Stichting de Fantasie Compagnie

Kerst-team Fantasie Compagnie op pad voor een bijzonder bezoek

Op uitnodiging van Untouchables MC bracht het Kerst-team van de Alphense stichting Fantasie Campagnie zondag een bezoek aan een groep alleenstaande moeders en kinderen die een moeilijke periode doormaken. En ze kwamen niet met lege handen.

Stichting de Fantasie Compagnie probeert het hele jaar door zo veel mogelijk van dit soort activiteiten te doen. “We ondersteunen graag mensen die in een moeilijke situatie zitten door een beetje vrolijkheid ‘langs te brengen’. Of dit nu is met Sinterklaas, rond de kerstdagen of door het jaar heen met onze sprookjeskarakters, dat maakt niet uit”, vertelt voorzitter Jeroen de Nie.

Toen ze de oproep van Untouchables MC zagen, was er ook eigenlijk geen twijfel bij het Kerst-team. "Hier wilden we heel graag aan meewerken! Het is heel mooi om te zien hoe ze zich inzetten voor mensen. We zijn al eens eerder aanwezig geweest bij één van hun activiteiten voor het goede doel en ook dit keer hadden ze het geheel weer geweldig opgezet. Met veel verschillende cadeautjes voor de kinderen én moeders, oliebollen, chocolade en nog veel meer was het een écht feest voor iedereen.”

De Nie vervolgt: “Het is heel mooi om te zien wat een impact zo'n bezoek van de kerstman en elven heeft op de kinderen, hoe blij ze zijn met de cadeautjes en hoe ze op een gegeven moment helemaal los komen. In het begin is het natuurlijk nog wel een beetje spannend. Logisch natuurlijk, want ze staan opeens oog in oog met karakters die ze meestal alleen op televisie of internet zien.” Lachend voegt hij toe: “Maar tegen het einde van het bezoek werd er honderduit gepraat en was het een uitdaging om sommige kinderen van de nek van de elven te krijgen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.