Kewodak
Advertorial Algemeen

Kewodak plaatste twee bijenkasten op hun dak: hoe pakte dat uit?

Hoe zou het toch gaan met die bijenkasten op het dak bij De Dakmakers van Kewodak? In oktober vorig jaar lieten ze zien hoe hun huisimker, Peter Sterke, twee bijenkasten plaatste aan de Kalkovenweg. En, heeft het al het beoogde effect?

Bijen zijn belangrijk voor het ecosysteem: net als vlinders, wespen en mieren zorgen bijen voor bestuiving van bomen en planten. Ongeveer dertig procent van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door bijen.

Bijen verdwijnen

Helaas gaat het niet goed met de bij. De wintersterfte in Nederland ligt namelijk al vijftien jaar boven het Europees gemiddelde van 10 procent. Van de 338 in Nederland aangetroffen bijensoorten staat meer dan de helft (188) op de Rode Lijst. Hierop staan de soorten die uit Nederland zijn verdwenen, (ernstig) worden bedreigd of anderszins kwetsbaar zijn.

Bedrijven die een bijdrage willen leveren aan duurzaamheid en biodiversiteit, kunnen overwegen bijenkasten te laten plaatsen. Kewodak deed dit in oktober 2020. Alphen aan den Rijn is met zijn grote variatie aan bloemen en planten een belangrijke leefomgeving voor bijen.

Honing en stuifmeel

We zijn nu bijna een jaar verder. Tijd voor huisimker Peter Sterke om poolshoogte te nemen. Wat blijkt? De twee bijenvolken zijn kerngezond!

"Rondom ons terrein is genoeg voedsel te vinden. Uit inspectie van de kasten blijkt dat de kolonie zich vermenigvuldigt en dat de raten goed zijn gevuld met honing en stuifmeel. Ook kan het geen kwaad om te melden dat onze medewerkers nog altijd probleemloos in en uit kunnen lopen, zonder bedolven te worden onder geel-zwarte zoemende massa’s."

Ook een bijdrage leveren aan de biodiversiteit in jouw directe omgeving? Jouw platte dak leent zich uitstekend voor bijenkasten, insectenhotels of een groen dak!

kewodak_bijen2.JPG


Meer nieuws

Overige vandaag 15:42

Altijd op de hoogte met het Alphens.nl WhatsApp-uitzendkanaal

Wil jij altijd direct op de hoogte zijn van het laatste nieuws? Dat kan nu eenvoudig via het Alphens.nl WhatsApp-uitzendkanaal. Met slechts een paar klikken ben je verbonden met het meest recente nieuws en belangrijke gebeurtenissen in Alphen aan den Rijn en omgeving.

Politiek vandaag 14:27

Gemeente Alphen aan den Rijn gaat een kleine 25 miljoen bezuinigen

Van de totale gemeentelijke begroting van 500 miljoen staat van ongeveer 350 miljoen vast waar dit aan uitgegeven wordt. Van de overige 150 miljoen moet een kleine 25 miljoen af. Dit kan door te bezuinigen en dit kan door lastenverzwaring voor de inwoners. Wat het wordt, besluit de gemeenteraad in haar vergadering van 4 juli waarin de Kadernota wordt behandeld.

Advertorial Overige vandaag 13:15

Laat jouw bedrijf opvallen met de communicatiemiddelen van Spot Communicatie

Spot Communicatie is dé plek voor al je communicatiemiddelen. Ze begrijpen dat het neerzetten van een sterk merk niet alleen gaat om wat je zegt, maar ook hoe je het zegt. Hun aanpak is als een maatpak: op maat gemaakt, verfijnd en perfect passend bij jouw onderneming. Bij Spot Communicatie staan ze klaar om je te helpen en denken ze mee om de perfecte communicatiemiddelen te creëren die jouw merk laten schitteren.