Stichting de Fantasie Compagnie

Kerst-team Fantasie Compagnie op pad voor een bijzonder bezoek

Op uitnodiging van Untouchables MC bracht het Kerst-team van de Alphense stichting Fantasie Campagnie zondag een bezoek aan een groep alleenstaande moeders en kinderen die een moeilijke periode doormaken. En ze kwamen niet met lege handen.

Stichting de Fantasie Compagnie probeert het hele jaar door zo veel mogelijk van dit soort activiteiten te doen. “We ondersteunen graag mensen die in een moeilijke situatie zitten door een beetje vrolijkheid ‘langs te brengen’. Of dit nu is met Sinterklaas, rond de kerstdagen of door het jaar heen met onze sprookjeskarakters, dat maakt niet uit”, vertelt voorzitter Jeroen de Nie.

Toen ze de oproep van Untouchables MC zagen, was er ook eigenlijk geen twijfel bij het Kerst-team. "Hier wilden we heel graag aan meewerken! Het is heel mooi om te zien hoe ze zich inzetten voor mensen. We zijn al eens eerder aanwezig geweest bij één van hun activiteiten voor het goede doel en ook dit keer hadden ze het geheel weer geweldig opgezet. Met veel verschillende cadeautjes voor de kinderen én moeders, oliebollen, chocolade en nog veel meer was het een écht feest voor iedereen.”

De Nie vervolgt: “Het is heel mooi om te zien wat een impact zo'n bezoek van de kerstman en elven heeft op de kinderen, hoe blij ze zijn met de cadeautjes en hoe ze op een gegeven moment helemaal los komen. In het begin is het natuurlijk nog wel een beetje spannend. Logisch natuurlijk, want ze staan opeens oog in oog met karakters die ze meestal alleen op televisie of internet zien.” Lachend voegt hij toe: “Maar tegen het einde van het bezoek werd er honderduit gepraat en was het een uitdaging om sommige kinderen van de nek van de elven te krijgen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:32

Oranje Nassausingel wordt helemaal 50 km/u straat

De Oranje Nassausingel die vanaf de N207 Alphen-Stad invoert, wordt over de hele lengte een 50 km/u toegangsweg. De weg wordt opnieuw ingericht "Het blijft natuurlijk niet alleen bij een nieuw bord met 50", zegt wethouder Relus Breeuwsma.

Wonen en bouwen vandaag 14:52

Gemeente laat video maken over toekomst Gnephoek

Wel of niet bouwen in de Gnephoek? Deze vraag klinkt al jaren in de gemeente. Inmiddels is ook de provincie én de minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening betrokken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft een video laten maken die laat zien hoe zij aankijken tegen de woningbouw.

Wonen en bouwen vandaag 13:45

Beschermde waterspitsmuis zorgt voor uitstel bouw Van der Valk hotel

In oktober vorig jaar heeft de raad ingestemd met de bouw van het Van der Valk hotel. Dit hotel zal langs de N11 gebouwd worden en zal dienen als ‘landmark’ in de entreeport van Alphen aan den Rijn. Waarom de bouw nog niet begonnen is? De boosdoener is een beschermde diersoort.