Stichting de Fantasie Compagnie

Kerst-team Fantasie Compagnie op pad voor een bijzonder bezoek

Op uitnodiging van Untouchables MC bracht het Kerst-team van de Alphense stichting Fantasie Campagnie zondag een bezoek aan een groep alleenstaande moeders en kinderen die een moeilijke periode doormaken. En ze kwamen niet met lege handen.

Stichting de Fantasie Compagnie probeert het hele jaar door zo veel mogelijk van dit soort activiteiten te doen. “We ondersteunen graag mensen die in een moeilijke situatie zitten door een beetje vrolijkheid ‘langs te brengen’. Of dit nu is met Sinterklaas, rond de kerstdagen of door het jaar heen met onze sprookjeskarakters, dat maakt niet uit”, vertelt voorzitter Jeroen de Nie.

Toen ze de oproep van Untouchables MC zagen, was er ook eigenlijk geen twijfel bij het Kerst-team. "Hier wilden we heel graag aan meewerken! Het is heel mooi om te zien hoe ze zich inzetten voor mensen. We zijn al eens eerder aanwezig geweest bij één van hun activiteiten voor het goede doel en ook dit keer hadden ze het geheel weer geweldig opgezet. Met veel verschillende cadeautjes voor de kinderen én moeders, oliebollen, chocolade en nog veel meer was het een écht feest voor iedereen.”

De Nie vervolgt: “Het is heel mooi om te zien wat een impact zo'n bezoek van de kerstman en elven heeft op de kinderen, hoe blij ze zijn met de cadeautjes en hoe ze op een gegeven moment helemaal los komen. In het begin is het natuurlijk nog wel een beetje spannend. Logisch natuurlijk, want ze staan opeens oog in oog met karakters die ze meestal alleen op televisie of internet zien.” Lachend voegt hij toe: “Maar tegen het einde van het bezoek werd er honderduit gepraat en was het een uitdaging om sommige kinderen van de nek van de elven te krijgen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.