Kerstpakkettenactie Alphen aan den Rijn

Kerstpakkettenactie 2023 opnieuw een succes

De bekende Kerstpakkettenactie werd dit jaar opnieuw georganiseerd door het DPA (Diaconaal Platform Alphen). Ook dit jaar was het weer een groot succes.

Ruim 70 vrijwilligers hebben zich ingezet om de pakketten samen te stellen en te bezorgen aan 350 plaatsgenoten. De Alphenaren werden verrast met een kerstpakket of attentie, als een steuntje in de rug. Daarnaast ontvingen ook de cliënten van de Voedselbank een speciale kerstattentie.

Veel inwoners van Alphen hebben geld of goederen geschonken waarmee de pakketten zijn samengesteld. Ook hebben de kerken dit jaar de actie financieel ondersteund, en de Kerstpakkettenactie was het statiegelddoel bij AH Aarhof.

Dankzij de inzet van vrijwilligers, sponsoren en andere betrokken Alphenaren kon er een hartverwarmend gebaar van aandacht en medeleven worden gegeven aan stadsgenoten die het nodig hadden. De organisatie bedankt iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Meer informatie lees je op de website kerstpakkettenactie-alphenaandenrijn.nl.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winactie Sport vandaag 16:24

Win je aankoopbedrag terug bij Running & Walkingcenter!

Het voorjaar komt er langzaam aan en iedereen wil onderhand weer eens lekker buiten wandelen of hardlopen. Als extra stimulans heeft Running & Walkingcenter een mooie actie! Je kunt namelijk jouw aankoopbedrag terugwinnen!

Politie en handhaving vandaag 15:17

Jongen mishandeld op de Willemstraat

Gisteren, rond 15:30 uur, kreeg de politie Alphen aan den Rijn een melding van een mishandeling op de Willemstraat. Een jongen wilde daar gaan voetballen met zijn jongere broertje, toen een groep van tien jongens ook interesse toonde om mee te doen. Helaas namen zij echter de bal af en renden ermee weg. Toen de jongen zijn bal terug wilde halen, werd hij door vijf van deze jongens in elkaar geslagen.

Politie en handhaving vandaag 14:20

Politie onderzoekt inbraak op de Watermunt in Alphen aan den Rijn

Op vrijdag 19 april, omstreeks 20:15 uur, ontving de Politie Alphen aan den Rijn een melding van een inbraak op de Watermunt. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 15:00 uur en 20:15 uur. Bij aankomst bleek het hele huis overhoop te zijn gehaald, wat het op dat moment nog moeilijk maakte om precies vast te stellen wat er allemaal was weggenomen.

Overige vandaag 13:55

Teken zijn weer actief: verhoogd risico op tekenbeten

Met het stijgen van de temperatuur en de komst van het voorjaar, trekken mensen er weer op uit. Echter, deze tijd van het jaar brengt ook een verhoogd risico op tekenbeten met zich mee. Dit blijkt uit een alarmerende stijging van het aantal tekenbeetmeldingen op Tekenradar.nl.

Advertorial Kinderen vandaag 12:36

Kinderfilms met ontbijtbuffet in meivakantie

Parkvilla heeft drie mooie films op het programma voor verschillende leeftijden. Dieren staan centraal deze vakantie en een aantal zijn gebaseerd op populaire kinderboeken.