Eveline Verhoeve

Kick Out Zwarte Piet houdt raadzaal bezet

Vlak na het begin van de gemeenteraadsvergadering in Alphen aan den Rijn is de raadzaal bezet door actievoerders die Zwarte Piet willen afschaffen. Burgemeester Liesbeth Spies heeft de vergadering geschorst.

Verschillende politieke fracties willen de vergadering naar vrijdagavond verschuiven. Burgemeester Spies probeert de actievoerders tot rede te brengen. In ieder geval is er vanaf 20.30 uur een schorsing van minimaal een halfuur.

De actievoerders hebben zich in het midden van de zaal opgesteld met een groot spanbord en scanderen “Kick Out Zwarte Piet”. Zij zijn vooralsnog niet van plan hun actie te staken.

UPDATE 20:50 uur

De vergadering wordt na een kwartier heropend.

De burgemeester weigert een convenant te ondertekenen en meldt dit vanachter het spreekgestoelte. Spies krijgt verder niet de gelegenheid om de vergadering voort te zetten, omdat de actiegroep leuzen scandeert.

Zij verzoekt daarom aan alle raadsleden en anderen die niets met de actievoerders te maken hebben om de zaal te verlaten en meldt dat de politie de actievoerders zal verwijderen.

UPDATE 21:20 uur

De vergadering wordt hervat.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 15:20

Nieuw: SlowRun voor de wijk Kerk en Zanen

Wil jij hardlopen zonder prestatiedruk? Dan is SlowRun iets voor jou! Vanaf 1 september start er een nieuwe SlowRun-groep speciaal voor de wijk Kerk en Zanen. Elke week lopen we in een rustig tempo, zonder oordeel van jezelf of van anderen.

Werken gisteren 14:01

Vacatureoverzicht week 25: nieuwste vacatures

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Maatschappelijk gisteren 11:59

Gratis scootmobielcursus in Alphen aan den Rijn

VVN Alphen aan den Rijn organiseert in samenwerking met de gemeente, Welzorg, Vegro en Ergozorg een gratis scootmobielcursus op dinsdag 2 juli 2024. Deze cursus biedt zowel een ochtend- als een middagsessie.

Advertorial Film gisteren 09:44

Een nieuwe Première Night bij Castellum!

Op woensdag 10 juli komt er een nieuwe Première Night naar Castellum, namelijk Fly Me to the Moon! Bij binnenkomst wordt je meteen verwend met een glaasje bubbels, waarna je als allereerste de gloednieuwe film kan bekijken!

Advertorial Evenement 21 jun. 2024 16:34

Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren!

Ben jij klaar voor een avond vol hersenkrakers en gezelligheid? Ga dan dé uitdaging aan met je team? Doe mee met de maandelijkse Pubquiz van De Beren en test jouw kennis en vaardigheden terwijl je geniet van de gezellige sfeer in het restaurant.

Werkzaamheden Raadhuisstraat 21 jun. 2024 15:12

Werkzaamheden en bereikbaarheid Raadhuisstraat

Deze week zijn de werkzaamheden aan de aanleg van de riolering en het straatwerk in de Raadhuisstraat verdergegaan. Het nieuwe straatwerk is inmiddels volledig vernieuwd van gevel tot gevel tot aan Dirty Harry Tattoos. Lees hieronder een overzicht van de werkzaamheden die volgende week (week 26) zullen plaatsvinden: