Keuze spoortunnel verschuift naar enkele rijbaan

Alphen aan den Rijn is niet langer enthousiast over de keuze voor een spoortunnel van twee maal twee rijbanen in de Leidse Schouw. Vorig jaar werd hiertoe besloten, omdat dat de optimale oplossing is. Dit jaar wordt gekozen voor enkele rijbanen, omdat dat voldoende is.

De gemeenteraad heroverweegt de keuze voor twee maal twee rijbanen in de tunnel in de Leidse Schouw die ProRail gaat aanleggen onder de spoorlijn. "Op basis van de cijfers hebben we vorig jaar gekozen voor dubbele rijbanen in beide richtingen. Op basis van dezelfde cijfers is het verantwoord om voor enkele rijbanen te kiezen", legde wethouder Kees van Velzen uit. "We willen bij nader inzien de 6 miljoen euro die dan door ons moeten worden betaald, liever elders besteden."

Van Velzen vertelde dit tijdens de behandeling van de financiën rond de Alphense infrastructuur. Er is geld te weinig voor alle plannen. Als de spoortunnel met enkele rijbanen wordt aangelegd, hoeft de gemeente geen eigen bijdrage voor de verdubbeling neer te leggen. Dan komen alle kosten voor rekening van ProRail.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 14:11

Nieuwe hoog zomercollecties bij Fantastisch

Er is altijd wel een reden voor een leuke nieuwe outfit of die ene mooie tas! Goed nieuws, kledingwinkel Fantastisch heeft weer veel nieuwe items binnen die je niet mag missen. 

Onderwijs en opvang vandaag 13:29

Basisscholen Het Startblok en De Jenaplaneet gaan mogelijk fuseren

In de wijk Ridderveld heeft Morgenwijzer een aantal basisscholen, waaronder openbare school Het Startblok en katholieke basisschool De Jenaplaneet. De afgelopen jaren is het aantal leerlingen op beide scholen flink afgenomen. Daarom is de Morgenwijzer voornemens om de scholen te fuseren.

Oekraine vandaag 11:40

Alphenaren zamelen toilettassen en lakenpakketten in voor Oekraïne

Miljoenen mensen zijn getroffen door de oorlog in Oekraïne. Zij hebben alles achter moeten laten om te vluchten voor het geweld. Because We Carry is een grote inzameling gestart voor vluchtelingen die verblijven in Polen en Moldavië. Ook Alphenaren helpen een handje mee.