Fort Alpha

Kids leven zich uit bij Fort Alpha tijdens de lockdown

Voor 52 enthousiaste kids kon hun woensdagmiddag niet meer stuk. Zij konden klimmen, klauteren en technieken aanleren bij het recentelijk geopende Fort Alpha, een parcours vol met hindernissen en obstakels. Zowel kids als ouders genoten volop.

Nu de basisscholen dicht zijn en veel ouders tijdelijk zelf voor juf of meester moeten spelen, kan het wel eens lekker zijn om even een pauze in te lassen. Dit kan natuurlijk door een spelletje te spelen of iets creatiefs te doen, maar veel ouders laten hun kinderen nu even lekker uitrazen bij Fort Alpha. Dit gloednieuwe parcours met diverse hindernissen en obstakels biedt voor velen een uitkomst.

Alphenaar Ricardo van den Belt kwam met het idee om het parcours voor obstacle running op poten te zetten. Met een bak vol ervaring als obstacle runner weet Ricardo als geen ander waar een goed parcours aan moet voldoen. Het resultaat is een parcours met een speelgrond van wel 5000 m2. Fort Alpha moet dan ook de 'sportsensatie' van de Randstad worden. “Het sportieve aanbod in Alphen en omgeving kunnen we hiermee uitbreiden en versterken. Het is een prachtig parcours geworden waar de kracht en het uithoudingsvermogen van de sporter op de proef worden gesteld”, zegt Ricardo.

Op het parcours staan tientallen obstakels. Woensdagmiddag werd daar dan ook volop gebruik van gemaakt. Maar liefst 52 kinderen hebben zich een uur lang uitgeleefd op de obstakels en hindernissen van Fort Alpha. “Op een verantwoorde manier leerden zij klimmen, klauteren en kregen zij de beste technieken aangeleerd om over de obstakels en hindernissen heen te komen. Ze hebben enorm genoten!”

Foto album

Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha 4.PNG (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha 3.PNG (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha.PNG (foto: Fort Alpha)
Kinderen klimmen en klauteren bij Fort Alpha 2.PNG (foto: Fort Alpha)


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:37

Durf te dromen!

Koop een woning met 5% korting. Droom je van een eigen huis? Maar zijn koopwoningen op dit moment te duur voor je? Grijp dan jouw kans!