Scala College
Advertorial Onderwijs en opvang

Kiezen voor Dans op het Scala College

Scala College-leerlingen uit klas 3 van havo en vwo kunnen dit schooljaar bij het samenstellen van hun vakkenpakket kiezen voor het eindexamenvak Kunst Dans. Hiermee is het Scala College de enige school in de regio die dit aanbiedt.

De intentie is om dit het volgend schooljaar eveneens mogelijk te maken voor de vakken muziek en drama. Het Scala College is hiermee de enige school in de regio die leerlingen in staat stelt om naast het kunstvak beeldende vorming in 2022 eindexamen Dans te doen. Daar komen dus in 2023 de vakken Drama en Muziek bij.

Het curriculum is inmiddels opgesteld en de eerste graads dansdocent is inmiddels aangesteld. Kunstvakdocente Armida van Daalen de Jel. “Leerlingen vinden het leuk een kunstvak te kiezen dat past bij hun interesse. Met dans kun je veel kanten op. Denk aan fysiotherapie, de pabo of de richting Leisure Management of Bewegingswetenschappen. Onze volgende stap is de kunstvakken aan onze vmbo-leerlingen aan te bieden. Dat is minder eenvoudig, omdat na het derde jaar slechts één bovenbouwjaar volgt. Daar moet dus een speciaal programma voor worden opgesteld.”


Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.