Josh Walet
Advertorial Evenement

Kids- en cultuurprogramma voor Zomerspektakel aan het Meer is bekend!

Aan de kids wordt ook gedacht! Tijdens het Zomerspektakel aan het Meer op zondag 2 juni valt er traditiegetrouw weer genoeg te beleven voor zowel jonge als oudere kinderen. De hele dag kunnen kids van alle leeftijden zich gratis vermaken met springkussens, bungeetrampolines, de sweeper, het reuzenrad, gave optredens, glittertattoos en nog veel meer.

Kidsprogramma

Muziek en optredens

De Kids Super Chartz! is de meest spetterende discoshow van Nederland en staat ook dit jaar weer op het Zomerspektakel. Op het podium van de Livingroom Stage draait DJ Ricardo vrijwel non-stop de coolste hits voor kids, met tussendoor optredens van bekende artiesten van het Junior Songfestival. Zo zullen Flare Girlband (finalisten Junior Songfestival), POPZ (bekend van het Nationale Buitenspeellied) en Mixed Up (ruim twintig weken in de Kids Top 20) optreden. Zing, spring en dans mee op de leukste muziek! 

De tekst loopt door onder de afbeelding.

20231027_1635.jpg

Daarnaast zijn er diverse attracties waar kinderen zich kunnen uitleven, zoals springkussens, de sweeper, bungeetrampolines, glittertattoos, draaimolen en spidertoren XXL. 

Workshops in de Roze Kerk

In de Roze Kerk verzorgt Remco Reij van Alphense Sterren, organisator van het zomerkamp, tussen 12:00 en 18:00 uur creatieve, muzikale en sportieve workshops. Dit doet hij in samenwerking met diverse sportverenigingen en Praktijk In Opbloeien.

Het programma voor deze workshops is als volgt:

 • 13:00 en 15:00 uur: Creatieve workshop
 • 13:30 en 15:30 uur: Keyboard workshop
 • 14:00 en 16:00 uur: DJ workshop
 • 14:30 en 16:30 uur: Gitaar workshop

Voorproefje Alphense Summercamp 

Tijdens het Zomerspektakel krijg je een voorproefje van het Alphense Summercamp 2024. Dit vijf-daagse kamp in de eerste week van de zomervakantie biedt kinderen tussen de 7 en 13 jaar een scala aan activiteiten. Denk aan paardrijden, waterskiën, voetbal, vliegeren, golf, fietsen, korfbal en nog veel meer. Op zondag 2 juni geven verenigingen bij de Roze Kerk workshops die een voorproefje bieden van de Alphense Avonturenkampen.

Het programma voor deze workshops is als volgt:

 • 12:30 en 14:30 uur: Avanti
 • 13:00 en 14:00 uur: Alphia
 • 13:00 en 14:30 uur: Tempo
 • 13:30 en 15:00 uur: Rugby
 • 14:00 uur: Wilskracht
 • 15:30 en 16:30 uur: Kobayashi

Cultuurprogramma rond de Yellow Submarine

Het Cultuurhuis verzorgt in en rond de Yellow Submarine een programma voor alle leeftijden op creatief gebied.

 • 14:00, 15:00 en 16:00 uur: Frency van Duin van dansschool I'M Motion geeft verschillende dansworkshops voor kinderen op het voorterrein bij de Yellow Submarine.
 • 13:00 en 14:45 uur: Ingrid Slangen komt namens Nieuwe Muziekschool Alphen twee muzikale workshops in de Yellow Submarine verzorgen, genaamd: 'Zingen, springen en andere gekke dingen’. Beide workshops duren ongeveer 45 minuten. Samen gaan jullie allerlei leuke liedjes zingen met de gitaar, springen, gebaren maken en spelen op instrumenten. Maar vooral samen pret maken met het leukste wat er is: muziek maken.
 • 14:00 en 15:30 uur: Kindertheater Boem Boem verzorgt twee interactieve theatervoorstellingen: 'Waar blijft de muzikant?'. De show gaat over een groep muzikanten die klaarstaan om te beginnen, maar de zanger ontbreekt. Dit leidt tot paniek bij de presentator en een zoektocht naar wat er nodig is om een popster te worden. De voorstelling, geschikt voor kinderen van 0 tot 9 jaar, neemt het jonge publiek mee op avontuur met behulp van liedjes.

De tekst loopt door onder de afbeelding.

Zomerspektakel.jpg
Foto: Jesse van der Zee

In de avond zijn er in de Yellow Submarine nog optredens van de finalisten van Alphen on Fire:

 • 18:15 uur: Raspberry Saint
 • 19:30 uur: SANN!E
 • 21:00 uur: PHRASE.
 • 22:15 uur: Temporicide 

Het culturele programma is opgezet in samenwerking met Khabbaz cultuurplatform en is onderdeel van de Cultuur4daagse. Lees hier meer over de Cultuur4daagse.

Tickets vrijdagavond

Wil je alle dagen het Zomerspektakel meemaken? Dat kan, want er zijn nog tickets te koop voor de vrijdagavond. Op vrijdag 31 mei 2024 starten ze met Snelle, die je een uur lang helemaal uit je dak laat gaan. Daarna kun je uitgebreid meezingen met Krezip, met een mix van oude en nieuwe hits. Vervolgens is het de beurt aan Afrojack om het podium te rocken. Kijk voor meer informatie op zomerspektakelaanhetmeer.nl.


Meer nieuws

Advertorial Evenement vandaag 16:09

Dutch SummerVibes Open Air: Het festival van de zomer in Alphen aan den Rijn

Deze zomer wordt Alphen aan den Rijn dé plek om te zijn op vrijdag 5 juli! Het langverwachte festival, Dutch SummerVibes Open Air, belooft een onvergetelijke avond te worden aan de prachtige Zegerplas. Van 17:30 uur tot middernacht zullen topartiesten het podium betreden en de avond vullen met muziek, plezier en onvergetelijke momenten.

Evenement vandaag 15:04

Feestelijke Midzomeravond in Alphen ter ere van tienjarig fusiejubileum

Zaterdagavond kwamen 1735 inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn samen in Archeon om het midzomeravondfeest te vieren. Het evenement, met spectaculaire gladiatorengevechten en een riddertoernooi, werd aangeboden door de gemeente ter ere van het tienjarig fusiejubileum.

Overige vandaag 13:42

Zeldzame lichtende nachtwolken te zien in Alphen aan den Rijn

Wie vannacht vlak na zonsondergang of vanochtend voor zonsopkomst naar de hemel keek, kon het zien: het leek alsof de wolken licht gaven. Deze wolken, ook wel bekend als lichtende nachtwolken, zijn een zeldzaam natuurfenomeen.  

Advertorial Muziek vandaag 12:33

Create! Muziekfestival op 15, 16 en 17 juli in Parkvilla

De zomervakantie goed aftrappen? Laat je horen! Bibliotheek Rijn en Venen organiseert een driedaags muziekfestival in Parkvilla in Alphen aan den Rijn. Dit gratis festival is speciaal voor jongeren van 12 t/m 18 jaar. Iedere middag zijn er vanaf 13:45 uur verschillende muzikale workshops te volgen en werk je samen toe naar een muzikale voorstelling.

Maatschappelijk vandaag 11:29

Stichting Help Anders organiseert vijfde editie van succesvolle 50 Kinderendag

Op 13 juli organiseert Stichting Help Anders voor de vijfde keer de jaarlijkse 50 Kinderendag, een dag vol educatieve ontspanning voor 50 kinderen die een dagje eruit goed kunnen gebruiken. Dit evenement, dat inmiddels een groot succes is, biedt de kinderen de mogelijkheid om zich te verrijken met leuke kennis, nieuwe vriendjes te maken en vooral om te genieten zonder enige verplichtingen.

Voorkeuren van bezoeker vandaag 10:15

Tempo opnieuw winnaar tijdens Alphense Sportontmoeting

Van 12 t/m 21 juni vond in Alphen aan den Rijn weer de jaarlijkse Sportontmoeting plaats. Dit unieke evenement heeft als doel om sportverenigingen uit de regio elkaar te laten leren kennen, elkaars sport uit te proberen en samen te genieten van sportieve activiteiten.