Alphens EV

Kermis mag ook tijdens Koningsdag op huidige locatie

Na deze week draait de Alphense kermis in ieder geval nog een keer op haar huidige locatie tijdens Koningsdag 2020. Daarna zal de kermis moeten verhuizen.

De kermis draait traditioneel in het Alphense Stadshart tijdens de Alphense Dagen en op Koningsdag. Door alle nieuwbouw aan de Lage Zijde moet de kermis van locatie veranderen. Maar nog niet tijdens de Alphense Dagen en ook tijdens Koningsdag 2020 staat de kermis in de Thorbeckestraat.

Als alle nieuwbouw gereed is, is er geen plaats meer voor de kermis in het centrumgebied. Er wordt al een tijd naarstig gezocht naar een nieuwe geschikte locatie. Die is nog niet gevonden. Daarom is nog niet bekend waar de kermis tijdens de volgende Alphense Dagen staat.
Er is een kleine kans dat dat toch op de huidige locatie is, als bouw van De Kroon nog niet is begonnen. Het plan is om in oktober 2020 te starten, maar daar gaan wel voorbereidende werkzaamheden aan vooraf.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca gisteren 15:24

Voordelig eten bij Bregje

Hoera! Proeflokaal Bregje heeft 25 vestigingen door heel Nederland. Om dat te vieren kun je in de maand september extra voordelig eten bij Proeflokaal Bregje.

Sport gisteren 14:07

Ex-profs tegen amateurs: ongelijke strijd

Vorig seizoen was het in de eerste klasse A een vreemde competitie. Wekelijks sprake van een nieuwe koploper. In de Hoofdklasse A lijkt het dit jaar een zelfde beeld te krijgen. Na drie wedstrijddagen is nog geen enkele club zonder puntenverlies.

Gemeente gisteren 12:16

De oorlog in beeld

Toen op 7 mei 1945 bekend werd dat een dag later een stoet van de Prinses Irenebrigade en geallieerden via de Rijndijk naar Den Haag te zien zou zijn, regelden de zusters van ’t Zwaantje, Rijndijk Oost, dat de kinderen van de Rijndijk, de Groenendijk en Koudekerk in optocht konden gaan kijken naar hun berijders. Op zich al een unieke samenwerking tussen het katholieke Hazerswoude en het protestantse Koudekerk.   

Evenementen 14 sep. 2019 12:28

Taptoe viert dertigste editie

Op zaterdagavond 14 september viert Taptoe Alphen de dertigste editie van het evenement. Verschillende muziekkorpsen uit de regio komen naar het Stadhuisplein om op te treden.

Advertorial Horeca 14 sep. 2019 10:51

Feestelijke avond bij De Zaak

Op dinsdag 17 september is het feest bij Grandcafé de Zaak. Op de vooravond van de jaarmarkt gaat het dak er 's avonds af!