Josh Walet
Advertorial Alphens Magazine 2022

KIN Installatietechniek gaat verder als BINK

Het is vrijdagmiddag. In het kantoor van BINK Alphen aan den Rijn zijn enkele medewerkers rond een tafelvoetbalspel te vinden. Een voorbeeld van plezierig werken, zo omschrijft vestigingsmanager Bas van Hamersveld de sfeer in het bedrijf. “Werkplezier staat bij ons zonder twijfel op nummer één. Dit bewerkstelligen we via open communicatie, personeelsuitjes en de vrijdagmiddagborrels.”

KIN Installatietechniek was al meer dan 100 jaar een toonaangevend en veelzijdig installateur met vestigingen in Rijen en Alphen aan den Rijn. Vanaf begin dit jaar zijn ze onderdeel van totaalinstallateur en familiebedrijf BINK. Samen gaan ze verder onder de naam BINK.

“In 2021 is er in Alphen aan den Rijn een vestiging gestart, vanwege de hoeveelheid projecten in de Randstad. Samen met projectleider Dylan van Harskamp zijn we er toen voor gegaan”, vertelt Bas. En met succes, dit gezien de gave projecten die regionaal worden gerealiseerd.

Verduurzaming

De Alphense vestiging opereerde vooral op het vlak van werktuigbouwkunde in de utiliteits- en woningbouw (appartementencomplexen), maar kan nu ook de diensten van een totaalinstallateur bieden. In de regio Alphen aan den Rijn is BINK actief bij grote

bekende projecten als Baronie Haven en de Ambonstraat. “We zijn ook actief bezig met verduurzaming”, voegt Dylan toe. “Op dit moment lopen er diverse projecten voor hybride opstelling (warmtepomp in combinatie met pv-panelen) in bestaande panden, zoals bijvoorbeeld Sporthal De Hil in Benthuizen.”

Jong team met groeiambities

BINK telt inmiddels zo’n 220 medewerkers. Het team in Alphen aan den Rijn bestaat uit 13 medewerkers en heeft een gemiddelde leeftijd van 36 jaar. “Het is een jong team met groeiambities”, geeft Bas aan. “Veel teamleden komen ook uit Alphen aan den Rijn. We zijn regionaal en in die regio willen we ook acteren.” In de ogen van Bas bestaat het werkgebied uit een straal van een half uurtje om Alphen aan den Rijn heen.

Bas vervolgt: “We hebben een hecht klein team, maar met de voordelen van een grote organisatie. Bovenal draait het om plezier hebben in je werk. Met 38 vrije dagen krijg je voldoende ruimte om werk en privé in balans te houden!”

BINK telt op dit moment drie vestigingen: Alphen aan den Rijn, Kaatsheuvel en Sprundel. De vestiging in Alphen aan den Rijn bevindt zich in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Eikenlaan 20.

Dit artikel is eerder verschenen in de elfde editie (december 2022) van het Alphens.nl Magazine. Heb je het magazine niet ontvangen? Je kunt een exemplaar ophalen op ons kantoor aan de Raadhuisstraat 211.


Meer nieuws

Advertorial Film vandaag 09:21

Film in Castellum: kom in de kerstsfeer met Love Actually!

De feestmaand staat voor de deur en hoewel Sinterklaas nog in het land is, kan Castellum niet wachten om helemaal in de kerstsfeer te komen. En hoe kan dat nu beter dan met een echte filmklassieker? Ter ere van het 20-jarig jubileum vertoont de bioscoop Love Actually opnieuw op het witte doek!

Advertorial Gezondheid en welzijn gisteren 17:07

Ga mee op zorgexpeditie: "Jouw avontuur in de zorg"

In de regio Zuid-Holland Noord groeit de vraag om naar nieuwe opleidingsmogelijkheden te kijken en hoe we de zorg voor onze ouderen kunnen blijven bieden. Een van de projecten binnen Avant is gericht op het opleiden van (nieuwe) zorgprofessionals door middel van landelijk erkende mbo-certificaten. Begin 2024 zijn nieuwe collega’s welkom in de zorg waarbij vooral rekening wordt gehouden met het welzijn van onze ouderen in de regio. Door een beroepsgericht onderdeel van een mbo-opleiding te volgen, kunnen werkenden en werkzoekenden met een mbo-certificaat direct aan de slag in een van de zorgorganisaties.