de apothekers over de impact van het coronavirus op de farmaceutische zorgverlening.

Advertorial Winkels vandaag 17:18

Martinez komt bij je thuis!

Het paasweekend komt eraan. Brunchen met de familie zit er misschien niet in, maar wil je ondanks dat toch iets lekkers in huis hebben? Martinez Chocolatier bezorgt alle lekkernijen gewoon bij jou thuis!

Verkeer en vervoer vandaag 17:09

Maatregelen tegen geluidhinder Zuid-Hollandse rijkswegen bekend

Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Zuid-Holland komen in totaal circa 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen.

Natuur en recreatie vandaag 16:31

Realisatie drie otteroversteekplaatsen eind april van start

Langs de Ziendeweg komen op drie plaatsen oversteekplaatsen voor otters. De bedreigde diersoort kan zich daardoor ongestoord tussen twee leefgebieden verplaatsen. De realisatie van deze oversteekplaatsen begint eind april.

Overige vandaag 15:37

Lentevreugd op de Alphense kinderboerderijen

Het is lente, en dat betekent dat er weer jonge dieren worden geboren. Normaal kun je de pasgeboren dieren bewonderen en knuffelen op de Alphense kinderboerderijen, maar dat gaat momenteel helaas niet door de coronacrisis. Geniet daarom van de jonge dieren met deze foto’s!

Coronavirus in Alphen vandaag 14:06

RIVM meldt 43 ziekenhuisopnames in gemeente Alphen

Op dinsdag 7 april werden geen nieuwe ziekenhuisopnames in de gemeente Alphen gemeld, maar op woensdag 8 april zijn 3 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal komt hiermee op 43 patiënten uit de gemeente Alphen.